Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-11-08, 15:02
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από szcs Εμφάνιση μηνυμάτων
Πάντως εξακολουθώ να μήν καταλαβαίνω γιατί εφ'όσον τώρα έχω ΚΗ=3,5 (το έριξα από το 5 στο 3,5 με χρήση χημείας) το ΡΗ έχει ανέβει τώρα πάλι στο 8,16. Αν πάρουμε σαν βάση ΚΗ=5 θα έπρεπε να έχω ΡΗ περίπου 7,6 χωρίς το CO2. Αν πάρουμε σαν βάση το 3,5 που το έριξα θα έπρεπε να έχω ΡΗ περίπου 7,4. Αυτά θεωρώντας ότι από την φύση λόγω επαφής του νερού με την ατμόσφαιρα το CO2 που διαλύεται στο νερό από μόνο του είναι γύρω στα 4 με 5 ppm. Εκτός και αν είναι πολύ λιγότερο.
Λοιπόν, σου είχα γράψει και παραπάνω ότι δε θυμόμουν πόσο ακριβώς είναι το CO2 στο νερό, αποκλειστικά και μόνο λόγω επαφής με το ατμοσφαιρικό CO2.. Το ξανακοίταξα μόλις, και τελικά έπεφτα έξω κατά ένα μηδενικό.. Η συγκέντρωση αυτή είναι 0.5mg/lt.. ¶ρα, λογικές είναι οι τιμές σου..
-------------------------
Παράθεση:
xontos σε ευχαριστώ πολύ με ξέπηξες !!!
xontos - παραπέμπει σε hondos (και σε hondos center), σε κραγιόν, μάσκαρες, καλσόν, ζαρτιέρες, κ.τ.λ...

xontRos - παραπέμπει σε πανσετούλες, παϊδάκια, πατσά, γίδα βραστή, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, γουρουνόπουλο, κ.τ.λ...

Την ημέρα ειδικά , προτιμάω το δεύτερο..

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xontros : 20-11-08 στις 15:02 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-08, 14:57
szcs Ο χρήστης szcs δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γαλάτσι - Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontros Εμφάνιση μηνυμάτων
Λοιπόν, σου είχα γράψει και παραπάνω ότι δε θυμόμουν πόσο ακριβώς είναι το CO2 στο νερό, αποκλειστικά και μόνο λόγω επαφής με το ατμοσφαιρικό CO2.. Το ξανακοίταξα μόλις, και τελικά έπεφτα έξω κατά ένα μηδενικό.. Η συγκέντρωση αυτή είναι 0.5mg/lt.. ¶ρα, λογικές είναι οι τιμές σου..

xontos - παραπέμπει σε hondos (και σε hondos center), σε κραγιόν, μάσκαρες, καλσόν, ζαρτιέρες, κ.τ.λ...

xontRos - παραπέμπει σε πανσετούλες, παϊδάκια, πατσά, γίδα βραστή, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, γουρουνόπουλο, κ.τ.λ...

Την ημέρα ειδικά , προτιμάω το δεύτερο..

Συγνώμη για την παράλειψη του R. Και ευχαριστώ ξανά.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harilaos Εμφάνιση μηνυμάτων
Το Kh / Gh τα μετράς από νερό του ενυδρείου Σωστά τα μετράω στο νερό του ενυδρείου, όχι στο νερό που ρίχνω μέσα γι' αυτό και έχω μουρλαθεί, και ψάχνω να βρώ τι φταίει. ή απλά μας λες τι νερό ρίχνεις όταν κάνεις αλλαγή; Θέλω να πω πως μπορεί κάτι που έχεις μέσα να σου αυξάνει τις σκληρότητες. Δεν έχω τίποτε, το καινούγιο χαλικάκι που έριξα και αντικατέστησα το βυθό μόλις πρίν λίγο με διαβεβαίωσαν από το κατάστημα ότι είναι ουδέτερο, όπως και όταν το είχα αγοράσει που είπα ότι θέλω να στήσω δισκοενυδρείο. Επίσης την ίδια διαβεβαίωση μου έδωσαν και για το υπόστρωμα που για την ανάπτυξη των φυτών έχω βάλει από κάτω απο το χαλικάκι.

Μην προσπαθείς να υπολογίσεις τι pH θα έπρεπε να έχεις με βάση το νερό που έχεις και μην αγχώνεσαι και χρησιμοποιείς χημείες. Αφού πόσταρες εδώ θα βρούμε τι φταίει. Μακάρι

Φτιάξε άμεσα το θέμα ανατάραξης και αεραντλίας ώστε να μην χάνεις CO2. Τα τέστ πάντως είναι αρκετά φθηνά. ηδη πρίν λίγο αγόρασα ένα της AquaMedic

Όταν τελικά δεις το pH να κατεβαίνει ρύθμισε τον ελεγκτή κάτω από το 6.8. Είναι αρκετά τσιμπημένο για δίσκους. Για την ώρα το CO2 είναι εκτός. Παράκληση ποιές είναι τελικά οι ιδανικές τιμές GH - KH - PH για δίσκους ? Ισχύει GH=4 έως 7 ΡΗ=6,4 έως 6,8 και ΚΗ μπορεί να είναι και μηδεν ? Ρωτάω γιατί από το μαγαζί μου έδωσαν δύο λύσεις η πρώτη που δεν μου άρεσε να συνεχίσω να ρίχνω ΚΗ/ΡΗ(-) μέχρι να πέσει το ΡΗ (είπα ότι τώρα έχω ΚΗ=3,5 και ότι αν συνεχίσω ακόμη και αν πέσει το ΡΗ το ΚΗ θα μηδενιστεί και μου είπαν ότι δεν μας πειράζει) και η δεύτερη που συμφωνεί και με την θέση του xontRos (σωστός πιστεύω τώρα) να κάνω αλλαγές με αυτούσια χρήση νερού από R/O στο οποίο εκ των πραγμάτων θα αναγκαστώ να ρίχνω ηλεκτρολύτες. Οπότε την ρημάδα τη χημεία μάλλον δεν την αποφεύγω. Τα φυτά δεν θα έχουν πρόβλημα ακόμα και αρκετά κάτω από 6.5 και τα δισκία σου θα το εκτιμήσουν.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από george Εμφάνιση μηνυμάτων
Mε όλα αυτά τα πειράματα τα ψάρια θα λαλήσουν...αν δεν λάλησαν ήδη
Εδώ εχω λαλήσει εγώ, τα ψάρια δεν θα λαλήσουν !!!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontros Εμφάνιση μηνυμάτων
Βρε σεις! Βρήκα κι εγώ έναν άνθρωπο συνάδελφο στα μακροσκελή ποστ και στη μαθηματικο-φυσικο-χημικο-ασθένειες και βαλθήκατε ντε και καλά να μου το χαλάσετε?
Μην τους ακούς.... κακίες... (πάντως το nick name μάλλον σε μένα ταιριάζει καλύτερα 118 βλέπεις !!!) Οσο για τις προτιμήσεις της ημέρας μμμμμ.....
Παράθεση:
Συγνώμη για την παράλειψη του R. Και ευχαριστώ ξανά.

Εδώ εχω λαλήσει εγώ, τα ψάρια δεν θα λαλήσουν !!!

Μην τους ακούς.... κακίες... (πάντως το nick name μάλλον σε μένα ταιριάζει καλύτερα 118 βλέπεις !!!) Οσο για τις προτιμήσεις της ημέρας μμμμμ.....
Σήμερα δεν μπορώ να ασχοληθώ με το ενυδρείο αλλά από αύριο το πρωί επανέρχομαι με ακόμη ποιό μακροσκελή post γιατί δεν βλέπω φώς !!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη szcs : 21-11-08 στις 14:57 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-08, 16:19
Το avatar του χρήστη mikele
mikele Ο χρήστης mikele δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: thessaloniki
Προεπιλογή

"Καθάρισα τα φίλτρα και γέμισα νερό. φύτεψα μερικά παλιά φυτά και το ξεκίνησα χωρίς μετρήσεις με 2 gold gourami που είχα. "

απο οσο καταλαβα (απο μια γρηγορη ματια )το ξαναεστρωσες με τα γκουραμι μεσα
κατα εμενα οχι οτι καλυτερο
  4. no2 0-0.3mg/l
  5. no3 12.5mg/l
  6. nh4nh3 omg/l
  7. po4=1mg/l
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-08, 16:45
szcs Ο χρήστης szcs δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γαλάτσι - Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mikele Εμφάνιση μηνυμάτων
"Καθάρισα τα φίλτρα και γέμισα νερό. φύτεψα μερικά παλιά φυτά και το ξεκίνησα χωρίς μετρήσεις με 2 gold gourami που είχα. "

απο οσο καταλαβα (απο μια γρηγορη ματια )το ξαναεστρωσες με τα γκουραμι μεσα
κατα εμενα οχι οτι καλυτερο
Τι εννοείς ? παράκληση εξήγησε. Χρησιμοποίησα και όλα τα υλικά από το ενα φίλτρο, στο άλλο απλά πρόσθεσα 10 λίτρα καινούργιο siporax το οποίο πρίν ξέπληνα καλά με νερό βρύσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-08, 17:24
Το avatar του χρήστη mikele
mikele Ο χρήστης mikele δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: thessaloniki
Προεπιλογή

οποτε ηταν στρωμενο ...
οκ
νομιζα οτι δεν ειχες υλικο στρωμενο απο αλλο ενυδρειο......
  4. no2 0-0.3mg/l
  5. no3 12.5mg/l
  6. nh4nh3 omg/l
  7. po4=1mg/l
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές