|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ο τυπος υπολογισμου που δινει η Seachem είναι: 0,25vn=m
Οπου v ειναι ο ογκος σε γαλονια (1 gallon=3,78lit) , n ειναι η επιθυμητη τιμη σε ΝΟ3 που θελουμε να φτασουμε και m ειναι η τιμη του υγρου σε ml που πρεπει να ριξουμε. Οποτε εχουμε 0,25x12x0,10=0,3ml |
|
||||
|
||||
![]()
Αλέξανδρε, για να μου φύγει η απορία, πιο κάτω γράφει οτι για nitrate (NO3) θα πρέπει να αντικαταστήσουμε την σταθερά 0,25 με 0,05. Το 0,25 είναι για σκέτο nitrogen. Επίσης γιατί στο n έβαλες 0,10 και όχι 10ppm (ή mg/L)?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αλέξανδρε αν κατάλαβα καλά στα 12 λίτρα πρέπει να ρίξω 0,3ml nitrogen για να δημιουργήθουν 10ppm/lt NO3, σωστά ?
Το πείραμα που έκανα ήταν σε μία γυάλα 6 λίτρα που έχω μέσα μόνο φυτα: Έριξα 10 σταγόνες (0,33ml) και δεν έγινε τίποτα τα νιτρικά ήταν μηδέν. Μετά έριξα 2ml και τα νιτρικά μόλις που ήταν μετρήσιμα 2ppm/lt και ξαναέριξα άλλα 3ml και τότε βρήκα νιτρικά 5ml περίπου. Το μπουκάλι γραφει να ρίχνουμε 2,5ml στα 160λιτρα, άλλα δεν λέει πόση θα είναι η αυξηση. |
|
|||
|
|||
![]()
Νασο, χωρις να ειναι τα μαθηματικα το φορτε μου, νομιζω οτι τα 0.10mg/lit ειναι 10 ppm.Tα πρωτα ειναι χιλιοστα ,ενω τα δευτερα ειναι εκατομμυριοστα, ετσι δεν ειναι;
Οσο για το δευτερο που ρωτας...εχω κι εγω πολλες αποριες σχετικα με τα στοιχεια που δινει η seachem. Ας πουμε αν εφαρμοσεις τον τυπο με συντελεστη 0,05 θα σου δωσει m= 0,06ml. Ομως η εταιρεια αναφερει οτι Παράθεση:
![]() Εγω παντα χρησιμοποιουσα τον πρωτο τυπο με συντελεστη 0,25 και οντως ανεβαζε γυρω στα 10-15 τα Νιτρικα. Εξαλλου το 0,06ml δεν σου φαινεται κι εσενα υπερβολικα μικρη ποσοτητα...και αντε να την μετρησεις κιολας για να ριξεις στο ενυδρειο. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ασε..ειναι και περασμενα μεσανυχτα και το μυαλο δεν δουλευει...μαλλον εχεις δικιο, εγω πρεπει να μπερδευτηκα.
Παντως αν παρεις εκει που λεει συντηρητικη δοσολογια 2,5ml στα 160 λιτρα 2xτην εβδομαδα , τοτε στα 45 λιτρα βγαινει 0,7ml 2x τη βδομαδα ...ή αλλιως 0.2ml την ημερα. Και οποτε αφου εκανα λαθος, τοτε το σωστο δεν ειναι m= 0,3ml αλλα 3 ml για το Nitrogen και οχι 0.06 αλλα 0.6ml για το NO3=10ppm ------------------------------ Που εισαι Χοντρεεε... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Roi πάντως πριν ο Raven δεν εννοούσε 12 λίτρα αλλά 12 γαλόνια (δηλαδή 45 λίτρα). Επίσης μπορείς να βρείς πόση θα είναι η αύξηση με την προτεινόμενη δοσολογία, αν κάνεις χρήση του τύπου που αναφέρθηκε. Αν βαριέσαι, θα σου κάνω τις πράξεις αλλά αύριο όμως ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() Και Roi ...μετρα μετα απο 1 ωρα περιπου αφου ριξεις το Nitrogen στο ενυδρειο,αν και τοτε δεν παρεις μετρηση σημαινει οτι τα τεστ σου εχουν προβλημα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για φυτά | panospkk | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 14-04-09 12:59 |
Βοήθεια σε αρχάρια | marly | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 22-02-09 18:39 |
FIN ROT Πρόβλημα!!! Βοήθεια... | kats7h0d | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 31-03-08 13:01 |
Μια μικρή βοήθεια...Πρόβλημα με SAE !!!! | kats7h0d | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 27-03-08 20:12 |
λίγη βοήθεια με τα φυτά. | xaftel | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 24-03-08 23:54 |