|
|
||||
|
||||
![]()
Preis..
http://www.aquaristic.net/preis-disc...-g.html?lang=1 Εχει αναλογα προιόντα και η aquamedic, ενω ιδιο προιον σε υγρη μορφη ειναι το discus trace της seachem. Αναλογια σε γραμμαρια της σοδας υπαρχει, αλλά επειδη λιγη σχετικα ποσότητα ανεβαζει το KH αρκετά σε 100 λιτρα νερό) καλό ειναι να πειραματιστουμε πρωτα, ριχνοντας για αρχή μισο κουταλακι του γλυκου σε 100 λιτρα νερό και να μετρησουμε kh πριν και 10 λεπτα ΑΦΟΥ ριξουμε τη σοδα. Αυτό θα μας δωσει μια ενδειξη. Στη πραξη εχω βρει οτι ολες οι σοδες δεν ειναι ιδιες... |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ πολύ για την σαφή και άμεση απάντηση
αφού είναι το ίδιο με το discus trace είμαι εντάξη αφού χρησημοποιώ αυτό, αλλά έχω ακόμα μια απορία ανάλογα τα λίτρα που αλλάζω και συμπληρώνω από εξάτμηση βάζω και την αντίστηχη ποσότητα από το discus trace και το νερό είναι πάντα από α/ο χρειάζεται να προσθέσω και ηλεκτρολίτες εκτός από το παραπάνω υγρό??
|
||||
|
||||
![]()
Οταν συμπληρωνουμε νερό από εξάτμιση ΔΕΝ προσθετουμε ΤΙΠΟΤΕ άλλο παρά μονο νερό απο ΑΟ. Σε αλλαγη νερού προσθετουμε τους ηλεκτρολυτες που αντιστοιχουν στα λιτρα της αλλαγής. Ειδικοτερα για το KH, σε παλια ενυδρεια παρατηρειτα μια συνεχης μειωση του KH ανεξαρτητα των αλλαγών, οπότε ειδικα το KH πρεπει να ελεγχεται σχετικά συχνά με μετρησεις, ειδικοτερα οταν υπαρχουν ειδη που δεν αντεχουν σε χαμηλα ph.
πχ Δισκοι. altum και ραμιρεζι και σε ph 5.5 ειναι μια χαρα, αλλα αρλεκινοι πανε με τις παντες σε ph κατω απο 6 ενω τα sae χαιρετουν.... Επισης, με την ευκαρία να πω οτι οσοι εχουν ενυδρεια malawi ή taganika δεν υπαρχει κανενας λόγος να αναπληρωνουν νερό με οσμωση. Κοινο νεράκι με αντιχλωριο ειναι μια χαρά. Επισης να τονίσω οτι τα ψαρια των λιμνων της αφρικής δεν τα πανε και πολυ καλά με τις υψηλες θερμοκρασίες.. |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ πολύ και ακόμα μια ερώτηση που δεν έχω καταλάβει το discus trace περιέχει ηλεκτρολίτες ή είναι μόνο άλλα πρόσθετα που βελτιώνουν το νερό??
|
||||
|
||||
![]()
Αμα ριξεις μια ματια στη συνθεση θα δεις οτι περιεχει κυριως ασβεστιο και μαγνησιο, οποτε αυτά ανεβαζουν την σκληροτητα. Παρολα αυτά θα χρειαστεις μαλλον μεγαλη ποσότητα σε σχεση με καποιο στερεό υλικό που κατα βασει περιεχει αλατα μαγνησιου και ανεβαζει μονο την γενική σκληρότητα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδιά άμα είχα τρελλά φωσφορικά δεν θα είχα και άλγη ή φταίει το Ph που είναι χαμηλό και δεν έω άλγη ? Δεν έχω τεστ φωσφορικών μάλλον ΄θα πάω να πάρω .
Μόνο preis βάζω και μερικές φορές discus trace |
|
||||
|
||||
![]()
Αρα εχεις KH 0.. γιαυτο και τοσο χαμηλο Ph χωρις co2
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνθήκες κράτησης Δίσκων | mios | Δίσκοι | 23 | 06-08-07 08:50 |
Συνθήκες νερού | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 03-04-07 15:19 |
Ασθένεια ή κακές συνθήκες? | maxgr | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 19 | 09-06-06 16:08 |
Ιδανικές Συνθήκες Νερού Ζωοτόκων | cobaingr | Ζωοτόκα | 4 | 15-08-05 13:02 |
Συνθήκες νερού για δίσκους | xenofon | Δίσκοι | 4 | 17-05-05 08:24 |