|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Και ποσα λιτρα την ωρα θα γυριζει η αντλια?
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γιωργο ευχαριστω.
Εχω κανει ενα τεραστιο λαθος τον καιρο που αγορασα τον εξοπλισμο της λιμνης. Η αντλια γυριζει 12000 λιτρα την ωρα ενω το φιλτρο που εχω δεχεται maximum ροη 10000 λιτρα την ωρα και αυτο που φοβαμαι ειναι οτι καποια στιγμη ενδεχωμενος απο την πιεση να τα τιναξει. Τωρα αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι ή να βαλω πιο μεγαλο φιλτρο αναλογο της αντλιας ή να βαλω και δευτερη εξοδο στο φιλτρο (λαστιχο) για να μειωσω την πιεση. Ειμαι σε διλημμα και δεν ξερω τι να κανω αφου δεν ειναι καιρος για αλλα εξοδα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Άντρο θα πρότεινα να βάλεις μια ακόμα σωλήνα .
Να βάλεις μια μουφά στην αρχή για να κάνει διακλάδωση. Στον βοηθητικό σωλήνα βαλέ και μια βάνα ώστε να το στραγγαλίζεις εσύ ποσό θέλεις να τρέχει από αυτών των σωλήνα το νερό. Δε θα σε ενοχλεί ιδιαίτερα στο φιλτράρισμα μια και θα επιστρέφει πολύ λίγο ακάθαρτο νερό πίσω
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Άντρο, όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσα να πείσω όλους σας ότι ο σχεδιασμός και οι πρόνοιες είναι τα πράγματα που πρέπει να μας απασχολήσουν για μεγάλο διάστημα πριν προχωρήσουμε στην εκτέλεση της λίμνης. Στο παρελθόν είχα πάρει μια απάντηση από κάποιο φίλο: "Ο καθένας μπορεί να σκάψει έναν λάκο στη γή, να ρίξει ένα κομμάτι λάινερ, να βάλει μιαν αντλία και να το γεμίσει ψάρια". Αυτό δεν ισχύει και για τα ενυδρεία? Δεν βλέπεις και εσύ καθημερινά το αποτέλεσμα αυτό, στις άλλες κατηγορίες του φόρουμ με τους νέους ακουαρίστες? Η κατηγορία θα πρέπει να "κτιστεί" με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι σε θέση στο μέλλον να προσφέρει όσα είναι δυντατόν για να πετύχουμε παρόμοια ή ακόμα και καλύτερα έργα από το εξωτερικό. Δόξα τον Θεό έχουμε δεκάδες παραδείγματα στον διεθνή χώρο. Σύγκρινε φωτογραφικό υλικό που έχουμε όλοι εμείς προς το παρόν, σε σχέση με όμορφα παραδείγματα του εξωτερικού. Η αλήθεια δυστυχώς φαίνεται. ΠΡΕΠΕΙ όλοι εμείς που εμπλακήκαμε εδώ να κάνουμε την αρχή, γιατί κάθε νέος φίλος που θα μπαίνει εδώ θα χρειάζετε κάτι περισσότερο από αυτό που βρίσκεται πιο πάνω στο μπλέ σημείο του ποστ μου. Δυστυχώς πριν λίγο καιρό δέχτηκα πολύπλευρη κριτική ενώ προσπαθούσα να εισαγάγω καινούρια αντίληψη στο θέμα, κάτι που σίγουρα θα πρέπει να γίνεται βήμα προς βήμα. Το πρόβλημα είναι ότι στο παρελθόν κάναμε βεβιασμένα βήματα (λόγο άγνοιας βέβαια, ή έλλειψης τεχνογνωσίας), προχωρήσαμε σε λανθασμένες επιλογές που πληρώνουμε στο χρόνο. Αυτό που είπα βέβαια καλύπτει και εμένα απόλυτα γιατί έχω κάνει και εγώ προσωπικά πολύ περισσότερες λανθασμένες επιλογές από εσάς με το μοναδικό ελαφρυντικό το ότι πριν 10 χρόνια είχα στα χέρια μου μόνο δύο βιβλία και ήταν αδύνατο να προμηθευτώ λάινερ. Άντρο, πιστεύω ότι βρίσκεσαι σε πολύ ορειακό σημείο, γιατί όλες οι αντλίες χάνουν κάποια ισχή όταν βρίσκονται σε κάποιο βάθος. Εντοίτοις όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα μελλοντικά. Ή αγοράζεις φίλτρο που να δέχεται μεγαλύτερη ροή (αυτό να κάνεις) ή αλλάζεις την αντλία σου. Πάντως, με πολύ ενησχημένο βιοφορτίο, το φίλτρο των 10,000 λίτρων δεν θα καλύψει μια λίμνη 8,000 εκτός και αν είναι φτιαγμένη σε εντελώς σκιερό μέρος. Η λύση του Βασίλη μπορεί να βοηθήσει κάπως, αλλά πιστεύω θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα μη κάλυψης. Τώρα, όσον αφορά εμένα, έχω προχωρήσει αρκετά τον σχεδιασμό μου, σε σημείο όπου παραμένουν ερωτηματικά σε μόνο κάποιες λεπτομέρειες. Απλά να πω ότι μάλλον πάω για εξωτερική αντλία, αλλά με μια καινοτομία ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα βουλώματος σε καμία περίπτωση. Η αναρρώφηση θα γίνεται από το πιο βαθή σημείο της λίμνης, θα την έχω πεντακάθαρη, έτσι θα επενδύσω στο κτίσημο της βιολογίας μου στο τεχνητό ρυάκι που θα φτιάξω. Έτσι, το FISH MATE φίλτρο που θα αγοράσω θα καλύπτει (15,000 λίτρα λίμνη με χαμηλή ιχθυοφόρτηση και σκιερό μέρος) ή (10,000 λίτρα λίμνη με υψηλή υχθιοφόρτηση και μερική άμεση ηλιακή ακτινοβολία) υπόψην η λίμνη μου θα είναι 10,000 λίτρων. Επιλογή αντλίας δεν έχω κάνει ακόμα και βρίσκομαι μεταξύ 4-5 μοντέλων. Εξυπακούεται ότι έχω μελετήσει ήδη την διαφορά πιέσεων και συμβατότητας αντλίας-φίλτρου.
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 11-05-09 στις 08:44 |
|
|||
|
|||
![]()
Ενα χρονο πριν φτιαξω τη λιμνη προσπαθουσα να μαθω οσο πιο πολλα μπορουσα.
Δεν υπηρχε κανεις για βοηθεια και με τα λιγα που διαβασα εφτιαξα τη λιμνη και σιγουρα οχι ενα λακο με λαινερ. Η λιμνη λειτουργησε τον πρωτο χρονο χωρις κανενα προβλημα και ετσι αποφασισα αφου εμαθα καποια πραγματα παραπανω να της δωσω την μορφη που εχει τωρα. τα αποτελεσματα ακομη καλυτερα ![]() In the pond συμφωνω με οσα εχεις πει πιο πανω αλλα αν ειμαι τυχερος και δεν εκανα το μεγαλο λαθος αφου δεν ειχα ιδεα απο λιμνες αυτο ισως να οφειλετε στο οτι εβαλα κατω την απλη λογικη...δηλαδη, π.χ για να κανω αυτο πρεπει να κανω πρωτα αυτο...η..για να δουλεψει τουτο πρεπει να δουλεψει πρωτα τουτο κ.λ.π..... ![]() Τωρα οσο για το προβλημα μεταξυ αντλιας και φιλτρου αφου το εψαξα εις βαθος τελικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα ![]() Μαλιστα ο αντιπροσωπος της sera που μιλησε με ανθρωπους της εταιριας μου ειπε οτι αν παθει κατι αμεσως θα μου δωσει αλλο.... ![]() Εχω ομως και κατι αλλο υποψη μου για να κανω ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όπως επίσης πόσα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν κατά την εκτέλεση ώστε να μιλούμε για: π.χ για να κανω αυτο πρεπει να κανω πρωτα αυτο...η..για να δουλεψει τουτο πρεπει να δουλεψει πρωτα τουτο κ.λ.π. Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο που θελω να πω Βασιλη, για τα πιο πανω (επειδη δεν καταλαβες τι εννοω σχημα λογου ειναι) Εκανα οτι εκανα απο μονος μου βαση της δικης μου λογικης. Και αφου ρωτας για μεγαλο λαθος να σου πω ενα το οποιο απεφυγα και ηταν βαση της δικης μου επιλογης και οχι κανενος αλλου.
Ενα μεγαλο λαθος λοιπον που απεφυγα ηταν η τοποθετηση της αντλιας που την εβαλα στο πιο μακρινο σημειο και οχι κοντα στον καταρρακτη ή στο κεντρο της λιμνης. Φαντασου να την ειχα κοντα στον καταρρακτη ποση πιεση ακομα θα εστελε στο φιλτρο. Τεσπα δεν θα κατσω τωρα να απαρυθμιζω τι εκανα σωστο και τι λαθος αλλα να μου επιτρεψεις να πω κατι και να σε παρακαλεσω να μην το παρεξηγησεις γιατι αυτο που θα πω θα το πω καλοπιστα ![]() Συμφωνω καταρχας για το οριακα που λες μεταξυ αντλιας και φιλτρου αλλα ρε Βασιλη μου οταν απαντουμε σε καποιον συνχομπιστα πρεπει να ειμαστε λιγο πιο προσεχτικοι στο τι λεμε και βαση του τι λεμε να σκεφτομαστε και λιγο παρακατω για να δουμε αν υπαρχει καποια εναλλακτικη λυση σε καποιο προβλημα που μπορει να αντιμετωπισει καποιος. Και εξηγουμαι....... Δεν εχω προβλημα με τον εξοπλισμο οπως ειπα απλα εξεφρασα εναν προβληματισμο κατα ποσο θα υπαρξει προβλημα στο μελλον.... Ο POYRITANOS εδωσε μια λογικη απαντηση την οποια ειχα υποψη μου με τη διαφορα οτι το νερο που θα φευγει απο το εξτρα λαστιχο θα περνουσε μεσα απο ενα DIY φιλτρο ανοιχτου τυπου χαμηλης ροης με φουλ βιολογικο υλικο ![]() ![]() Ποια ηταν η δικη σου απαντηση Βασιλη???? Η δικη σου απαντηση ηταν να αλλαξω ή το φιλτρο ή την αντλια!!!!!! Χωρις να λαβεις υποψην σου οτι με αυτη την αντλια μπορω να κανω παπαδες... Επειδη εισαι μοντ ενας αρχαριος που αρχιζε χθες την λιμνη του και αγοραζε τον εξοπλισμο που εχω εγω και εβαζε αυτο τον προβληματισμο του στο φορουμ τον πρωτο που θα εμπιστευοταν ειναι το συντονιστη λογω της εμπειριας του ας πουμε και οχι τον απλο χομπιστα. ![]() Θα τον εβαζες δηλ να πεταξει ή το φιλτρο ή την αντλια και να αγορασει αλλα!!!!!! Βασιλη μου σε εκτιμω μην με παρεξηγησεις για αυτα που λεω για ονομα του Θεου απλα να προσεχουμε λιγο τι γραφουμε και δεν το λεω φυσικα για σενα για ολους μας το λεω για να μην δινουμε λαθος εντυπωσεις ή συμβουλες. ![]() Εντελως μα εντελως φιλικα, Andros
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ροή νερού μέσα στο φίλτρο | egohome | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 14-11-08 11:25 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
φίλτρο νερού και μετρησεις αλλαγων | PanosII | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-07-07 15:09 |
βοήθεια για έξοδο νερού | chrisb | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 02-04-07 14:48 |
Αλλαγές νερού με φίλτρο... | passenger | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 23-09-06 10:04 |