|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Είσαι σίγουρος ότι είναι ρίζες σαβάνας; (αν τις πήρες από κει που φαντάζομαι σίγουρα είναι σαβάνα) η μαυρίλα ξεκινάει από φυτά που είναι κοντά στο ή πάνω στο ξύλο και επεκτείνεται στο υπόλοιπο ενυδρείο ή δεν έχει καμιά σχέση;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η πρώτη μαυρίλα υπήρχε στο ένα φυτό όταν το πρωτοφύτεψα, πριν έρθει σε επαφή με τη ρίζα και με το διπλανό του. Στη συνέχεια η μαυρίλα εξαπλώθηκε στο αρχικό φυτό, και στο διπλανό του με το οποίο ήταν σε επαφή. |
|
||||
|
||||
![]()
¶λγη είναι αδελφέ και δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Εγώ την είχα σε tenelus, γέμισαν όλα, με αποτέλεσμα να τα ξηλώσω όλα, να κόψω τα φύλλα που την είχαν και πρόσεχα μετά σα διάολος. Όσο μένει εν τω μεταξύ τόσο πιο δύσκολα φεύγει. Δοκίμασε να ρίξεις ενα φύλλο σε οξυζενέ για να δεις τι γίνεται.
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν νομιζω να ειναι καλη ιδεα γιατι αν λεω αν μεινει εστω και λιγη χλωρινη παει το ενυδρειο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Για αυτό γίνεται ξέβγαλα με αρκετο καθαρο νεράκι και πλύσιμο σε κουβα με νερο με αντιχλώριο.
|
|
||||
|
||||
![]()
αυτο δεν το ηξερα γιατι δεν το εχω δοκιμασει ποτε...
|
|
||||
|
||||
![]()
ΠΡΟΣΟΧΗ επειδή κυκλοφορούν νέοι και παίρνουν αυτά που λέμε τις μετρητοίς. Οταν λέμε διάλυμα χλωρίνης εννοούμε 1 μέρος χλωρίνης (καπάκι, κουταλιά της σούπας, κουβάς ή οτιδήποτε άλλο) και 19 μέρη νερό (αντίστοιχο καπάκι, κουβά κτλ). Εμβάπτιση για ΜΕΓΙΣΤΟ χρόνο 2 λεπτά και ξέβγαλμα με τρεχούμενο νερό ή χώσιμο σε λεκάνη με νερό και αντιχλώριο. Παλιά δοκιμασμένη τακτική για αποφυγή πολλών προβλημάτων (πχ σαλιγκάρια)
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θεωρώ ούτε τα φυτά ούτε τα ψάρια που αγοράζω από επαγγελματίες περισσότερο "καθαρά" ή υγιή από αυτά που θα έπερνα από χομπίστες.
Κάθε μαγαζί και κάθε χομπίστας κρίνεται ξεχωριστά. Γενικά δύσκολα θα αποφύγεις τα σαλιγκάρια χωρίς το διάλυμα χλωρίνης νερού. Ίσως με έναν σχολαστικό οπτικό έλεγχο κάθε νεοεισερχόμενου στο ενυδρείο μας φυτό, εντοπίσουμε τα σαλιγκάρια. Τα αυγά τους όμως πολύ εύκολα μπορούν να μας διαφύγουν...
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
Ωχ εγω τοσο καιρό τα βάζω σε νερό με λίγο ξυδι μέσα , μήπως δεν κανω καλά τελικά;
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όσο για τα περι φυτά από μαγαζιά... μόλις "συνέλαβα" 4 μικρά σαλιγκάρια. Τα πέρασα τα φυτά από αλατόνερο, γιατί μου φαίνονται μερικά ήδη ταλαιπωρημένα για να τα βάλω σε χλωρίνη. Φαντάζομαι ότι μάλλον δεν υπάρχει 100% τρόπος να τα αποφύγεις τελικά...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πάμε απο την αρχή | batman_gardiki | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 12-10-08 15:40 |
Tα φυτά μου δεν πάνε καλα...μπορείτε να μου πείτε τι μπορεί να φταίει? | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 34 | 14-12-07 22:42 |
Eκανα το κακό, αλλά κακό δεν είδα....:-) | Carebean pirate | Δίσκοι | 61 | 24-09-06 12:45 |
Μου κάνει περισσότερο καλό ή κακό | akis07 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 3 | 05-04-05 08:26 |
Κακά & καλά νέα.... | mmbuna | Malawi | 5 | 03-04-05 18:43 |