|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
δλδ στη συρο εχει 6 πεχα?
και ψαχνω να μετακομισω. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
προσεχε ομως να ερθεις κοντα μου!!!
γιατι δεν εχει σε ολη τη συρο... σε πολλες περιοχες περνουν απο πηγαδια... και δεν εχει ph 6.... ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Χοντρε το ειχα καταλαβει οτι κατι δεν παει καλα με εσενα
παρολα αυτα εαν ισχυουν αυτα που λες ειναι πολυ σημαντικο και καλο θα ηταν να εγραφες ενα αρθρο να το καρφιτσωσουν καπου τα αφεντικα μας ![]() παρολα αυτα δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να δωσω σε δυναμη -7,5 για να το βρω στα δεκαδικα (δηλαδη για pH7,5) καταλαβαινεις οτι με τα μαθηματικα εχω την χειροτερη σχεση και θελω να παραμεινει ετσι ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν ή όχι.. Αν δεν το δεις και δεν το μετρήσεις με τα ίδια σου τα μάτια, δεν μπορείς να ξέρεις τίποτα στα σίγουρα.. Οι θεωρίες είναι πάααρα πολύ πολύπλοκες ώστε να τα λάβεις όλα υπ'όψιν.. Με τους μπακαλίστικους υπολογισμούς, κάνοντας απλοποιήσεις έτσι όπως τις φαντάζομαι εγώ, έβγαλα αυτά που γράφω παραπάνω.. Μπορεί να παρέλειψα κάτι σημαντικό στις απλοποιήσεις, πάντως φαίνεται ότι θέλει μεγάλη προσοχή όταν ρίχνεις νερό με χαμηλό pH σε ενυδρείο με ψηλό pH.. Χωρίς μετρήσεις όμως τίποτα δε λέγεται με σιγουριά.. ![]() Δεν είναι κάτι καινούριο πάντως, ώστε να το "καρφιτσώσει" κάποιος, ούτως ή άλλως η αλλαγή νερού πρέπει να γίνεται με νερό κατάλληλα προετοιμασμένο.. Ή να γίνεται αρκετά αργά (όπως το περιγράφει και ο Θανάσης).. Έχει πλάκα πάντως το πώς τα νούμερα επιβεβαιώνουν αυτό που ούτως ή άλλως κάνουμε.. Για τη μαθηματική σου απορία τώρα.. 10^-7 είναι 0.0000001 με 7 δεκαδικά.. 10^-8 είναι 0.00000001 με 8 δεκαδικά.. 10^-7.5 είναι κάτι ενδιάμεσο.. Περίπου 0.00000003..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Δάσκαλος ο Χονδρός!!! domo arigato sensei
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν θυμάμαι καλά από το σχολείο (πολύ παλιά δηλαδή ![]() Αν αναμιχθεί 70% νερό με ph8 με 30% νερό με ph 6 το τελικό ph θα πάει περίπου στο 7,8 και σε καμία περίπτωση δεν θα πάει κάτω από 7 δηλαδή να γίνει όξινο . Σκεφτείτε ότι ph<7 = οξύ και ph>7 = βάση. Στο προηγούμενο παράδειγμα το 30% νερό με ph 6 θα εξουδετερωθεί από το 30% νερό με ph 8 γιατί έχουν την ίδια συγκέντρωση ιόντων Η+ το ένα και ΟΗ- το άλλο και θα περισσέψει διάλυμα με 40% νερό ph 8 και 60% ph 7 (ουδέτερο). Θα έχει δηλαδή μείωση ιόντων ΟΗ- κατά 60% που αντιστοιχεί σε μείωση ph 0,2. Κατά αντιστοιχία αν αναμιχθεί 70% νερό με ph6 με 30% νερό με ph 8 το τελικό ph θα πάει περίπου στο 6,2 όπως σωστά αναφέρθηκε νωρίτερα. |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια , δεν ξερω , αλλα νομιζω ,πως ασχετα με τους ψαρηδες , το PH 6 για τον ανθρωπο και για τα μεταλικα (βρυσες κλπ) θεωρειται οξινο.
Νομιζω ετσι. |
|
|||
|
|||
![]()
μιξη ph |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξατμιση νερου | Apollwnas | Γλυκό νερό - Γενικά | 33 | 27-04-08 16:21 |
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ | ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΟΦΩΚΑΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 15-01-07 15:01 |
Aναπλήρωση νερου | angel1984 | Λοιπός εξοπλισμός | 13 | 13-01-07 18:15 |
εξαγωγη νερου...... | klaz | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 29 | 09-10-06 15:36 |
Αλλαγή νερου;; | Zisis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 19-09-06 18:16 |