|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστω thanasis76 το έχω υπόψην για το σφουγγαρι και το νερο χωρις να χρησιμοποιησω χημικα προιόντα (σαπουνια, ava κτλ)! Θα σας ενημερώσω σύντομα με την απόφαση μου σχετικα με τις κιχλιδες |
|
||||
|
||||
![]()
ουτε εμενα ηταν ο δρομος μου αλλα εγινε...
![]() ![]() ![]() θα βρεις οτι πετρα θες..... |
|
||||
|
||||
![]()
Κάτι έγινε
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η καλύτερη επιλογή είναι να μπει νεκρός αραγωνίτης αλλά είναι και η ακριβότερη. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις άμμο θαλάσσης (αγορά απο μάντρα οικοδομικών υλικών με κόστος 2-3¤ το σακί που έχει μέσα γύρω στα 20-25 κιλά)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η τίμη του είναι περίπου 35¤ τα 15 κιλά. Χρησιμοποιώντας αραγωνίτη σαν υπόστρωμα θα κάνει πολύ καλή δουλειά στο ανέβασμα κυρίως το pH και του GH. Αυτό σαν υπόστρωμα σε συνδυασμό μα αβεστολιθικές πέτρες (π.χ. φεγγαρόπετρες) οι οποίες επίσης συμβάλλουν στην αύξηση σκληροτήτων και pH. Τέλος ο καλύτερος τρόπος για να αυξηθεί η ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ) είναι η χρήση σόδας (η κλασσική μαγειρική σόδα σε σκόνη). Βέβαια όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν με συνεχείς μετρήσεις και υπολογισμούς για να φτάσει το νερό στις επιθυμητές παραμέτρους.
|
||||
|
||||
![]()
φιλε η γνωμη μου ειναι να βαλεις αμμο θαλασσης και θα εισαι τελεια!!!!
κι εγω αμμο εχω και μαζι με πετρες ασβεστολιθηκες εχω μετρισεις οτι πρεπει για κιχλιδες...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() αλλά ο Hary αναφέρει ότι το νερό το περνά απο Α/Ο, κάτι που σημαίνει ότι η οξύτητα και οι σκληρότητες του νερού θα είναι πολύ χαμηλότερες απο αυτές που έχουμε εμείς στο νερό δικτύου. Οπότε θεωρώ ότι ο αραγωνίτης (που κάνει καλύτερη "δουλειά" απο την άμμο θαλάσσης) είναι μονόδρομος.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι έτσι σκέφτομαι και εγώ η Α/Ο είναι μονόδρομος γιατι το νερο του δικτύου αν και είναι κατάλληλο για κιχλίδες σε τιμές ΡΗ, ΚΗ, GH περιέχει Ε-cal βακτήρια και άλλα πληθόρα βακτηριδίων που είναι θανατηφόρα για μικρούς οργανισμούς!! (όπως ψάρια και επικύνδηνα για τον άνθρωπο, κοινός ούτε τα δόντια σου δεν κάνει να πλένεις με αυτό) Εχω χάσει γύρω στα 10 cardinal tetra οταν πήγαινα για δισκοενυδρείο και 5-6 gappy οταν το γύρισα σε σκληρο νερό μεχρί που το πήρα χαμπάρη οταν έδωσα στην χημικό μου να μου κάνει ανάλυση νερού με καλιέργεια βακτηριδίων (έχω εσωτερικό χημείο στην εταιρεία μου) αν και εγώ δίνω κατατακτήριες για 2ο πτηχειο για χημικός σε 2 μήνες οπότε κατι προσπαθώ και μαθαίνω. Οπότε μάλλον σίγουρα αραγωνίτης και εύχαριστω και για τις πληροφορίες για ΡΗ, ΚΗ, GH μάλλον θα παρασκεύάζω νερό 1-2 μέρες πριν την αλλάγη ΄χρησιμοποιόντας σόδα΄κ λίγο ιχνοστοιχεία και θα του κάνω μέτρηση μεχρι να φτάσω στα επιθημητά επίπεδα τιμών.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|