|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ωραιοοοοοος.σε καταλαβα εγω. μολις γυρισεις απο το στρατο σε βλεπω για ταγκανικα(καλα δεν το γραφω?)ε????αυτοτο τνυδρειο το 70 λιτρο που ειχες απο την αρχη?
|
|
|||
|
|||
![]()
Δημητρη πολυ ομορφο το εχεις κανει
![]() Το μονο που με χαλαει λιγο ειναι που ειναι πολυ "τριχωτο" ![]() Γρασιδι απο κατω...ριζες απο το limnobium απο πανω. Νομιζω θελει κανενα φυτο με διαφορετικο σχημα φυλλων για να εμπλουτιστει το συνολο. Το ματι παντως το τραβαει η ριζα η οποια ειναι πολυ ωραια ! |
|
||||
|
||||
![]()
Παρα πολυ ομορφο.Και τα ψαρακια σου το ιδιο.Σκουπα βυθου ομως σ ενα τετοιο ενυδρειο πως μπαινει?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δεν κανει σκουπα. Ριχνει ενα ποτηρακι ουίσκυ μια φορα το μηνα και γινεται λαμπίκο...
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά λόγια!
![]() Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δώσει καμία ιδιαίτερη έμφαση στο aquascape.. Περισσότερο με ενδιέφερε η πυκνή φύτευση, ώστε να υπάρχουν πολλές κρυψώνες για τα ραμ, και νομίζω ότι το πέτυχα αυτό, αφού ούτε κι εγώ δε μπορώ να τα βρω ώρες ώρες.. ![]() Παράλληλα, χαίρομαι που τα φυτά πάνε αρκετά καλά.. Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις σε ιχνοστοιχία, αλλά θα λυθεί κι αυτό φαντάζομαι με Seachem Trace.. Να'ναι καλά ο Αλέξανδρος (Raven), που παρακολουθώντας τα post του και τα links που κατά καιρούς ανεβάζει, μας έχει χαρίσει πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες γνώσεις σχετικά με την ισορροπία των φυτεμένων.. ![]() Σε ό,τι αφορά στις άλγες, η staghorn (που προέκυψε την περίοδο των χριστουγέννων, όπου είχα και τα προβλήματα με την προηγούμενη θηλυκιά, και είχα ξεφύγει από τη ρουτίνα, αφενός λόγω φαρμάκων, και αφεταίρου λόγω διακοπών), εξαφανίστηκε μόνη της, χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα, απλά επιστρέφοντας στη σωστή ρουτίνα λίπανσης και αλλαγών.. Ούτε καν ασχολήθηκα να ψάξω τι φταίει, τελικά αν η ρουτίνα είναι σωστή και σταθερή, και υπάρχει ισορροπία φωτός-διοξειδίου-λιπασμάτων, δεν υπάρχουν προβλήματα με άλγες.. ![]() Εμφανίστηκε λίγο BGA (κυανοβακτήριο), το κόλλησα πιθανότατα μεταφέροντας κλαδέματα από το μονομαχοενυδρείο, όπου κι εκεί είχα αντίστοιχο πρόβλημα, αλλά το καταπολέμησα μπαμ-μπαμ με ερυθρομυκίνη, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.. ![]() Εξακολουθεί να με προβληματίζει βέβαια η θηλυκιά.. ![]() Εκεί που ο αρσενικός έχει γίνει τούμπανο, αυτή είναι ακόμη πολύ αδύναμη.. Και τα χρώματά της δεν είναι ό,τι καλύτερο.. Σε κάποιες φάσεις εμφανίζει κατακόρυφες μπάρες, σημάδι στρες.. Σε κάποιες άλλες φάσεις πάει και κάθεται πάνω από το διαχύτη του CO2, το οποίο με προβληματίζει αρκετά.. Ευτυχώς δεν την ενοχλεί ο αρσενικός, τα πάνε αρκετά καλά μεταξύ τους.. Ίσως να έχει κάποιο πρόβλημα με ενδοπαράσιτα, αλλά δεν έχω κάποια ξεκάθαρη ένδειξη.. Ανέβασα πάντως τη θερμοκρασία στους 30, και έριξα κι άλλο το pH με τύρφη, στο 5.8 περίπου, και νομίζω ότι πάει καλύτερα.. Ξεκίνησα επίσης τάισμα με grindal, που φαίνεται ότι της αρέσει, μπας και δυναμώσει λίγο και πάρει τα πάνω της (τα flakes δεν τα καταδέχεται, τα βάζει στο στόμα της και τα φτύνει).. Άλλες φορές απογοητεύομαι, και σκέφτομαι να πάρω και μία δεύτερη, και να αφήσω τον "κύριο" να διαλέξει.. και άλλες είμαι πιο αισιόδοξος, και με πιάνει το πείσμα μου ότι θα καταφέρω να τη "στρώσω".. Είδομεν.. ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αυτό που φαντάζομαι/ονειρεύομαι όταν έρθει η ώρα δεν είναι ένα μεγαλύτερο ενυδρείο, αλλά ένα rack με 5-6 ενυδρεία, ώστε να μπορώ να ασχολούμαι παράλληλα με περισσότερα είδη.. Κάπου είναι δύσκολο τελικά να ασχοληθείς παράλληλα με aquascape και με τα ψάρια αυτά καθ'εαυτά.. Και επίσης, αν ασχοληθείς με ένα συγκεκριμένο είδος, μπορεί να σου συμβούν διάφορες "γκαντεμιές" (βλέπε παραπάνω), και είναι ψιλο-απογοήτευση.. Οπότε, καλύτερα να "παίζεις" παράλληλα, ώστε αν κάτι δεν πάει καλά στο ένα, να παίρνεις χαρά από το άλλο.. ![]() Αυτά περί "σχεδίων για το μέλλον".. Έχουμε ακόμα όμως.. ![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() Πέρα από την πλάκα.. Σε ένα καλά στρωμένο φυτεμένο, δεν είναι απαραίτητη η σκούπα.. Υπάρχουν φυσικοί μηχανισμοί (βακτήρια) που αναλαμβάνουν αυτή τη δουλειά (διάσπαση των περιττωμάτων, υπολειμάτων τροφής κ.τ.λ. στο βυθό, και μετατροπή τους σε θρεπτικά που να τα χρησιμοποιούν στη συνέχεια τα φυτά).. ![]() Παράθεση:
![]() Σκέφτομαι πάντως να διώξω τον εχινόδωρο δεξιά.. Ώστε να φανεί και λίγο περισσότερο το ξύλο που λες.. Έχεις καμία πρόταση σε stem plant? Από Ν. Αμερική? Μου αρέσει πολύ η ludwigia inclinata var. verticullata "cuba", από την οποία μάλιστα πρέπει να έχει φέρει κατά καιρούς το Water Inn.. Υπάρχει άραγε κανένα κλαδεματάκι από κάποιον? Άλλη πρόταση? ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επιτέλους!!!!!!!! Νέο Juwel Rekord 60!!!! | supermanx | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 15-12-08 11:31 |
Γέννα Mikrogeophagus Ramirezi! | xontros | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 36 | 08-11-08 03:32 |
Mikrogeophagus Ramirezi με τι? | xontros | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 31-10-08 16:31 |
Mikrogeophagus ramirezi | Juan | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 19 | 13-12-05 23:00 |
Κεραυνοβόλος έρωτας με Mikrogeophagus Ramirezi | pavloukos | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 14 | 08-10-03 11:19 |