|
Επί παντός επιστητού Εδώ μπορείτε να συζητήσετε τα πάντα εκτός ενυδρειακών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Χρήστο μαλλον εχεις δικιο. Αλλα για μενα που δεν το κατεχω το αθλημα και ασχολουμαι μονο 4 μηνες, τα θεματα αυτα τα βρισκω πολυ δυσκολο να τα φωτογραφησω με τον μετριας ποιοτητας 18-55. Στα τοπια απλως εβαζα το auto μιας και βαριομουν να αλλαζω συνεχως τις ρυθμισεις.
Στα πουλια ομως αδυνατον να τα ζουμαρω ωστε να φανει λεπτομερεια. Παντως εσυ θα κανεις θαυματα εκει πανω. Να πας οπωσδηποτε. |
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι πρόθυμος (φαντάζομαι και ο Πάνος) να αναλάβω να είμαι οδηγός σε ένα "σαφάρι" με τους κυνηγούς φωτογραφιών ΖΧ - Raven!Σκεφτήκατε το ενδεχόμενο να ανεβείτε μαζί ρε παιδιά??
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για 4 μηνες κανεις θαυματα... και δεν ειναι υπερβολικο αυτο που λεω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω μπορω να σας γυρισω μεσα στο δελτα του εβρου,μεσα βαθια και κοντα στα πουλια να τραβηξετε τρελες φωτο εχουμε βαρκα μεσα και καλυβα και ο μπαμπας μου ξερη το δελτα του εβρου(Γιαουραντα) πολυ καλα.Αρκη να μου το πειτε καμια βδομαδα ποιο μπροστα να τα κανονισω
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Εκτός αν μιλάμε για τούρκικα μέρη οπότε ζητώ και συγνώμη. Και μην μου πείτε ότι δεν φταίμε κι εμείς!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το πως το ονομαζουμε ας ρωτησουμε κανεναν που ξερη τουρκικα να μας εξηγηση τι σημαινει Γκιαουραντας στα τουρκικα.Εμενα μου ειπανε οτι σημαινει το σπιτι των ελληνων.
|
|||
|
|||
![]()
Ωχ.. τώρα τυχαία το είδα το θέμα, πάρα πολυ καλές φωτογραφίες παιδιά...
Επειδη εχω πολυ καιρο να επισκεφτω το δέλτα, ποια είναι ακριβως η τρέχουσα διαδικασία για την άδεια εισόδου; (Ή μήπως έχει καταργηθεί; ) Σχετικά τώρα με το άλλο θέμα ![]() Παράθεση:
Ada σημαίνει νησί στα τούρκικα ενώ oda (οντάς) είναι το κρεβάτι ![]() Σε οτι αφορα τα ονοματα και την "εκρηξη" της Lucy σεβαστή, αλλά μην ξεχναμε ότι ελληνικά ονόματα πέραν κάποιων αμιγώς χριστιανικών χωριών όπως πχ η Μαρώνεια, αποδόθηκαν στην περιοχή μόλις το 1920 όταν και περιήλθε το τμήμα εκείνο στην ελληνική διοίκηση και μάλιστα ο εξελληνισμός έγινε ταχύτατα, με καποιες επιτροπες που μελετησαν -όσο τους έπαιρνε ο χρόνος- αρχαια κείμενα που αναφερονταν στην περιοχή, δόθηκαν καποια αρχαία ονοματα (κάποια σε εντελώς λάθος τοποθεσίες) αλλα τα περισσοτερα αποτελουν μετάφραση ή παρόμοια ηχητικά λέξη με την παλιότερη τουρκική (πχ. Φατίρ-γιακά έγινε Βαθυρρύακας ![]() Εντούτοις πάρα πολύς κόσμος συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις παλιότερες ονομασίες, ακόμα και χριστιανοί... Το συγκεκριμένο τώρα εδαφικό τμήμα, θα το δεις σε χαρτες σαν Νεραϊδότοπο, Αηγιώργη, Στρογγυλονήσι, ονομασίες όμως που κανείς δε χρησιμοποιεί.. Το Γκιαούρ αντά (νησί των απίστων) σαν ονομασία έχει κάτι το άγριο και μυστηριώδες που ταιριάζει απόλυτα με το χωρο... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
¶ντε και το πάμε για εκδρομούλα!!!
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Η Lucy μας εβαλε χερι και δεν εχει κι αδικο ! ειλικρινα δεν ακουσα ουτε μια φορα ελληνικα τοπωνυμια, αντιθετα ολοι οι ντοπιοι χρησιμοποιουν τις τουρκικες ονομασιες.
Ακομα και στο ιντερνετ βριθουν οι αναφορες σε "Γκιαουρ οντα" και "κοτζα ορμαν". Αραγε δεν υπαρχουν ελληνικα τοπωνυμια για αυτες τις περιοχες; |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά δεν έχετε άδικο , αλλά δυστηχώς κάποια πράγματα έμειναν έτσι!Σαφώς και προτιμώ να το αποκαλούμε Δέλτα του Έβρου ή Δέλτα του Νέστου κτλ κτλ!
|
||||
|
||||
![]()
Εχει δικιο η lucy που μας μαλωνη
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θα με πάρετε κι εμένα μαζί;;;;;; Δεν θα σας ακολουθήσω στο ... σαφάρι. Στο δασαρχείο θέλω να μείνω να το κάνω θερινό
![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
χθες μόλις γύρισα από Θράκη κι εγώ, ο καιρός δεν βοήθησε και πολύ αλλά μπορέσαμε να παρατηρήσουμε αρκετά πραγματάκια
![]() Οι σαύρες σου Αλέξανδρε είναι: η 1η αρσενική Lacerta trilineata και η 2η μία ανήλικη Lacerta viridis. Θα ανεβάσω σύντομα φωτογραφίες από μπόλικα ερπετά από το trip ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου Ηλια ! Ευχαριστω για τις αναγνωρισεις.
Κι αλλη μια απο τα ορεινα του Εβρου. Νομιζω οτι ειναι Podacris tauricus ![]() Δεν καθοταν να την φωτογραφισω, κι ετσι κατεφυγα στην μεθοδο του...υπνωτισμου ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σωστά! και ξέχασα να σου πω για την χελώνα που είναι μία Testudo graeca (νομίζω πως το ξέρεις, εδώ ξέρεις όλα τ'άλλα
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
λαθος κανεις γκουστεριτσα ειναι!!χαχαχα(εμεις ετσι την λεμε)τυπεροχες φωτο!με αρεσαν πολυ η 1η της δαδιας και η 2η του νεστου!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ετοιμαζομουν τελη Μαιου για το 2ο μερος του οδοιπορικου και ειχα σκοπο να επισκεφτω ξανα την Θρακη αλλα η δουλεια μου τα χαλασε ολα. Δυστυχως ειναι αδυνατον να λειψω τωρα.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι γιαννη γκουστιριτσα..... η γκοστιρας.......
και εχει γαλλικη ριζα......!!!! <<απο το λα γκοστ!!!!>> για αυτο και τα ομονυμα μπλουζακια εχουν σημα την σαυρα!!!!!! raven αν ανεβεις ξανα πανω φροντισε να ειδοποιησεις να σε υποδεχτουμε να δεις την εβριτικη φιλοξενια....... και να σε παω και στον ποταμο αρδα εχει ενδιαφερων υλικο για φωτο!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πολυ καλο θεμα ειχε και η λιμνη Κερκινη προχθες εβλεπα και εχω φοβερες φωτογραφιες απο εκει.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]()
Συνεχιζω με μερικες ακομη, απο τα ορεινα του νομου, με τα επιβλητικα δαση τις λιμνες, τους χειμαρους και τα τρεχουμενα νερα.
Απεραντα δαση οξιας και βελανιδιας με πολλη ζωη μεσα τους. ![]() ![]() Tα Ελατα ειναι σπανια ![]() Ενας απο τους χειμαρους που καταληγουν στο ρεμα του Δερειου και κατ επεκτασιν στον Εβρο. ![]() ![]() Αγριες Βιολετες προμηνυουν την ανοιξη στα ορεινα. ![]() Το ρεμα του Δερειου εχει πολλα ψαρια μεσα. ![]() Το ιδιο και οι λιμνες. ![]() Σκαθαρι ζεβρα; ![]() Lycaena phlaeas ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μερικά ερπετουλάκια από Θράκη κι από μένα, δεν ξέρω ποιες να διαλέξω... θα βάλω μερικές ενδεικτικά,
Σπιτόφιδο - Zamenis situla ![]() ![]() Μερικές Οθωμανικές οχιές - Montivipera xanthina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Σαΐτα - Platyceps najadum ![]() ![]() Νερόφιδο - Natrix natrix ![]() ![]() Πράσινη Σαύρα - Lacerta viridis ![]() ![]() Γραμμωτή νεροχελώνα - Mauremys rivulata ![]() Τρανόσαυρες - Lacerta trilineata ![]() ![]() ![]() Σαπίτης - Malpolon insignitus ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφες εικονες....με ταξιδεψαν στο παρελθον..
στην εισοδο του διδυμοτειχου υπαρχει ενα αλσος.....με ενα μικρο χειμαρρο που τωρα καταληγει σε τεχνιτη λιμνη..εκει συναντησα του πρωτους μου τριτωνες...σε εκδρομη του δημοτικου.... τα χρονια εκεινα μπορουσες να βρεις δεντροβατραχους στα οικοπεδα διπλα απο την αυλη σου.... απο τοτε εχω να ξαναδω αυτα τα πλασματα.... χαιρομαι που συνεχιζουν να υπαρχουν...αν και πλεον δε πιστευω να τα βρισκεις μεσα στις αυλες... με τις κυριες Montivipera xanthina εχω ανοιχτους λογαριασμους απο τοτε... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
...Για ενυδρείο ξεκίνησα, με βλέπω να παίρνω και φωτογραφική μηχανή στο τέλος!!.....
Είναι τελικά...πολυέξοδη η παρακιλούθηση αυτού του ..φόρουμ!!!!! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αν.Μακ. και Θρακη, συναντήσεις | ΑΝΤΩΝΗΣ1980 | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 815 | 31-07-17 21:19 |