|
|
||||
|
||||
![]()
Το κατάλαβα μετά τη πρώτη βράση. Το ξέπλυνα αρκετές φορές και το ξαναέβαλα. Καθαρίζει το φίλτρο στο φουλ (όπως αναφέρεις και εσύ). Σήμερα ήταν ήδη αρκετά καθαρό σε σχέση με χτες.
Επειδή δεν βρήκα αμμωνία, έριξα μερικές τροφές μέσα για να ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου. Αν βρω αμμωνία σήμερα (ή αύριο ή κάποια από τις επόμενες μέρες), δεν πειράζει να βάλω μέσα (σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 ), έτσι; Επίσης, επειδή κάνω αλλαγές νερού καθημερινά στη γυάλα όπου βρίσκεται προς το παρόν ο μονομάχος μου, θα είναι καλό να βάζω το νερό της αλλαγής από τη γυάλα στο ενυδρείο; ------------------------- Υπέροχα, πήγα σε 3 φαρμακεία της περιοχής μου και δεν είχε κανένα αμμωνία! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Antonisjk : 20-05-09 στις 16:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Αντωνη, το νερο απο την γυαλα εχει καποια αμμωνια απο τα αποβλητα του ψαριου, οποτε ναι, ριχνε το μεσα στο ενυδρειο. Αλλα δεν ειναι αρκετο, θα πρεπει οπωσδηποτε να βρεις αμμωνια (καθαρη, χωρις αρωματικα και αλλα προσθετα).
Η ακομα καλυτερα μπολι απο υγιες ενυδρειο συνχομπιστα. Με το μπολι θα γλιτωσεις χρονο και επιγει να φυγει ο ψαρης σου απο την γυαλα το συντομοτερο. |
|
||||
|
||||
![]()
Raven, μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις αυτό; Ευχαριστώ.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο Αλέξανδρος σου έχει αναφέρει δύο τρόπους που μπορείς να κατεβάσεις το ΡΗ του νερού σου στα επιθυμητά πλαίσια. Η Α/Ο (αντίστροφη όσμωση) καθώς και η τύρφη, μια φθηνότερη λύση μεν αλλά θα δώσει έναν καφέ χρωματισμό του νερού σου. Από έτοιμη βιολογία σου έχω ήδη πει... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Με τροφές και νερό από τη γυάλα ανέβηκε σήμερα το ποσοστό αμμωνίας για πρώτη φορά (χτες που το μέτρησα ήταν ακόμα 0). Έδειξε 1mg/l.
------------------------- Έκανα και μια παραγγελία από το http://www.aquaristikshop.com Συγκεκριμένα: 1.Ceratophyllum demersum Bound 2.Anubias barteri var. Nana Pot 3.Tetra Test pH Freshwater Test set 4.Tetra Test GH/KH -total-/carbonate hardness Κερατόφυλλο και anubias (το 1ο δεν το έβρισκα στη Κύπρο, το 2ο έβρισκα σε άσχημη κατάσταση. Και τα τεστ που έβρισκα είχαν την 2πλάσια τιμή. Μένει η αμμωνία, αν και με τις τροφές καλά πάει μέχρι στιγμής... ------------------------- Προφανώς έχω κάνει μια χοντράδα... Το φίλτρο που είχε το ενυδρείο, είχε ένα κομμάτι γυαλοβάμβακα. Εκτός αυτού τίποτα άλλο. Πρέπει να βάλω και κάτι άλλο από υλικά; Αυτό το "μακαρόνι" που γράφεται; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Antonisjk : 22-05-09 στις 10:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μερικές φωτογραφίες που τράβηξα σήμερα του ενυδρείου και του φίλτρου μου...
Περιμένω συμβουλές, παρατηρήσεις, εντυπώσεις...τα πάντα, όλα! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Ενυδρείο Για Μονομάχους | Zorba_The_Freak | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 24 | 08-06-12 08:32 |
Νέο Ενυδρείο Μονομάχου! | _antonis_ | Bettas | 45 | 09-12-09 11:15 |
Ενυδρείο για μονομάχους ala filoxenos | Zorba_The_Freak | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 13-07-06 23:08 |
Νέο ενυδρείο με Μονομάχο | hellenicsun | Bettas | 22 | 18-06-06 23:54 |
Μονομάχος σε κοινωνικό ενυδρείο | pchrisovergis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 08-10-05 05:33 |