|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ Μιχάλη για το λινκ που μου έδωσες.
Θέλω να έρθω στης συναντήσεις και να σας δω όλους και να μιλήσω με τον κύριο Τσομπανιδη και με Σωκράτη για χρυσόψαρα και κοι. ¶ντε να δω ποτέ θα βολέψει από αναβολή σε αναβολή πάει.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOCRATIS : 23-03-09 στις 11:48 |
|
|||
|
|||
![]()
για δες και αυτή που έχω βάλει εγώ
http://www.messner-pumpen.de/index.p...=1&produkt=712 έχει και αντιπροσωπία στη Θεσσαλονικη http://www.messner-pumpen.de/index.p...at=35&idlang=2 μέχρι τώρα δεν έχει μπουκώσει πάντως και έχει τραβηξει και μεγάλα κοματια αλγης κατα καιρούς. το φυλάδιο λέει και για κοκκους βρωμιάς πάνω από 8 mm Αλλά ούτως η άλλως έχει σίτα πλαστική γύρω γύρω οπότε και κατι μεγάλο να παει να περάσει θα κολησει εκεί. Λάστιχο παίρνει και στην είσοδο αν θέλεις (η συγκεκριμένη 1 1/4, σε διάμετρο), ενώ σύμφωνα και με το κατασκευαστή, το μοτέρ, μπαίνει και εξωτερικά από τη λίμνη, υπό προυποθέσεις όπως είδα στο φυλλάδιο της ( ο σωλήνας εισοδου και το μοτερ να ειναι κατω απο τη νοητη προέκταση της επιφανειας της λίμνης) για να μην υπάρχει πρόβλημα στο "τράβηγμα" νερού και τραβάει αέρα. Βέβαια θέλει και καθάρισμα καπου καπου, κυρίως απ οτι έχω δει απο τα άλατα που κολάνε και σχηματίζουν μια κρούστα. Έχω φτιάξει και ένα προχειρο σχεδιάκι στο τελος για το πως πρέπει να μπει εκτός λίμνης. Εγω την είχα μέσα στη λίμνη για μερικούς μήνες αλλά την έβγαλα εξωτερικά γιατί δεν ήθελα να φαίνονται ο σωλήνας και το μοτέρ. (Υ.Γ. στην άκρη του σωλήνα μεσα στη λιμνη έχω βάλει μια διατρητη πλαστική σωλήνα (μήκους 10 ποντων) με τρυπες λίγο μεγαλουτσικες (σαν αυτες που ειχε το μοτερ περιμετρικα στις σιτες του) μη μπει κανενα ψαρι) Μετά το μοτερ το νερό καταλήγει σε ένα φιλτρο πιεσης με uv και μετα στο καταρράκτη. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλός ο τρόπος εγκατάστασης σου, εξασφαλίζει πάντα πίεση στην είσοδο της αναρρόφησης και δεν "ξεπιάνει" η αντλία. Εφόσον η αντλία σου εξασφαλίζει μεγάλη διέλευση στερεών θα έχει και αντίσταση στα "μπουκώματα". Δεν υπάρχει όμως κίνδυνος να αδειάσει η λίμνη από την τρύπα που διέρχεται ο σωλήνας αναρρόφησης; Εκεί νομίζω πρέπει να δωθεί έξτρα προσοχή, στην σωστή στεγάνωση.
|
||||
|
||||
![]()
Θανάση αν το κάνω όπως στην φωτο που βάζω λες να έχει πρόβλημα?
θα τους πάρω Τήλ να ρωτήσω για της αντλίες τους. Είμαι σε μια φάση μιας και ο χώρος είναι περιορισμένος που προσπαθώ να δω πως θα βάλω την αντλία μιας και θα επηρεάσει πολλά πράματα το στήσιμο της . Εσύ που τώρα την έβγαλες έξω δεν έχεις διαρροές από το νερό της λίμνης προς την αντλία? Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρων σου.
|
|||
|
|||
![]()
Δε γίνεται, γιατι θα εχει αερα μεσα και η σωληνα και η αντλία, και λογικό είναι, αφού η σωλήνα είναι πάνω απο την επιφανεια του νερού και δεν μπορει να παει νερο στην αντλία πριν αυτη ξεκινησει.
Είναι ειδικές αντλίες οπως ανεφερε και Παπαδόπουλος Κώστας γι αυτη τη δουλειά να τραβανε και ας εχει αερα μεσα το μοτερ. Αυτη πρεπει να εχει νερο στο ξεκινημα της οπωσδηποτε. Αν πας στην αντιπροσωπεια, πες τους να σου δωσουν και προσπεκτους με τα προιοντα της εταιρειας εχει μέσα πολλα και διαφορα προιοντα για λιμνες (σκιμμερ, φιλτρα, uv, και αλλα) έστω και εγκυκλοπαιδικα αξίζει τον κόπο. Όσο για την κατασκευη, εχω βγάλει φωτογραφιες, πρέπει να τις μικρυνω σε αναλυση γιατι ειναι 10 mb η καθε μια και θα τις βαλω σε ξεχωριστο θέμα. Ιδιαίτερη προσοχή στις αντλίες, να τηρούνται οι προδιαγραφες ασφάλειας και λειτουργίας, που τις συνοδεύουν, και που θέτει ο κατασκευαστής της κάθε αντλίας. ------------------------- ¨Ενα μικρό μειονέκτημα του χώρου, που έχω το μοτέρ, είναι ότι παρ' ότι είναι σκεπασμένο (όχι ερμητικά για να αερίζεται και ο χωρος και να βοηθάει στη καλυτερη ψύξη) είναι οτι μετα απο βροχη συσσωρευονται νερά μέσα. Βέβαια η αντλία αυτη που έχω, αφου είναι και υποβρύχια για μεσα στη λίμνη δεν εχει πρόβλημα απο τα νερά. Οποιαδήποτε άλλη όμως εξωτερική αντλία που δεν είναι για υποβρυχια χρηση θα έχει προβλημα από τα νερά αυτά και είναι και επικίνδυνο. Ιδιαίτερη προσοχή στις αντλίες, να τηρούνται οι προδιαγραφες ασφάλειας και λειτουργίας, που τις συνοδεύουν, και που θέτει ο κατασκευαστής της κάθε αντλίας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Θανάσης Ντίνης : 28-03-09 στις 14:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αχ τι το θελες να ποσταρεις
![]() Φωτιες μου αναψες ![]() υλοποιήσω και εκεί που με παίρνει(οριακά ίσως) να φτιάξω το εξωτερικό χώρο για το φίλτρο είναι δύσβατη περιοχή. ¶σε που πρέπει να σπάσω και ένα κομμάτι της λίμνης για να κερδίσω χώρο για το φίλτρο. Σε ευχαριστώ πάντως ![]() βάζω μια φωτο του χώρου που διαθέτω για την δημιουργία του και ακόμα μια πως σκέφτομαι να το φτιάξω μήπως βοηθήσει και κανένα συνχομπιστα στο πως να κάνει κάτι ανάλογο στην λίμνη του.
|
|||
|
|||
![]()
πολύ ωραίο το project, μπράβο "πουριτανός".
Λίγο με προβληματίζει το φίλτρο (ιδίως αν είναι μόνο σφουγγάρι) που είναι πριν την αντλία, γιατί με τη μπίχλα μπορεί να μην περνάει νερό τόσο, όσο θα τραβάει η αντλία, με αποτέλεσμα να αδειάζει το νερό από το χώρο που είναι η αντλία και δε θα προλαβαίνει να αναπληρώνεται... Απ 'οτι βλέπω (στο χωρο του φίλτρου) ένα μικρό κομάτι είναι σφουγγαρι και το αλλο το πιο μακρόστενο για βιομπάλες??? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οχι ολο θα ειναι κατασκευη απο plexi glass και αναλογα ποσο μεγαλο θα ειναι θα εχει και διαφορα χωρισματα. σφουγγαρι δεν νομιζω να βαλω καθολου. Να δω με τα τσιμενταρισματα ποσο κενο θα μου μενει και αναλογα θα δω τι θα βαλω.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ροή νερού μέσα στο φίλτρο | egohome | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 14-11-08 11:25 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
φίλτρο νερού και μετρησεις αλλαγων | PanosII | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-07-07 15:09 |
βοήθεια για έξοδο νερού | chrisb | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 02-04-07 14:48 |
Αλλαγές νερού με φίλτρο... | passenger | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 23-09-06 10:04 |