Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-04-09, 19:31
thediscusman Ο χρήστης thediscusman δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Η αμμωνία αυξάνεται ανάλογα με την ποσότητα της τροφής που ρίχνεις.
Η αύξηση των νιτρωδών αλάτων και στη συνέχεια των νιτρικών είναι αυτό που θα σου δείξει σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι. Λογικά στις αμέσως επόμενες μέρες θα δεις τα νιτρώδη να ανεβαίνουν.
Έχει δρόμο ακόμη μπροστά σου. Αν ανεβάσεις θερμορασία επιταχύνεις τη διαδικασία. Λογικά σε 30-40 μέρες θα είναι έτοιμο το φίλτρο σου αλλα και πάλι καλό είναι να ξεκινήσεις με κάποια μικρότερα ψάρια (π.χ. corrys) και δώσε ακόμη λίγο χρόνο πριν βάλεις δίσκους μέσα
Παράθεση:
Υ.Γ.: Ξέρω ότι ενδύκνειται μία από τις παραλλαγές της μεθόδου στρωσίματος με αμμωνία, όμως από ότι έχω διαβάσει και με αυτή την μέθοδο μπορώ να πετύχω το επιθυμητό.
Το ίδιο είναι. Οποιαδήποτε οργανική ύλη όταν αποσυντίθεται δίνει αμμωνία.
Παλιά 26-04-09, 19:39
Το avatar του χρήστη Artsi
Artsi Ο χρήστης Artsi δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Wink

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thediscusman Εμφάνιση μηνυμάτων
Η αμμωνία αυξάνεται ανάλογα με την ποσότητα της τροφής που ρίχνεις.
Η αύξηση των νιτρωδών αλάτων και στη συνέχεια των νιτρικών είναι αυτό που θα σου δείξει σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι. Λογικά στις αμέσως επόμενες μέρες θα δεις τα νιτρώδη να ανεβαίνουν.
Έχει δρόμο ακόμη μπροστά σου. Αν ανεβάσεις θερμορασία επιταχύνεις τη διαδικασία. Λογικά σε 30-40 μέρες θα είναι έτοιμο το φίλτρο σου αλλα και πάλι καλό είναι να ξεκινήσεις με κάποια μικρότερα ψάρια (π.χ. corrys) και δώσε ακόμη λίγο χρόνο πριν βάλεις δίσκους μέσα
Πάντως, βλέπω πως δεν έχει νόημα να κάνω καθημερινά μετρήσεις, καθώς οι διαφορές από μέρα σε μέρα δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές... Μάλλον 2 φορές την εβδομάδα αρκούν...

Φοβήθηκα μήπως ο κύκλος "κόλλησε", αλλά μάλλον από ότι κατάλαβα θέλει τον χρόνο του!

Ψαράκια αν δεν δω ΝΗ4:0 - ΝΟ2:0 - Ν03<20ppm, δεν βάζω! Όσο για τα δισκάκια, σε κανα δυο μήνες μάλλον τα πρώτα...

Ομολογώ όμως, πως περίμενα να δω τρελές τιμές στην αμμωνία (π.χ. 5ppm?) και να έχω την αντίστοιχη πρώτη από τις 3 κορυφές νωρίτερα... Πώς ερμηνεύεται η πρόοδος του στρωσίματός μου; Πρέπει να παρέχω μεγαλύτερη πηγή αμμωνίας;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-04-09, 20:06
Member

Προεπιλογή

Συνήθως προτείνεται κατά τη διαδικασία του στρωσίματος να υπάρχει στο νερό αμμωνία ίση προς 3 mg/l. Αυτή την τιμή θα την πετύχεις αυξάνοντας την ποσότητα της αμμωνίας που ρίχνεις δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Η τροφή χρειάζεται κάποιο χρόνο μέχρι να αποσυντεθεί και να δώσει αμμωνία.
Αν θες να είσαι πιο σίγουρος για την ποσότητας της αμμωνίας που ρίχνεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμμωνία απο φαρμακείο.
Παλιά 26-04-09, 20:47
Το avatar του χρήστη Artsi
Artsi Ο χρήστης Artsi δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Lightbulb

Discusman, σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου...

Αμμωνία και υπομονή λοιπόν!

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα; Οι 2 από τις 3 ρίζες έκατσαν στον βυθό πλέον, ενώ οι τανίνες που εκκρίνουν τα ξύλα δίνουν μία ελαφρά καφετί απόχρωση στο νερό.

Έχω διαβάσει στο forum, πως είναι δυνατός ο χρωματισμός του νερού, δίχως να επηρεάζεται η χημεία του. Τι ουσίες χρησιμοποιώ και με ποια μορφή σκευασμάτων υπάρχουν αυτές στο εμπόριο; Κάτι έχω ακούσει για black water κλπ...

Θα ήθελα να δώσω μία πινελιά βιοτοπικού χρώματος, καθώς νομίζω πως πηγαίνει πολύ σε δισκοενυδρείο!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-04-09, 22:05
Member

Προεπιλογή

Οι ουσίες που εκκρίνουν τα ξύλα επηρεάζουν τη χημεία του νερού προς το πιο μαλακό και όξινο. Μην περιμένεις όμως από αυτό και μόνο να δεις σημαντική αλλαγή. Ειδικά μετά από κανένα μήνα θα σταματήσουν να βγάζουν οπότε δε θα σου χρωματίζει το νερό.
Και μένα μου αρέσει πολύ αυτή η βιοτοπική αίσθηση.
Στο Black water τσάμπα χρήματα θα δίνεις. Καλύτερα είναι να χρησιμοποιείς τύρφη στο φίλτρο σου. Θα δώσει στο νερό σου ένα καφετί χρώμα και παράλληλα θα μαλακώσει το νερό και θα το κάνει πιο όξινο. Ουσιαστικά και το black water ζουμί από τύρφη είναι αλλα με λιγότερα χρήματα παίρνεις τύρφη και έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Tags
βιοτοπικό, κοινωνικό, δίσκοι

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές