Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές

Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-03-09, 22:20
Το avatar του χρήστη POURITANOS
POURITANOS Ο χρήστης POURITANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ Μιχάλη για το λινκ που μου έδωσες.
Θέλω να έρθω στης συναντήσεις και να σας δω όλους και να μιλήσω με τον κύριο Τσομπανιδη και με Σωκράτη για χρυσόψαρα και κοι.
¶ντε να δω ποτέ θα βολέψει από αναβολή σε αναβολή πάει.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOCRATIS : 23-03-09 στις 11:48
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-03-09, 19:24
Θανάσης Ντίνης Ο χρήστης Θανάσης Ντίνης δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Λαμπίρι Αιγίου
Προεπιλογή

για δες και αυτή που έχω βάλει εγώ

http://www.messner-pumpen.de/index.p...=1&produkt=712

έχει και αντιπροσωπία στη Θεσσαλονικη

http://www.messner-pumpen.de/index.p...at=35&idlang=2

μέχρι τώρα δεν έχει μπουκώσει πάντως και έχει τραβηξει και μεγάλα κοματια αλγης κατα καιρούς.
το φυλάδιο λέει και για κοκκους βρωμιάς πάνω από 8 mm
Αλλά ούτως η άλλως έχει σίτα πλαστική γύρω γύρω οπότε και κατι μεγάλο να παει να περάσει θα κολησει εκεί.

Λάστιχο παίρνει και στην είσοδο αν θέλεις (η συγκεκριμένη 1 1/4, σε διάμετρο), ενώ σύμφωνα και με το κατασκευαστή, το μοτέρ, μπαίνει και εξωτερικά από τη λίμνη, υπό προυποθέσεις όπως είδα στο φυλλάδιο της ( ο σωλήνας εισοδου και το μοτερ να ειναι κατω απο τη νοητη προέκταση της επιφανειας της λίμνης) για να μην υπάρχει πρόβλημα στο "τράβηγμα" νερού και τραβάει αέρα.

Βέβαια θέλει και καθάρισμα καπου καπου, κυρίως απ οτι έχω δει απο τα άλατα που κολάνε και σχηματίζουν μια κρούστα.

Έχω φτιάξει και ένα προχειρο σχεδιάκι στο τελος για το πως πρέπει να μπει εκτός λίμνης.

Εγω την είχα μέσα στη λίμνη για μερικούς μήνες αλλά την έβγαλα εξωτερικά γιατί δεν ήθελα να φαίνονται ο σωλήνας και το μοτέρ.
(Υ.Γ. στην άκρη του σωλήνα μεσα στη λιμνη έχω βάλει μια διατρητη πλαστική σωλήνα (μήκους 10 ποντων) με τρυπες λίγο μεγαλουτσικες (σαν αυτες που ειχε το μοτερ περιμετρικα στις σιτες του) μη μπει κανενα ψαρι)

Μετά το μοτερ το νερό καταλήγει σε ένα φιλτρο πιεσης με uv και μετα στο καταρράκτη.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  λίμνη.jpg
Εμφανίσεις:  929
Μέγεθος:  12,7 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-03-09, 22:30
Το avatar του χρήστη Παπαδόπουλος Κώστας
Παπαδόπουλος Κώστας Ο χρήστης Παπαδόπουλος Κώστας δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλός ο τρόπος εγκατάστασης σου, εξασφαλίζει πάντα πίεση στην είσοδο της αναρρόφησης και δεν "ξεπιάνει" η αντλία. Εφόσον η αντλία σου εξασφαλίζει μεγάλη διέλευση στερεών θα έχει και αντίσταση στα "μπουκώματα". Δεν υπάρχει όμως κίνδυνος να αδειάσει η λίμνη από την τρύπα που διέρχεται ο σωλήνας αναρρόφησης; Εκεί νομίζω πρέπει να δωθεί έξτρα προσοχή, στην σωστή στεγάνωση.
Παλιά 27-03-09, 23:23
Senior Member

Προεπιλογή

Θανάση αν το κάνω όπως στην φωτο που βάζω λες να έχει πρόβλημα?
θα τους πάρω Τήλ να ρωτήσω για της αντλίες τους.

Είμαι σε μια φάση μιας και ο χώρος είναι περιορισμένος που προσπαθώ να δω πως θα βάλω την αντλία μιας και θα επηρεάσει πολλά πράματα το στήσιμο της .
Εσύ που τώρα την έβγαλες έξω δεν έχεις διαρροές από το νερό της λίμνης προς την αντλία?
Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρων σου.
Συνημμένα Thumbnails

Όνομα:  ANTLIA _4.jpg
Εμφανίσεις:  805
Μέγεθος:  23,2 KB  
Παλιά 28-03-09, 14:51
Member

Προεπιλογή

Δε γίνεται, γιατι θα εχει αερα μεσα και η σωληνα και η αντλία, και λογικό είναι, αφού η σωλήνα είναι πάνω απο την επιφανεια του νερού και δεν μπορει να παει νερο στην αντλία πριν αυτη ξεκινησει.
Είναι ειδικές αντλίες οπως ανεφερε και Παπαδόπουλος Κώστας γι αυτη τη δουλειά να τραβανε και ας εχει αερα μεσα το μοτερ.

Αυτη πρεπει να εχει νερο στο ξεκινημα της οπωσδηποτε.

Αν πας στην αντιπροσωπεια, πες τους να σου δωσουν και προσπεκτους με τα προιοντα της εταιρειας εχει μέσα πολλα και διαφορα προιοντα για λιμνες (σκιμμερ, φιλτρα, uv, και αλλα) έστω και εγκυκλοπαιδικα αξίζει τον κόπο.

Όσο για την κατασκευη, εχω βγάλει φωτογραφιες, πρέπει να τις μικρυνω σε αναλυση γιατι ειναι 10 mb η καθε μια και θα τις βαλω σε ξεχωριστο θέμα.

Ιδιαίτερη προσοχή στις αντλίες, να τηρούνται οι προδιαγραφες ασφάλειας και λειτουργίας, που τις συνοδεύουν, και που θέτει ο κατασκευαστής της κάθε αντλίας.
-------------------------
¨Ενα μικρό μειονέκτημα του χώρου, που έχω το μοτέρ, είναι ότι παρ' ότι είναι σκεπασμένο (όχι ερμητικά για να αερίζεται και ο χωρος και να βοηθάει στη καλυτερη ψύξη) είναι οτι μετα απο βροχη συσσωρευονται νερά μέσα.
Βέβαια η αντλία αυτη που έχω, αφου είναι και υποβρύχια για μεσα στη λίμνη δεν εχει πρόβλημα απο τα νερά. Οποιαδήποτε άλλη όμως εξωτερική αντλία που δεν είναι για υποβρυχια χρηση θα έχει προβλημα από τα νερά αυτά και είναι και επικίνδυνο.

Ιδιαίτερη προσοχή στις αντλίες, να τηρούνται οι προδιαγραφες ασφάλειας και λειτουργίας, που τις συνοδεύουν, και που θέτει ο κατασκευαστής της κάθε αντλίας.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Θανάσης Ντίνης : 28-03-09 στις 14:51 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-04-09, 00:56
Senior Member

Προεπιλογή

Αχ τι το θελες να ποσταρεις Θανάση Ντίνη.
Φωτιες μου αναψες ευχαριστες απλα θα κανω πολυ κοπο για να το
υλοποιήσω και εκεί που με παίρνει(οριακά ίσως) να φτιάξω το εξωτερικό χώρο για το φίλτρο είναι δύσβατη περιοχή.
¶σε που πρέπει να σπάσω και ένα κομμάτι της λίμνης για να κερδίσω χώρο για το φίλτρο.
Σε ευχαριστώ πάντως είναι κάτι που πριν ένα χρόνο που σκεφτόμουν το φιλτράρισμα της λίμνης δεν μπορώ να πω ότι το είχα δώσει και πολύ σημασία.
βάζω μια φωτο του χώρου που διαθέτω για την δημιουργία του
και ακόμα μια πως σκέφτομαι να το φτιάξω μήπως βοηθήσει και κανένα συνχομπιστα στο πως να κάνει κάτι ανάλογο στην λίμνη του.
Συνημμένα Thumbnails

Όνομα:  filtro_image_1.jpg
Εμφανίσεις:  777
Μέγεθος:  74,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  filtro_image_2.JPG
Εμφανίσεις:  856
Μέγεθος:  100,1 KB  
Παλιά 13-04-09, 19:11
Member

Προεπιλογή

πολύ ωραίο το project, μπράβο "πουριτανός".
Λίγο με προβληματίζει το φίλτρο (ιδίως αν είναι μόνο σφουγγάρι) που είναι πριν την αντλία, γιατί με τη μπίχλα μπορεί να μην περνάει νερό τόσο, όσο θα τραβάει η αντλία, με αποτέλεσμα να αδειάζει το νερό από το χώρο που είναι η αντλία και δε θα προλαβαίνει να αναπληρώνεται...
Απ 'οτι βλέπω (στο χωρο του φίλτρου) ένα μικρό κομάτι είναι σφουγγαρι και το αλλο το πιο μακρόστενο για βιομπάλες???
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-04-09, 19:27
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Θανάσης Ντίνης Εμφάνιση μηνυμάτων
πολύ ωραίο το project, μπράβο "πουριτανός".
Λίγο με προβληματίζει το φίλτρο (ιδίως αν είναι μόνο σφουγγάρι) που είναι πριν την αντλία, γιατί με τη μπίχλα μπορεί να μην περνάει νερό τόσο, όσο θα τραβάει η αντλία, με αποτέλεσμα να αδειάζει το νερό από το χώρο που είναι η αντλία και δε θα προλαβαίνει να αναπληρώνεται...
Απ 'οτι βλέπω (στο χωρο του φίλτρου) ένα μικρό κομάτι είναι σφουγγαρι και το αλλο το πιο μακρόστενο για βιομπάλες???
Σε ευχαριστω Θαναση
οχι ολο θα ειναι κατασκευη απο plexi glass και αναλογα ποσο μεγαλο θα ειναι θα εχει και διαφορα χωρισματα. σφουγγαρι δεν νομιζω να βαλω καθολου. Να δω με τα τσιμενταρισματα ποσο κενο θα μου μενει και αναλογα θα δω τι θα βαλω.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές