|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ελλάδας - Ευρώπης Παρουσιάσεις ενυδρείων Ελλάδας - Ευρώπης, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mε ένα chiller θα λυθεί το πρόβλημα της θερμοκρασίας.
Τέλειο project. Δεν ήξερα ότι έχει τέτοια πλασματάκια η ελλάδα. Υπάρχουν φωτογραφίες από τις γαρίδες? |
|
|||
|
|||
![]()
Μπραβο , καταπληκτικη ιδεα! ευχομαι να πανε ολα καλα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
απίστευτο. πολύ ωραία φυτα...το σκεφτόμουν και γω για εεληνικό βιοτοπικό, αλλά η ιδέα μου ψιλοναυάγησε...πολύ μου άρεσε πάντως το εγχείρημά σου. αλπίζω να αξιωθώ κάποτε να κάνω κάτι παρόμοιο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Πανω στην ωρα.
Και οτι ετοιμαζα να παρουσιασω μια ερευνα σχετικα με τετοια ψαρια. Ελληνικα ψαρια γλυκου νερου και μαλιστα ενδημικα, 23 τον αριθμο και μερικα απο αυτα στα ορια της εξαφανισης. (Critically endangered, IUNC red list) Μηπως κατι τετοιες κινησεις σαν του Πανου, χρειαζονται και απο αλλους, ιδιως κοντα στις περιοχες που ζουν αυτα τα ψαρια. Θα προσπαθησω εντως των ημερων να το γραψω. Μπραβο Πανο. (κρατα αρχειο)
|
||||
|
||||
![]()
Το είχαμε συζητήσει...και τελικά να που από τα λόγια...πήγαμε στην πράξη. Για να δούμε πως θα πάει...αν και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Ξέρω κανα 2 ακόμα περιοχές με νερά κτλ κτλ...και μας βλέπω να τα αλωνίζουμε σύντομα. Και πάλι μπράβο.
Ξενοφών. |
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο κ γω είχα κάποτε μαζεμένα τετια ψαράκια από το ποτάμι.. είναι σκυλιά ζουν κ βασιλεύουν με το νερό του δικτύου μας.. μέχρι που έγιναν ψαρούκλες κ ξανά επέστρεψαν στο περιβάλλον τους..
|
|
|||
|
|||
![]()
Συγχαρητηρια!!!!!!!!!!παρα πολυ ομορφο,κρατα μας ενημερους....
|
|
|||
|
|||
![]()
Έγω φίλε μου θα σου πρότεινα να σταματήσεις το όλο εγχείρημα σου...
Αϊντε μπουκάρουμε στη φύση μαζεύουμε τα φυτά και τα ψάρια που μας αρέσουν, τα κλείνουμε σ ενα ενυδρείο και μετά πολύ περίφανα τα επιδεικνύουμε σε φίλους και γνωστους... και μη μου πεις οτι τους προσφέρεις ένα ιδανικό περιβάλλον (?) Κάνε πρωτα μια έρευνα για την βιοποικιλότητα της περιοχής σου και δες τη ζημιία έχεις κάνει μέχρι τώρα... "Σημαντικός αριθμός των ειδών της ορνιθοπανίδας χαρακτηρίζεται ως προστατευόμενος. Το 25% αυτών περιλαμβάνεται στο παράρτημα Ι της οδηγίας 79/409/ΕΟΚ "περί διατηρήσεως των αγρίων πτηνών". Επίσης το 36% ανήκει στην κατηγορία SPEC 1, SPEC 2 και SPEC 3. Στον κόκκινο κατάλογο, καταγράφονται τα απειλούμενα είδη των πουλιών της Ελλάδος. Περιλαμβάνονται σ αυτόν 18 είδη, που ζουν στην περιοχή της Β.Ελλάδος, ενώ το 98% αυτών περιλαμβάνεται στο νόμο 1335/83 (Σύμβαση της Βέρνης) για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του χρυσικού περιβάλλοντος της. Τέλος το 38% των ειδών περιλαμβάνεται στη σύμβαση της Βόννης για τη διατήρηση των μεταναστευτικών ειδών της άγριας πανίδας" δες και εδω... http://www.cc.uoa.gr/departs/biology...nservation.ppt Ας σεβαστούμε το περιβάλλον... ¶ντε σε αφήνω γιατι έχω αφήσει τη "μονάχους-μονάχους" ατάϊστη και τα έχει κάνει ρημαδίο στο ενυδρείο... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και να μπορεσουμε να αναπαραγουμε ψαρια και φυτα....ωστε χωρις καμια επεμβαση στη φυση..να γνωρισουμε τα ειδη μας και να τα αγαπησουμε/..και να προστατεψουμε το χωρο που ζουν...ισως παψουμε να ριχνουμε μπαζα οπου τα πλατανια κρυβουν τη θεα... ![]() ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- τα ψαρια μολις μεγαλωσουν λιγο θα αποκαλυψουν το ειδος τους..και οι συνθηκες μετρηθηκαν στο ποταμι και ξερω τι θελουν...θελουν συνθηκες οπως στο σπιτι τους ...δε διαβασες απο το πρωτο ποστ λεω τι μετρησεις εκανα...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 19-06-08 στις 10:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
τι εγινε βρε παιδια...ξυπνησα κι εξαφανιστηκαν ολοι?? καμια αλλη "απορια" να λυσω??
σημερα φαγανε ενα πλουσια γευμα με grindal...ειναι φοβερο να βλεπεις τις κοιλιες τους γεματες...πρεπει να ψιλολιμοκτονουσαν στις αποκομενες απο το ρυακι γουρνες...δεχονται και grouth food κανονικα...... μαλλον αυριο θα δωσω δαφνια και θα ενημερωσω..... το μυριοφυλλο ηδη θελει κλαδεμα...ενδιαφερεται κανεις??
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειπαμε προσομοιωση ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν ειναι τροπος αυτος να μιλας....και μπινελικια απο μενα δε θα ακουσει κανεις οσο και να θελει...οπως το ειπες.. "ηρεμα και χαλαρα"....εξαλλου το διασκεδαζω ιδιαιτερα... ------------------------- Παράθεση:
για την ωρα σουλατσαρουν κοπαδιαστα το ενυδρειο με γεματες κοιλιες... ------------------------- Παράθεση:
εκει κανουμε την παπια γιατι αυτοι που τα εχουν ειναι masters... ![]() και μην ξεχασω...οι επαγγελματιες εκει ιθαγενεις που τα ψαρευουν με χημικες μεθοδους κι επιβαρυνουν τα οικοσυστηματα (οπως και με τα τροπικα θαλασσια-τα εχουμε δει σε ντοκιμαντερ...για να πιασεις ενα tang καταστρεφεις με χημικα εναν μικρο υφαλο)...κανουν πιο μικρη ζημια απο εμενα που επιασα με ενυδρειακη αποχη 20 ψαρακια που αργοπεθαιναν σε μια γουρνα... τελικα αυτην την παροιμια την εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες εδω μεσα..."οι διυληζοντες τον κωνωπα και καταπινοντες την καμηλον!!" επισης να προσθεσω οτι αρχιζω ψαξιμο στα ιθαγενη ειδη να δω ποια μπορουν καλυτερα να φιλοξενηθουν σε ενυδρειο εκτος απο κουνουποψαρα.... κι αν δεν ειναι διαθεσιμα στην περιοχη μου καλιστα το ενυδρειο μπορει να κατοικειται απο μικρα τους ειδους που εχω και οταν μεγαλωνουν να επιστρεφουν στη φυση και να αντικαθιστονται απο νεο γονο.....ολα αυτα ειναι ιδεες...γνωμες και προτασεις ομως δεν ακουω εκτος απο "παραπονα"..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 19-06-08 στις 16:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιοτοπικο με δισκους | kanarini | Δίσκοι | 13 | 16-04-08 06:31 |
βιοτοπικο ενυδρειο | steady | Δίσκοι | 24 | 01-07-07 12:49 |
ΚΙΧΛΙΔΕΣ ΣΕ 50 ΛΙΤ. | georgetax | Malawi | 117 | 03-03-07 20:34 |
Κουνουποψαρο Ελληνικο. | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Ζωοτόκα | 6 | 30-11-05 10:19 |
ΕΤΙΜΑΖΩ 10.000 λιτ. | batza | Malawi | 33 | 06-05-03 18:44 |