|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννο, ομολογώ πως το έργο προχωρεί καλά και έχεις πολλή ενέργεια και όρεξη να το βελτιώνεις συνέχεια. Μπράβο σου.
Αυτό που έχεις δημιουργήσει σχετικά με την υπερχείλιση είναι πολύ καλό και πιστεύω ότι πραγματικά θα δουλέψει. Μόνο που δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός τρόπος φιλτραρίσματος σου. Γιάννο, στη θέση σου, θα αφαιρούσα τις τσιμεντένιες τεχνητές πέτρες που έχεις τοποθετήσει περιμετρικά, δημιουργώντας στη θέση τους ένα τοιχαράκι 20εκ. με κτιστή φυσική πέτρα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις οριστικά το πρόβλημα της γάτας και ταυτόχρονα η λίμνη θα δείξει πολύ καλύτερα. Θα χρειαστείς ψαλίδι με μακριά χειρολαβή για να αποκόπτεις τα καταστρεμμένα φύλλα των νυμφαίων, ώστε να μην τα "χωνεύει" το νερό και να καταλήγουν στον πάτο της λίμνης. Μου άρεσαν οι επιλογές των φυτών σου. Μπράβο βρε Γιάννο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν έχω δέσει της τεχνικές πέτρες ακόμα. Με βλέπω να της αλλάζω σύντομα! Το κυρίως φιλτράρισμα τού νερού είναι 4 μπλε σφουγγάρια (2 χοντρά και 2 λεπτά) και 20 λύτρα κεραμικό υλικό. Αν προσέξετε έχω 2 βαρέλια μπλε πίσω από τον (καταρράκτη) Το ένα είναι το φίλτρο μου και το άλλο είναι για μελλοντική χρήση. Προς το παρόν είναι εντελώς άδειο. Το έχω κάνει σας πείραμα για να δω κατά πόσο μαζεύει το χώμα τον πάτο του. Δουλεύει αλλά όχι όπως θα ήθελα. Στο κάτω μέρος του έχω τοποθέτηση ρουπηνέτο και το ανοίγω που και που για να καθαρίζω την βρομιά. |
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ποια η γνώμη σας για την χρήση bio-balls στο φίλτρο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Την καλύτερη. Εξάλλου δεν έχουμε και άλλη επιλογή για μόνημη στέγαση βιολογίας.
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητήρια φίλε Γιάννο! Υπέροχη η λίμνη σου και τη δουλεύεις με πολύ όρεξη! Μπράβο και πάλι μπράβο!
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Γιάννο,
το βιντεάκι που έβαλες δεν παίζει. Γιάννο, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με κάποια ψάρια που έχεις φωτογραφίσει στη λίμνη σου. Έχουν καταφέρει να επιζήσουν τα black moor? Το λέω αυτό, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει αν και είχα στο παρελθόν συζητήσει το θέμα. Δεν είναι πρόβλημα το κρύο νερό ούτε ο χειμώνας, αλλά τα πολύ εξογκωμένα του μάτια που τα κάνουν πολύ ευπαθή σε τυχόν τραυματισμούς και προσβολές από αρρώστιες στο περιβάλλον της λίμνης, σε συνδιασμό με την χαμηλή τους όραση.
|
||||
|
||||
![]()
φιλε κορυφη η λιμνη σου..... keep on!!!!! μακαρι να ειχω το χρονο και το χρημα να φτιαξω κατι παρομοιο στο μελλον....
|
|
||||
|
||||
![]()
καλη συνεχεια!..
φοβερη γινετε... |
|
||||
|
||||
![]()
Υπερπαραγωγη η λιμνη του Γιαννου ! Απο κοντα ειναι ακομα πιο ομορφη.Εγινε πολληη δουλεια..
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. – Κλιμακίου Κύπρου Ανατολικής Μεσογείου. | pani | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 3 | 04-09-06 12:20 |
Eκδρομή στην λίμνη Κερκίνη - Τι καλά περάσαμε | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 34 | 31-05-06 08:37 |