|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
απο μενα???
και απο αυτα που γραφω δεν θα σου κανω την χαρη να σου δωσω το link που το γραφει και αν τυχον πεσει ποτε στα ματια θα με δικαιωσεις μονος σου
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα 30 λεπτα???? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
συνεχιζεις βλεπω
ωραια αφου το θες ετσι οκ εσυ ποσο λες οτι αντεχουν χωρις οξυγονο τα βακτηριδια????????
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν μπορούμε να δώσουμε μαι απάντηση τόσο εύκολα. Γιατί η διάρκεια ζωής των βακτηριδίων επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους όπως : 1) φίλτρανση 2) υλικά 3) ιχθυοφόρτιση 4) θερμοκρασία 5) μέγεθος ενυδρείου 6) χρόνος που μεσολάβησε από την τελευταία αλλαγή νερού 7) παράμετροι νερού κλπ κλπ κλπ Αν λοιπόν μπορείς,συνυπολογίζοντας όλα αυτά,να πεις ότι αντέχουν 30 λεπτά...κάνεις λάθος. Από προσωπική εμπειρία δεν είχα ποτέ προβλήματα και με διακοπές 8-10 ωρών. |
|
||||
|
||||
![]()
Συγγνωμη κιολας αλλα τωρα την κολοκυθια θα παιξουμε....
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Απλα περιμενω μια υπευθυνη απαντηση απο καποιον Mod...
Τεσπα... (Την οποια και πηρα Thanks! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ακριβως για αυτο φιλε μου γιατι ηταν προσθατω και διαβαζα και εψαχνα και βρηκα τις απαντησεις και θεωρησα σωστο να βοηθησω ενα χομπιστα
τπτ λιγοτερο τπτ περισσοτερο και να για το φερω στα ισα του ειναι απο 30 με 1 ωρα ------------------------- για να το τελειωνω εδω απο μερια μου το link ειναι απο 18-03-04, 22:50 και η απαντηση που υπαρχει ειναι απο Moderator απο τις απαντησεις που εχω διαβασει ηταν η ποιο επισημη και διαλεξα αυτην και συγνωμη στο φιλο aquaman
Πείρα ονομάζει ο καθένας τα σφάλματά του... Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kalomoiris : 05-12-08 στις 14:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Να προσθέσω κι εγώ 2 παραμέτρους στη συζήτηση..
Η πρώτη είναι ότι βακτήρια δεν υπάρχουν μόνο στο φίλτρο, αλλά και σε όλες τις επιφάνειες, τζάμια, φύλλα, ξύλα, όπως επίσης σε μεγάλες ποσότητες και στο υπόστρωμα.. Η διακοπή ρεύματος ίσως δημιουργήσει πρόβλημα λόγω αναερόβιων συνθηκών στα βακτήρια του εξωτερικού (κυρίως) φίλτρου, αλλά σημαντικός πληθυσμός αυτών θα επιβιώσουν.. Αλοίμονο αν με κάθε διακοπή ρεύματος ξέμενε ολόκληρο το ενυδρείο από οξυγόνο! Με την επαναλειτουργία λοιπόν του φίλτρου, κάποια από αυτά θα επαναποικήσουν τα υλικά του φίλτρου και σύντομα θα πολλαπλασιαστούν.. ¶ρα, εμφανίζεται μια ανάγκη για αλλαγές νερού μετά τη διακοπή, και διαρκή παρακολούθηση, αλλά συντομα το βιολογικό φίλτρο θα επανέλθει.. Η δεύτερη παράμετρος (την οποία έχω διαβάσει στο φόρουμ αυτό, το είχε γράψει ο ΧρήστοςΠ, ότι είχε αναφερθεί σε ομιλία του simek που είχε πραγματοποιηθεί στο Σύλλογο, αλλά δεν το έχω διαβάσει κάπου αλλού για επιβεβαίωση) είναι ότι τα βακτήρια δεν νεκρώνουν όταν δεν υπάρχει τροφή, αλλά "αδρανούν", μπαίνουν σε μία κατάσταση "νάρκης".. Μόλις βρεθούν στις κατάλληλες συνθήκες, εντός κάποιου διαστήματος, μπορούν να επανέλθουν.. Πρόκειται για την ίδια λογική στην οποία βασίζονται και τα έτοιμα σκευάσματα βακτηρίων που κυκλοφορούν στο εμπόριο..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως επισης ο Shimek ειπε οτι βρεθηκαν ζωντανα βακτηρια 20.000.000 ετων...
|
|
||||
|
||||
![]()
ειναι οι παραμετροι που ανεφερε ο γιωργος...αν δεν υπηρξε θανατος και η ρουτινα συνεχιζοταν κανονικα...τι αλλο μπορουμε να υποθεσουμε για την ανοδο της αμμωνιας εκτος απο τη διακοπη λειτουργιας του φιλτρου???
Παράθεση:
τωρα οσον αφορα τα τεστ σερα.... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τεσπα απλα κολησε πολυ το θεμα στο 30 λεπτο που ειναι αυτονοητα λαθος και για μενα ηταν κακιστη συμβουλη να καθαριστει το φιλτρο φιλικα ετσι δεν ερχομαι εγω μετα εορτης να το παιξω εξυπνος ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
το σεναριο σου ειναι πολυ πιθανο αν κρινω απο τα παραπονα και αλλων για τα συγκεκριμενα τεστακια...
![]() γιαυτο κανουμε φιλους συγχομπιστες ωστε οταν αμφιβαλουμε να κανουμε τρακα και στα τεστακια..οχι μονο στα τσιγαρα... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Λέμε όλοι μας για τα βακτηρίδια και πως ζουν και πως πεθαίνουν. Ξέρεις κανεις απο ποια συγκεκριμένα είδη μικροοργανισμών αποτελείται?
|
||||
|
||||
![]()
Αφου και εσυ ο ιδιος λες σε αλλο φορουμ οτι σου φαινεται υπερβολικο γιατί το συνεχίζεις......
Παράθεση:
Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αμμωνία.... | imichal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 06-12-07 11:06 |
Αμμωνία | GhostShip | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 28-02-07 21:16 |
Αμμωνία!!!!! | Filippos | Malawi | 5 | 04-04-04 08:38 |
αμμωνία | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 05-01-03 03:11 |