|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Sorry για το off topic. Αυτο το συστημα θα περιμενω με μεγαλη ανυπομονησια να το δω. Αν δουλεψει πωπω μουρλια! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ειμαι ειρωνική όχι μονο στον φίλο που θέλει να ξεκινήσει ενα προτζεκτ τέτοιο αλλά και στους υπολοιπους που το περιμένουν με ενδιαφέρον για τους εξής απλούς λόγους: Ενα "πείραμα" (ναι ειναι πειραμα) τη στιγμή που έχει τόσους ασταθμητους παράγοντες και την στιγμή που γινεται από εναν ανθρωπο χωρίς πείρα στο θαλασσινό τότε είναι εγγυημένο ότι, ότι ζωντανό μπει θα υποφέρει. Και εσείς μπορεί να το βρείτε ενδιαφέρον. Εγω απλά δεν μπορώ να μην στενοχωρηθώ για αυτό. (δεν θα συνεχίσω την συζήτηση, δεν με ενδιαφέρει να κάνω κριτική για την κριτική. Καλή συνέχεια 3r4ndo) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
i rest my case
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια το χομπυ πρεπει να παψει να εξελισεται και να ψαχνουμε νεους τροπους και μεθοδους. Αυτο ηταν οτι μαθαμε μαθαμε. Οποιος κανει κατι νεο επιτοπου Ιερα Εξεταση... Τι αλλο θα ακουσουμε
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και φυσικα δεν ειπα πουθενα οτι θα φτιαξω ενα δροσερο κυβακι, αν ειναι δυνατον.. δηλαδη ειναι πρωτιμοτερο να βραζουν τα ψαρακια, δεν καταλαβαινω πρως τι ολο αυτο. Η ιδεα ειναι να δημιουργησουμε καλυτερες συνθηκες, θερμοκρασιες, και αποφυγη της εξατμησης που ειναι καταστροφικη για την ισοροπια του ενυδριου (συνεπαγεται το βασανιστηριο που ανεφερες). ειμαι στον χωρο του ενυδριου 4 χρονια και δεν εχω χασει ουτε ενα ψαρι λογο αγνοιας η αδιαφοριας. Ρωταω για να μαθω οσο μπορω περισσοτερα και αν ειναι να φτιαξω ενα ρεεφ σε 26 λιτρα ενυδριο να εισαι σιγουρη πως θα εχει τις καλυτερες δυνατες συνθηκες πριν μπει εστω και μια γαριδα μεσα. Θα ποσταρω το project σε νεο θεμα αργα σημερα το βραδυ και θα χαρω ιδιετερα να λυσω καθε απωρια και θα δεχτω καθε βασιμη κριτικη. |
|
||||
|
||||
![]()
θα με ξενυχτισεις αποψε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ανεβασα τα σχεδια στο diy, πισω στα δικα μου τωρα.
Απο δευτερα ξεκιναω με το στησιμο του σαμπ και την κατασκευη του σκιμμερ μου, πιστευω μεχρι να μου ερθουν τα πελτιερ θα εχω τελειωσει με αυτα τα δυο και θα αρχισω με τα ηλεκτρικα, απο οτι προσεξα κ ολας εχει αρκετο χωρο στο καπακι για να κανω κυλιομενη λαμπα(και ελεγα τι θα κανω με το παλιο μου σκαννερ)!! θα παω αυριο(σημερα δηλαδη)σε ενα πετ της περιοχης μου να δω για κυκλοφορητες, τι θα χρειαστω για τα 26 λιτρακια μου?? Απο τιμες που βρισκομαστε??? ------------------------- Μολις διαπιστωσα κατι που θα παει τα σχεδια μου πισω.... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 3r4ndo : 20-02-09 στις 18:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλη συνεχεια ...
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Εχεις ρωτησει τα ψαρια σου αν τους αρεσει να ζουν στο 500αρι σου και οχι στον ωκεανο ...εκει που δεν κινδυνεύουν απο μια διακοπη ρευματος... οχι απλα εικαζεις οτι συμφωνα με τις μετρησεις σου απο τα τεστ Sera που εχεις αυτα περνανε καλα...αλλα δεν το ξερεις σιγουρα, οποτε ουσιαστικα πειραματιζεσαι και αφου διαπιστωσεις ενα προβλημα (εκ τον υστερων) θανατος στρες κτλ ψαχνεις (πειραματικα) να βρεις τι φταιει... Αστα Αλεξανδρα ολα ενα πειραμα ειναι στο χομπυ αυτο και απλα προσπαθουμε να το κανουμε οσο πιο σωστα γινεται (ο καθενας για τους δικους του λογους και με τους δικους του τροπους) Αν το πας στο ηθικο.... εξ-ορισμου το να φυλακιζεις ειναι μη ηθικο και στο συγκεκριμενο χομπυ αρκετα πειραματικο. Εγω απλα προσπαθω σε ενα λογικο επιπεδο να μην βασανιζω τα ψαρακια με βαση τα δεδομενα που μαθαινω (λιτρα ,συνθηκες κτλ) αλλα δεν τρεφω και αυταπατες οτι μπορω να το κανω το ιδιο καλα με την φυση
|
||||
|
||||
![]()
γεια σας και παλι, αυριο ερχεται το επιπλακι και συνεχιζω με την κατασκευη του σαμπ!!! θα ηθελα να μου πειτε με ποια σειρα θα πρεπει να τοποθετηθουν τα μηχανηματα μεσα στο σαμπ, θα χρησιμοποιησω τα εξης: skimmer, uv sterilizer, algae screen. επισης το βιολογικο/μηχανικο φιλτρο θα τοποθετηθει πριν η μετα απο τα μηχανηματα?? η μηπως τμηματικα πριν και μετα??? το σαμπ θα γινει σιγουρα τριοροφο, η υπερχειληση της υπερχειλησης απο οτι καταλαβατε... μπορω να βαλω χωρισματα για τα υλικα και τα μηχανηματα σε καθε οροφο! περιμενω με ανυπομονισια τις συμβουλες σας και αυριο ξεκιναω!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι θα το κανεις τριοροφο ? Δεν βαζεις κανενα σχεδιαγραμμα πως ακριβως θα ειναι το ενυδρειο + σαμπ για να καταλαβουμε ?
|
||||
|
||||
![]()
Καπως ετσι το σκευτομαι:
|
|
||||
|
||||
![]()
μας εχει καψει τελειως αληθεια!
μπραβο σου ! περιμενω να το τελειωσεις να το δω στημενο ! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
nano cube dennerle 30l | kanarini | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 8 | 08-12-08 23:42 |
DENNERLE NANO CUBE 30L | vangelis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 18-06-08 19:25 |
Plexi Cube | shadow | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 16-12-05 19:37 |