|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Να θυμηθεις οταν ερθει η ωρα να το γεμισεις οτι το κρυο νερο συγκρατει περισσοτερο CO2 , οποτε καλη θερμοκρασια νερου θα ειναι γυρω στο 22-23*C.
Και φυσικα θα το βομβαρδισεις με CO2 (5-6 φυσαλιδες/λεπτο ,μερα-νυχτα). Ετσι κι αλλιως δεν θα εχει ζωντανα μεσα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αλέξανδρε μήπως εννοείς το δευτερόλεπτο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι Σταυρο , 5-6 φυσ/δευτ εννοουσα αλλα καθε βραδυ στις 01.01΄ κολλαει το μυαλο μου
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Με την φωτοπερίοδο τί λέτε να κάνω? Να την μειώσω σταδιακά πριν το γεμίσω νερό ή μετά? Τώρα είναι στις 15 ώρες |
|
|||
|
|||
![]()
Γιατι εχεις φωτοπεριοδο 15ωρες; Διαβασες κατι σχετικα ή πειραματιζεσαι;
Τα φυτα κατω απο το νερο δεν φωτοσυνθετουν για περισσοτερο απο 6-8 ωρες. Αν ειναι εξω απο το νερο αλλαζει αυτο και φωτοσυνθετουν για περισσοτερο; |
|
||||
|
||||
![]()
Απ'ό,τι έχω δει οι περισσότεροι περίπου τόσες ώρες έχουν στο drystart, με την λογική οτι θα μεγαλώσει πιο γρήγορα χωρίς να υπάρχει ο φόβος των άλγεων. Τώρα αν όντως επηρεάζεται η ταχύτητα δεν ξέρω, αλλά πάντως κακό δεν φαίνεται να του κάνει
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχω διαβασει καπου για τις moss οτι σε αντιθεση με τα φυτα μπορουν να φωτοσυνθετουν ολο το 24ωρο και καποιοι που θελουν να καλλιεργησουν μονο moss σε ενα ενυδρειο εχουν το φως αναμενο 24/7. Αν θυμαμαι καλα οι moss ως βρυοφυτα εχουν πιο πρωτογονη κυτταρικη δομη και οπως και οι αλγες φωτοσυνθετουν οσο υπαρχει φως.Για τα emersed φυτα ομως δεν ξερω τι γινεται.
Παντως σχετικα με την φωτοπεριοδο εγω θα την μειωνα σταδιακα στις 12 ωρες πριν βαλω νερο. Μην τους ερθουν ολα τα σοκ ξαφνικα. Και μετα μειωνεις κι αλλο ως τις 9-10 ωρες για αποφυγη αλγεων. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ήθελα να φτιάξω ένα μικρό ενυδρείο μόνο με διάφορες moss, κάποια στιγμή στο μέλλον.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Update, ένας μήνας και κάτι απ'το φύτεμα...
Χάθηκε λίγος χρόνος λόγω θερμοκρασίας αλλά τώρα πάει καλά ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Iwagumi style | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 35 | 21-11-08 03:29 |
Κατασκευή Λιμνης | Tzo | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 17 | 07-06-07 07:24 |
Κατασκευή ενυδρείου | python | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 04-06-07 20:30 |
κατασκευή ενυδρείου | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 10-09-06 12:06 |
Κατασκευή Denitrator | george_grat | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 06-06-06 21:30 |