|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Roi πάντως πριν ο Raven δεν εννοούσε 12 λίτρα αλλά 12 γαλόνια (δηλαδή 45 λίτρα). Επίσης μπορείς να βρείς πόση θα είναι η αύξηση με την προτεινόμενη δοσολογία, αν κάνεις χρήση του τύπου που αναφέρθηκε. Αν βαριέσαι, θα σου κάνω τις πράξεις αλλά αύριο όμως ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() Και Roi ...μετρα μετα απο 1 ωρα περιπου αφου ριξεις το Nitrogen στο ενυδρειο,αν και τοτε δεν παρεις μετρηση σημαινει οτι τα τεστ σου εχουν προβλημα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ok, θα κάνω κι άλλες δοκιμές αυριο που θα έχω και πιο πολύ χρόνο, καλόυ κακού θα πάω να πάρω και νέο τεστ. ευχαριστω για την βοήθεια, καλη νύχτα ------------------------- Καλημέρα, Μέτρησα την γυάλα (6λιτρα με φυτά που έριξα χθές 5ml Nitrogen) και βρήκα 10mg/lit ΝΟ3. Στο ενυδρείο (45λιτρα) έριξα χθες 1ml Nitrogen και σήμερα πάλι μετράω 1-2 mg/lit ΝΟ3. Θα ρίξω άλλο 1ml τώρα και θα μετρήσω αργότερα με νέο τεστ, να δω τι θα γίνει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Roi : 16-04-09 στις 09:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Στην ετικέτα εκεί που λέει expert, τελικά γράφει οτι η προτεινόμενη δόση (δηλαδή κάθε 0,7ml προϊόντος στα δικά σου λίτρα), αντιστοιχεί σε αύξηση nitrate (Νο3) κατά 1 mg/l, δηλαδή 1ppm.
Με τον τύπο και τον συντελεστή 0,05 μου βγαίνει 1,25ppm οπότε ας πούμε οτι επιβεβαιώνεται. Ας με διορθώσει κάποιος αν είναι λάθος γιατί δεν είμαι ειδικός ![]() Αν το δεχτούμε, τότε θα έλεγα να ξεκινούσες με 1ml, 2-3 φορές την εβδομάδα και βλέπεις μετρώντας. Δεν είναι σωστό νομίζω να ανεβάσουμε τα no3 σε 10ppm μονομιάς, ειδικά σε χαμηλών απαιτήσεων ενυδρεία. |
|
||||
|
||||
![]()
Νάσο, τελικά έριξα 3ml χθες και σήμερα το πρωί είχα νιτρικά περίπου 5. Τώρα θα ρίχνω 1ml μερα παρα μέρα μέχρει να φτάσω τα 10, για να μην τα ανεβάσω άλλο απότομα.
Σε πόσες μέρες θα πρέπει να δω κάποια διαφορά στα φυτά ??? γιατί προς το παρόν δεν έχει αλλάξει καθόλου η κατάσταση. |
|
||||
|
||||
![]()
Θέλει υπομονή σίγουρα 5-6 μέρες, ανάλογα και τα φυτά.
Με επιφύλαξη πάντα και σύμφωνα με την μικρή μου εμπειρία |
|
||||
|
||||
![]()
Ένα άλλο προβλημα είναι οτι ξαναγέμισε το ενυδρείο καφέ σκόνη. είχε και στην αρχή άλλα μόλις έβαλα το σαλιγκάρι την εξαφάνισε, τώρα όμως ξαναγέμισε πάνω στο χαλικι και στα φυτά, επίσης έχει και καφέ άλγη πάνω στο φίλτρο, στα τζάμια και στα φύλλα της anubia. Πως θα φύγει ???
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για φυτά | panospkk | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 14-04-09 12:59 |
Βοήθεια σε αρχάρια | marly | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 22-02-09 18:39 |
FIN ROT Πρόβλημα!!! Βοήθεια... | kats7h0d | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 31-03-08 13:01 |
Μια μικρή βοήθεια...Πρόβλημα με SAE !!!! | kats7h0d | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 27-03-08 20:12 |
λίγη βοήθεια με τα φυτά. | xaftel | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 24-03-08 23:54 |