|
|
|||
|
|||
![]()
Παντως μπερδευτηκα πολυ τωρα,ειδηκα με το μηνυμα του westie.
Προσπαθησα να βρω αυτα που που μου προτεινει αλλα ματαια και στην ουσια δεν ξερω τι ψαρια να βαλω!!! Μπορειτε να μου πειτε τελικα ποια μπορω να ταιριαξω? Και αν ειναι ευκολο με τα ονοματα του εμποριου γιατι στο pet shop δεν ειδα τα ονοματα που γραφει ο φιλος westie,ουτε καν στο γη και υδωρ που τα εψαξα... Α! Πειτε και την γνωμη σας για το φιλτρο και την αντλια αερος που αναφερω πιο πανω... Τα νεον που μου αρεσουν πολυ με τι αλλα ταιριαζουν; |
|
||||
|
||||
![]()
Μήν αγχώνεσαι, έχεις πάρα πολλές επιλογές..
Θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις την εξής λογική: - Κατ'αρχήν, δες τι άλλα ψάρια κυκλοφορούν στα πετ-σοπ της περιοχής σου, και ποια από αυτά σου αρέσουν.. Μπορείς βέβαια να παραγγείλεις και από Αθήνα αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο που δε βρίσκεις.. - Για κάθε ψάρι, πήγαινε στο Γη&Ύδωρ, και διάβασε το τελικό του μέγεθος, και τις απαιτήσεις του σε παραμέτρους νερού (θερμοκρασία, pH, σκληρότητα).. Επίσης, για αυτά που σε ενδιαφέρουν, μπορείς να κάνεις και μια αναζήτηση και στο google.. Χρήσιμες πληροφορίες μπορείς να δεις και εδώ: www.fishbase.org www.theaquariumwiki.com (και σε πολλά άλλα site) Εστίασε στα λίτρα που θέλει το κάθε ψάρι, στο τελικό μέγεθος και στις παραμέτρους.. Όπου τα βρεις σκούρα ρωτάς.. - Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου τις τιμές του νερού βρύσης.. Αν επιλέξεις ψάρια που να ζουν καλά σε αυτές τις τιμές, θα είναι μια χαρά.. Αν θελήσεις ψάρια που θέλουν πιο σκληρό νερό (π.χ. αφρικάνες κιχλίδες από τις λίμνες malawi και tanganyika), είναι αρκετά εύκολο να το πετύχεις, χρησιμοποιώντας ασβεστολιθική άμμο και πέτρες στο ενυδρείο.. Αν θέλεις μαλακό νερό, είναι πιο λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα, καθώς θα χρειαστείς αντίστροφη όσμωση, και θα πρέπει να έχεις κάποιο χώρο (βαρέλι) για να προετοιμάζεις το νερό.. Λάβε το λοιπόν κι αυτό υπ'όψιν.. Αν διαλέξεις κάποιο ψάρι που να σου αρέσει πάρα πολύ, μπορούν τα παιδιά εδώ να βοηθήσουν σε πιθανούς συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις με αυτό.. Ρίξε μια ματιά και στις παρουσιάσεις ενυδρείων, να πάρεις ιδέες.. Κάνε μια πρώτη επιλογή σα βάση και τα ξαναλέμε..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ! | saruman | Γλυκό νερό - Γενικά | 35 | 03-10-08 10:40 |
Συμβουλη για 2η λαμπα | naupaktos84 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 16-02-08 23:19 |
Συμβουλη για πετρες σε ενυδρειο με tanganyika | Vasilis Xanth | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 5 | 29-12-07 14:49 |
ζητω συμβουλη.... | prodigy | Malawi | 27 | 11-09-06 23:52 |
Συμβουλη για χρηση λαμπας σε φυτεμενο | andreasp | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 26-04-06 09:58 |