Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #29  
Παλιά 07-03-09, 01:05
manolis1976 Ο χρήστης manolis1976 δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-01-2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 204
Προεπιλογή

"Οι ψύκτρες Peltier αποτελούνται από δύο διαφορετικά υλικά, τα οποία όμως ενώνονται σε δύο σημεία. Το ένα θερμαίνεται και το άλλο ψύχεται, ακριβώς όπως στο φαινομένο Peltier. Η εξήγηση είναι σχετικά απλή. Χρησιμοποιούνται δύο υλικά με διαφορετικό αριθμό ηλεκτρονίων. Αυτά ενώνονται σε δύο σημεία με αγώγιμο υλικό, οπότε για να αποκατασταθεί η ισορροπία και να υπάρχει παντού ομοιόμορφη κατανομή ηλεκτρονίων, ελεύθερα ηλεκτρόνια μετακινούνται μεταξύ των υλικών και δημιουργείται έτσι ένα Ηλεκτρικό Πεδίο. Αν εφαρμόσουμε Ηλεκτρικό Ρεύμα στο σύστημα, τότε θα συμβεί το εξής: στην προσπάθειά του να διατηρήσει την ισορροπία του, στο ένα σημείο ένωσης θα απορροφάται ενέργεια από το περιβάλλον (ψύξη), ενώ στο άλλο θα αποβάλλεται ενέργεια στο περιβάλλον με τη μορφή θερμότητας (θέρμανση). Το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο όσο αυξάνεται η ένταση του ρεύματος που εφαρμόζεται." λινκ απο εδω.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Yannis_K Εμφάνιση μηνυμάτων
Για να είμαι ειλικρινής Μανώλη δεν ξέρω πως λειτουργεί εσωτερικά από θεωρητικής πλευράς. Στην δική μας εφαρμογή το βλέπω σαν ένα "μαύρο κουτί" που μεταφέρει θερμότητα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Εδω ακριβως ηταν που δεν καταλαβαινομασταν , εγω ναι μεν θεωρησα οτι μεταφερει θερμοτητα , αλλα Δημιουργοντας αυτη την διαφορα με το ρευμα οπως λεει παρακατω.Ετσι οταν οι διαφορες θερμοκρασιας των δυο ακρων δεν ειναι πολυ μεγαλες οπως ενυδρειο περιβαλον η ταλαντωση των ηλεκτρονιων μπορει να δημιουργησει την διαφορα θερμοκρασιας των δυο πλευρων , ενω οσο μεγαλωνουν η "απωλειες" τοσο (αναλογα τα βατ)μειωνεται η δυνατοτητα των ηλεκτρονιων να ανταπεξελθει σε αυτο.Και ετσι εξηγειται και το διαγραμα .Εσυ τι λες???Καπως ετσι δεν ειναι??

και οσον αφορα αυτο που ανεφερες

"Με διαφορά 80 βαθμούς peltier γιόκ " εγω αντιλαμβανομαι οτι δεν ισχυει αλλα το αντιθετο θα γινοταν σε ιδανικες συνθηκες!!!
-------------------------
Ριξτε και μια ματια εδω ιδιαιτερα ενδιαφερον ειναι το σημειο που αναφερει το παρακατω

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ:
To peltier για να λειτουργησει χρειαζεται ενεργεια (θα μου πειτε το ξερουμε αλλα ποσο?)! Η ενεργεια που χριαζεται το καθε peltier για λειτουργησει εξαρταται απο την % διαφορα θερμοκρασιας που παρουσιαζουν οι κεραμικες του πλακες μεταξυ τους! Ετσι υπαρχουν peltier που χρειαζονται 15watt για να λειτουργησουν αλλα και αλλα που θελουν 125,200,300 watt αντιστοιχα! Για χρηση σε cpu χρειαζεται peltier απο 125 και ανω!
__________________
Να χουμε...να λέμε

......................

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolis1976 : 07-03-09 στις 01:05 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
συστημα ψυξης aspalax Γλυκό νερό - Γενικά 9 01-06-08 06:13
Yπολογισμος Ενυδριου με CAE aginor Γλυκό νερό - Γενικά 12 01-05-08 20:07
Καπακι ενυδριου gangrel DIY . Φτιάχτο μόνος σου 5 27-03-07 12:24
Αγορα ενυδριου? monomaxos_lover Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού 2 12-01-07 12:11
Καθαρισμος Ενυδριου??? monomaxos_lover Αρχάριοι γλυκού νερού 15 12-01-07 08:04

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:11.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,15142 seconds with 14 queries