|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
το καλοκαιρακι βαζω κερακια πανω στα νουφαρα και κανω παρτακια
![]() ![]() Τους εχω τρελανει ολους ![]() ![]() @Andros κι ομως ειναι λιγοι που ασχολουνται με λιμνες και πιστευω πως οι αιτια ειναι οτι δεν υπαρχουν εδω στην ελλαδα τα καταλληλα πραγματα για να φτιαξεις μια λιμνη...δυσκολα βρισκεις.. Παντως η αισθηση που σου δινει η λιμνη δυσκολα περιγραφεται...
|
|||
|
|||
![]()
@Andros κι ομως ειναι λιγοι που ασχολουνται με λιμνες και πιστευω πως οι αιτια ειναι οτι δεν υπαρχουν εδω στην ελλαδα τα καταλληλα πραγματα για να φτιαξεις μια λιμνη...δυσκολα βρισκεις..
Παντως η αισθηση που σου δινει η λιμνη δυσκολα περιγραφεται...[/quote] Και εδω στην Κυπρο το ιδιο προβλημα εχουμε αλλα οταν ξερεις τι θελεις, ψαχνοντας για καποια πραγματα σιγουρα θα τα βρεις ![]() Οσο για την αισθηση που λες οτι σου δινει η λιμνη ετσι πληροφοριακα σου λεω οτι τις περισσοτερες ωρες ειμαι εξω απο το σπιτι παρα μεσα ![]() Αλλωστε αυτο ειμαι σιγουρος οτι κανεις και εσυ ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ναι, συμφωνώ, το βράδυ είναι όλα τα λεφτά, έστω και χωρίς τα ανθισμένα νούφαρα. Η λίμνη εκτός των άλλων σου ξυπνάει με έναν περίεργο τρόπο, το αίσθημα μελέτης της φύσης. Πολλά και διάφορα είδη ζωής θα προκύψουν, με αποτέλεσμα να γίνει ένας μικρός ολοκληρωμένος βιότοπος, συνδεδεμένος άμεσα με τη λίμνη. Θάνο, ξεκίνησε την μελέτη και αγορά φυτών εκτός λίμνης. Σου το συστήνω ανεπιφύλακτα.
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σας...η δημιουργια της καινουργιας λιμνης που ειχαμε σκεφτει ακυρωθηκε....
![]() Καιρο τωρα χανει νερο η λιμνη επειδη υπαρχουν καποιες τρυπες... Αποφασισαμε λοιπον να αδειασουμε τελειως την λιμνη..να μεταφερουμε τα ψαρια σε μια προχειρη δεξαμενουλα 3 μετρων μηκους,2 πλατους και 1 βαθους για τα κοι και μια μικροτερη για τα χρυσοψαρα... Αφου καθαρισαμε την αρκετη βρομια που υπηρχε,ψαξαμε για τις τρυπες... Εκτος λοιπον απο μερικες που ειχαμε βρει παλιοτερα βρηκαμε και αλλες..συνολικα 17!!!! Επειδη δουλεια ομως δεν γινεται ετσι,θα παρουμε ενα πιο παχυ ναυλον και θα το ριξουμε πανω στο υπαρχων... Εκτος ολων αυτων,ανακατασκευασαμε το φιλτρο(θα βαλω φωτο να δειτε)...και στο μελλον θα φτιαχτει μια γεφυρουλα ![]() Ελπιζω να μην ξεχασα κατι...παρακατω ειναι καποιες φωτο απο την χθεσινη μερα... ![]() Αυτο το κοι ειναι δικο μας(οπως και κανα 3αρι ακομα αλλα αυτο ειναι το favourite ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() συνεχιζω στο παρακτω ποστ γιατι δεν με αφηνει να βαλω πολλες φωτο σε ενα..
|
||||
|
||||
![]()
παρακατω ειναι τα κοι στην δεξαμενουλα
![]() ![]() ![]() και εδω η μικρη με τα χρυσοψαρα ![]() το πιο μικρο που εχω στην λιμνη ![]() ![]() το υποβρυχιο μοτερ που μαζι με το μοτερ της λιμνης αδειαζει το νερο ![]() μια γλαστρα με νουφαρα ![]() το ενα και μοναδικο oranda ![]() μερικα χρυσοψαρα ![]() ο πατος και η βρομια της λιμνης ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() αυτα! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πολυ αναλυτικη παρουσιαση της διαδικασιας....
να σε ρωτησω...το "ναυλον" που λες ειναι το ειδικο λαινερ που ξερουμε?? οι τρυπες πως εγιναν?
|
||||
|
||||
![]()
το λαινερ δεν το ειχα ακουσει ποτε..εδω το εμεθα..ελαστικο πλαστικο νομιζω...
Αυτο που εχω εγω το ζητησα για λιμνη και μ εδωσαν αυτο..ναυλον το ειπαν...εχει παχος 0.30 του χιλιοστου... Ενος φιλου που εχει παχος 0.75 του χιλιοστου δεν εχει καμια σχεση με το δικο μου..αυτο ειναι πολυ ελαστικο και μοιαζει διαφορετικο υλικο... Του φιλου μ η λιμνη ομως εχει 50μ μηκος 25 πλατος και 5 βαθος( θα σας πω απο μεσα στη βδομαδα γι αυτο) και εκανε την εγκατασταση τα πλαστικα κρητης με κοστος 10.000 ευρω.. Ναυλον λοιπον πρεπει να ειναι το δικο μου καθως μοιαζει αρκετα με τα κοινα ναυλον αλλα ειναι πιο παχυ.. Οι τρυπες τωρα εγινα καποιες απο τις πλαινες πετρες που επεσαν μεσα επειδη μαλακωσε το χωμα και εγειραν μεσα...αλλες τρυπες πρεπει να εγιναν απο γλαστρες...επεισης καποιες απο το τεντωμα που τρωει το ναυλον σε καποιες γωνιες απο την πιεση του νερου..και τελος μερικες μικρε ειναι απο γρατζουνιες απο γατες που εκαναν μπανακι ![]() Παντως εδω στην μεσσηνη που ζηταω λαινερ απο αυτος που ασχολουντε με τετοια δεν το ξερουν...μεμβρανες μ ειπαν πως τα λενε..τα ιδια ειναι?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πιστεύω ότι το νάιλον που αγόρασες δεν θα κάνει δουλειά. Το 0,30μμ είναι εξαιρετικά λεπτό για το βάθος του νερού σου, αφού λες κιόλας ότι έχεις επισκέψεις από γάτες και άλλα ζώα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι τρύπες σίγουρα έγιναν λόγω της κατασκευής από μπετόν. Είναι δύσκολη διαδικασία και κάποιες φορές μπορεί να συμβεί. Όταν την πετύχεις όμως το κέρδος είναι μεγάλο και αθάνατο. Στο εξωτερικό συνηθίζεται η επένδυση της λίμνης από μπετόν με ίνες fiberglass. Πάντως, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι λίμνες άνω των 1.50 να αποφεύγεται το λάινερ. Θάνο, σου έχω ονομάσει κάποια από τα ψάρια σου. Μπορείς και εσύ να ψάξεις το θέμα. Ετοιμάζεται άρθρο για την αναγνώριση των πικοιλιών. Η αναγνώριση είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολη, γιατί υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να κατατάξουν ένα ΚΟΙ σε άλλη πικοιλία.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατι να αποφευγουμε το λαινερ ανω των 1.50μ? λογω πιεσης?...παντως του φιλου μου ειναι 5 μετρα βαθος και εχει 0,75μμ παχος(λαινερ) και του εδωσε η εταιρεια εγγυηση 15 με 20 χρονια.. ------------------------- ευχαριστω επισης για την αναγνωριση...το δικο μου οπως λες ειναι doitsu paltinum ogon...ειδα ενα πριν λιγο ενα Ginrin Platinum Ogon στις 20 inches και εκανε 1000$!!!!! https://koistop.hosting-advantage.co....php?id=200296 Μηπως να αρχισω να πουλαω>? ![]() ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanos12345 : 18-05-09 στις 18:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Mini Pond στο μπαλκονι | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 11-02-08 09:19 |
μινι pond συνεχεια.... | aristomenis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 28-08-07 19:39 |
μίνι pond....προβλήματα..... | aristomenis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 03-08-07 00:15 |
Maldives underwater #1 | afrodite | Παραλία - Beach Bar | 22 | 23-11-06 20:04 |