|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όπως έχετε προσέξει η λίμνη είναι σκαλωτή. Τα υπόλοιπα φυτά θα τα βάλω στο πρώτο σκαλί. Το skimmer που αναφέρεις δεν δουλεύει με τίποτα! Ο λόγος είναι ότι στο πάνω μέρος του δεν υπάρχει υπερχείλιση. Δεν μπορεί να μαζέψει φύλλα. Το μόνο που κάνει είναι να μαζεύει την (σκόνη, χώμα) που έτσι η αλλιώς αυτά μαζεύονται στο φίλτρο μας. Εδώ να πω πως δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση και κόντρες με κανέναν. Λέω απλά αυτά που δοκίμασα. Δεν πείθωμε ποτέ σε κάτι που διαβάζω αν δεν το δοκιμάσω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Γιάννο, απλά συζητούμε με αντίθετες απόψεις κάποιες στιγμές. Εντούτοις δεν ξεφεύγουν ποτέ από τα όρια.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για να μαζέψει τα φύλλα πρέπει η στάθμη του νερού μέσα στο δοχείο του να είναι κάτω από την στάθμη της λίμνης και αυτό δεν συμβαίνει σε αυτά τα skimmers. Δοκίμασε τα και θα δεις! |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω ακούσει ανθρώπους που τα χρησιμοποίησαν Γιάννο. Προσωπική εμπειρία δεν έχω. Το σίγουρο όμως έιναι ότι θέλει προσοχή στην τοποθέτηση και ιδιαίτερα στην συμπλήρωση του νερού που εξατμίζεται.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δηλαδη δουλευει οπως τις πισινες το σκιμμερ πιο χαμηλα απο τη σταθμη του νερου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Α! Κάτι που συζητείται για την σωστή λειτουργία των skimmers, είναι η τοποθέτηση νυμφαίων στη λίμνη ή όχι, καθώς τα φύλλα τους σε έκταση, κάνουν το έργο του πιο δύσκολο. Η εφαρμογή τέτοιων συστημάτων είναι σχετικά καινούρια στην κατηγορία των λιμνών, ¶ρα Γιάννο, καλά κάνεις να την παρουσιάσεις και αν δουλέψει την κάνεις και πατέντα... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα από την μεγαλόνησο!
Σας στέλνω μερικές φωτογραφίες από την λίμνη όπως είναι σήμερα. Έχω ακόμη αρκετά να κάνω…….. Η υπερχείλιση δουλεύει θαυμάσια! Ααααα τα 2 καλώδια που φαίνονται στην φωτογραφία του κάδου υπερχείλισης είναι αυτοματισμός ελέγχου της στάθμης του νερού. Ελέγχετε από μια ήλεκτροβαλβίδα η οποία ανοίγει όταν η στάθμη τού νερού πέσει. Βασίλη περιμένω κλαδέματα…… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. – Κλιμακίου Κύπρου Ανατολικής Μεσογείου. | pani | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 3 | 04-09-06 12:20 |
Eκδρομή στην λίμνη Κερκίνη - Τι καλά περάσαμε | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 34 | 31-05-06 08:37 |