|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο συνδιασμός υλικών και φίλτρου είναι που κάνει το αποτέλεσμα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα αναζητούσα υλικά με καλλίτερα χαρακτηριστικά είναι αν θα ήθελα να "αναβαθμήσω" το φίλτρο ως προς την βιολογική ικανότητα. Αλλά:
- οι περισσότεροι αγοράζουν μεγαλήτερο φίλτρο από τα ονομαστικά λίτρα. (η μεγαλήτερη παροχή συνήθως σημαίνει και μεγαλήτερες διαστάσεις) - φτιάχνουν σαμπ με διαστάσεις ικανές να χωράνε ακόμη και μεγαλήτερη ποσότητα φτηνών υλικών. -Έχουν φυτεμένο όπου η βιολογία του φίλτρου παίζει μικρό ρόλο. - Βάζουν δεύτερο φίλτρο για μεγαλήτερη διαθεσιμότητα Οπότε ΙΜΟ η αναζήτηση του καλλίτερου υλικού είναι περισσότερο θεωρητική ή έχει πρακτική αξία σε λιγότερες περιπτώσεις από όσες νομίζουμε.* Φυσικά για λόγους οικονομίας θα προτιμούσα ένα σφουγγάρι για πέντε χρόνια παρά ένα "super κάτι" πού θα θέλει αλαγή κάθε χρόνο. * δεν αναφέρομαι σε αρχάριους που εσφαλμένα θα γεμίσουν το ενυδρείο ψάρια, ούτε σε έμπειρους χομπίστες που εν γνώση τους θα υπέρ στοκάρουν για κάποιο διάστημα ένα ενυδρείο. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
To σκεπτικο σου ειναι σωστο για ολους οσους βαζουν στο φιλτρο τους σφουγγαρια ,πολυεστερικο βαμβακα, και βιολογικο υλικο, εγω ομως επειδη εχω μεγαλα ψαρια και βαζω στο φιλτρο μου και αλλα υλικα περαν των παραπανω, μειωνετε ο χωρος που ειναι διαθεσιμος για βιολογικο, γιαυτο θελω ενα υλικο αποικησης βακτηριδιων το οποιο να ειναι οσο το δυνατον καλυτερο. |
|
||||
|
||||
![]()
Σε συνέχεια των παραπάνω: κάτι που παρατήρησα με το substrat είναι ότι τα σφαιρίδιά του εφαρμόζουν μεταξύ τους αρκετά καλά ώστε να μην αφήνουν κενά.
Αυτό δε σημαίνει ότι θα μειώνουν τη ροή του νερού, σε σχέση π.χ. με το σφουγκάρι ή έστω το Siporax; Έχει κανείς παρατηρήσει κάτι σχετικά μ'αυτό; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστό αυτό, αλλά ακόμη με πεντακάθαρο νερό και υλικό, δεν θα μειώνει τη ροή; Έχει πολύ λιγότερα κενά σε σχέση με το σφουγγάρι. Το λέω γιατί το έβαλα πρόσφατα σε ένα εξωτερικό JBL e900 και είδα αισθητή διαφορά σε σχέση με το σφουγκάρι - τόσο που σκέφτομαι να το αντικαταστήσω με σιποραξ ή να το βάλω μόνο στο κέντρο του μαμίσιου σφουγκαρικού (έχει ένα αφαιρούμενο κυκλικό κομμάτι).
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ όταν αντικατέστησα σε εξωτερικό φίλτρο, το σφουγγάρι του, με substrat, δεν παρατήρησα μειωμένη ροή. Σίγουρα δεν φταίει κάτι άλλο;
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα με βάζεις σε σκέψεις... είναι καινούριο το φίλτρο, αλλά με διάφορα φυτέματα / ανακατέματα ίσως έχει μπουκώσει το προ-φίλτρο του;
Θα ανοίξω να δω τι γίνεται. Αν είναι καθαρό, θα μετρήσω ροες με substrat και με σφουγκάρι και θα επανέλθω με νούμερα... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Siporax Vs SUBSTRATpro.... | imichal | Γλυκό νερό - Γενικά | 37 | 29-05-08 11:12 |
Substrat Pro!! | gtsia | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 15-03-08 00:53 |
substrat - siporax | Fanis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 20-01-06 09:00 |
Siporax | tolis_1234 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 09-02-05 03:38 |