|
|
||||
|
||||
![]()
Σωτήρη ευχαριστούμε πολύ για τα όπως πάντα πολύ εύστοχα σχόλιά σου.
Στο δικό μου ενυδρείο, υπάρχουν μόνο οι δίσκοι και τα Corry. Επίσης υπάρχουν τρεις μεγαλούτσικες ρίζες, και από φυτά μόνο ανούμπιες. Το ph είναι σταθερό σε μια τιμή 6,6 από την μέρα που μπήκαν μέσα οι δίσκοι. Βέβαια τα ψάρια είναι ελάχιστον χρόνο μέσα στο ενυδρείο, αλλά φαίνονται πολύ καλά, Έχουν συνηθήσει την παρουσία μου και δεν κρύβονται ούτε φοβούνται, τρώνε κανονικά, παίζουν μεταξύ τους, και μάλιστα από όσα έχω διαβάσει μάλλον έχουν δημιουργήσει ήδη ένα ζευγάρι!!!!!! Ο solid fire red, πλησιάζει τον Blood blue, κολυμπάνε σχεδόν πάντα μαζί οι δυο τους, και που και που ο fire red πλαγιάζει ελαφρώς και κάνει σπαμωδικές κινήσεις προς το..... ταίρι του με την ουρά του. Από όσα έμαθα, αυτό είναι δείγμα ερωτικού παιχνιδιού........ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη μου το μαντηλι σου..... Εχεις καποιο δικιο.....Εννοω οτι το 6,6 ειναι ηδη οξινο και δεν θα ρισκαριζα καποιον τροπο για να το αλλαξω....Αλλωστε αν συνεχισει αλλαγες με νερο απο ΑΟ 100% το πεχα θα καταληξει αρκετα κατω απο το 6 .......
|
||||
|
||||
![]()
Εμενα ρε παιδια παλι στο δικο μου ενυδρειο,ετσι και τελειωσει η μπουκαλα απο το διοξειδιο εχω δει το ph να βαραει και 8αρια(normall ειναι 6,55).Χρησιμοποιω μοναχα οσμωση 100% με Preis Diskus minerall και seachem discus trace στις αλλαγες νερου με βαση την συνιστωμενη δοσολογια..Πλεον το kh εχει σταθεροποιηθει στο 3 και το Gh στο 4-5.Για την αποτομη ανοδο του ph οταν τελειωνει η μπουκαλα(πλεον πηρα 2η εφεδρικη) μπορω να πω οτι φταιει το σαμπ αλλα και η μεγαλη φυτομαζα που καταναλωνει το CO2.Τι λετε και σεις?
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ κρατάω ph 5 με σσμπ και αλλαγές μόνο από όσμοση χωρίς CO2.
Βέβαια έχει 8 δίσκους που τρώνε σαν γουρούνια που πιστεύω ότι η διάσπαση της αμμωνίας που γίνεται βοηθάει να το κρατάει χαμηλά . |
|
||||
|
||||
![]()
Για ριχτε μια ματια εδώ...
http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_co2chart.htm Χρηστο αμα η αμμωνια καταφερνε να μεταβαλει το ph του ενυδρειου σου, δισκους δεν θαχες μεσα... Υποψιαζομαι οτι το Kh σου ειναι κατω απο ενα... Στην οσμωση βαζεις μονο Preis ή και τιποτις αλλο? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατι εχει δικαιο ο Sir μαλλον αυτα σε κρατουν χαμηλά σε συνδιασμο με το χαμηλο Kh
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνθήκες κράτησης Δίσκων | mios | Δίσκοι | 23 | 06-08-07 08:50 |
Συνθήκες νερού | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 03-04-07 15:19 |
Ασθένεια ή κακές συνθήκες? | maxgr | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 19 | 09-06-06 16:08 |
Ιδανικές Συνθήκες Νερού Ζωοτόκων | cobaingr | Ζωοτόκα | 4 | 15-08-05 13:02 |
Συνθήκες νερού για δίσκους | xenofon | Δίσκοι | 4 | 17-05-05 08:24 |