|
|
||||
|
||||
![]()
Αν καποιος δεν διαθετει καθολου παρελκομενο εξοπλισμο co2 , τοτε ισως να μην αξιζει ...ο φιλος ομως εδω εχει αρκετα πραγματα.
ΙΜΟ ενα reef ενυδρειο με στρωμμενο ριακτορα ειναι οτι καλυτερο ακομα και στα λιγα λιτρα ...μαζι με ενα αξιοπιστο συστημα αναπληρωσης και μια ταιστρα μπορει να μεινει βδομαδες ολοκληρες χωρις ''κηδεμονια'' ...μονο αυτος ο αυτοματισμος αξιζει τον κοπο και την επενδυση ειδικα αν γινει εξαρχης οπου οι πειραματισμοι ειναι πιο ευκολοι και οι οποιες ακραιες τιμες προκυψουν (λογω χρησης ριακτορα) θα ειναι σχετικα ''ανωδυνες''. Απο προσωπικα εμπειρια , τα ζουμια ειναι ευχρηστα μονο στην περιπτωση που εισαι συνεχως ''απο πανω'' ...αρκουν καποιες μερες απουσιας και θα προκυψουν ανισσοροπιες. Συμφωνω φυσικα οτι η χρηση ριακτορα θελει προσοχη ...καποια ενυδρεια καταστραφηκαν εξαιτιας καποιας δυσλειτουργιας του ολου συστηματος CO2 + reactor.
|
||||
|
||||
![]()
μετα απο αρκετο διαστημα πολλες δοκιμες αδιασματα γεμμισματα ηρθε ο καιρος να μυρισει θαλασσα
![]() μαλλον σημερα θα γεμμισει νερο ro και θα πεσει το αλατι. μετα βλεπουμε για βραχο και αραγονιτη ![]() πεστε καμια ιδεα για το πως να μειωσω το κοχλασμα του νερο στο sump επισης θελω να ρωτησω για μηχανικο φιλτρο εχω ενα 2213.μηπως ειναι καλυτερα να παρω ενα με καλαθακια, μικροτερο καδο και μικροτερη κυκλοφορια? οπως αυτο http://www.aquaristikshop.com/cgi-bi...CybjELxRUFN9Ql να και φωτο
|
||||
|
||||
![]()
αντε ριξε κ το αλατακι, καλη συνεχεια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
επεσε το αλατι χτες το βραδυ με 2κυκλοφοριτες να δουλευουν.
το πρωι εβαλα στην πριζα και την OR 2500 ακουα μεντικ και εβαλα τον ελιγουελ στους 26 βαθμους. ποτε θα φυγει η ασπριλα?(ειναι αρκετη) και κατι αλλο μετρησα αλατοτητα και ειναι στο 1020. ερωτηση:υπαρχει περιπτωση να μην εχει λιωσει ακομη το αλατι? το αλατι που εβαλα ειναι ακουα λαιτ εριξα περιπου 4κιλα. το ενυδρειο ειναι 120λκαι το σαμπ 80λ
|
|||
|
|||
![]()
Υπομονή και θα λιώσει. Που θα πάει...
|
||||
|
||||
![]()
ελιωσε τελικα
![]() αλατοτητα1025 και ειμαστε ετοιμοι για βραχο.αυριο θα αποφασισω απο που ![]() ![]() εκανα και βαση. ακουσα ενα σεναριο οτι δε χρειαζετε να μπει βαση για το βραχο. παιζει κατι τετοιο? και κατι αλλο εχω 2αντλιες μια κοραλια 1 και μια τουνζε 6025 επισης την επιστροφη της ακουα μεντικ OR2500 την εχω σπασει σε 2 εξοδους ειναι κατι που πρεπει να προσεξω για την κυκλοφορια πανω στο βραχο? να πω οτι σαν αρχαριος θα ηθελα να βαλω μαλλακα και μετρια κοραλια και πολυ αργοτερα κανα sps
|
||||
|
||||
![]()
η βαση δεν ειναι αναγκαιο να μπει αν και συνισταται..εγω δεν εχω ας πουμε και δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα μεχρι τωρα..παντως η βαση διασφαλιζει οτι η κυκλοφορια γινετε πιο αβιαστα κατω απο τον βραχο ενω χωρις την βαση τα σημεια που θα θαφτουν στην αμμο θα νεκρωσουν και ετσι θα χασει ο βραχος μερος της βοιολογικης του ικανοτητας..καλο ειναι να μπει ενας κυκλοφοριτης πισω απο τον βραχο ετσι ωστε να διασφαλισεις οτι δεν θα υπαρχουν νεκρα σημεια (εστιες νιτρικων και αλλα κακα) αναμεσα στον βραχο..
|
|
||||
|
||||
![]()
σε 200 λιτρα νερο 125ενυδρειο+70 το σαμπ ποσο αντιφωσφορο και ανθρακα πρεπει να βαλω?
ο αντιφωσφορος ειναι της ακουα λαιτ. ανθρακα εχω ενα της eheim,να παρω καποιον καλυτερο?
|
|||
|
|||
![]()
Πολλες φορες δεν ειναι σωστο να κρινουμε απο τα λιτρα αλλα και απο τα ψαρια και τα κορραλια που εχουμε μεσα.Αν εχεις πολλα ψαρια για πχ καλο ειναι να αυξανεις τις ποσοτητες αν ταιζεις πολυ το ιδιο.Γενικοτερα πολλες μαρκες εχουν οδηγιες που σου προτεινουν ποσο,μαζι και με την δικια σου κριση θα εχεις ενα καλο αποτελεσμα
Εγω χρησημοποιω τον seachem.Αποφευγω τα προιοντα που ειναι σε μορφη σφουγγαρι γιατι εμενα προσωπικα μου μαζευαν αρκετη βρομα που πιστευω οτι ειναι πηγη νιτρικων και ενοιτε οτι δεν την θελουμε ειδικα στα ρεεφ enydreia |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κlaz mini reef! | klaz | Nano Reef | 62 | 03-09-07 18:56 |
φωτιστικό για mini reef 120 L | nikman | Φωτισμός | 5 | 12-04-07 16:20 |
Mini reef | deMetrIs | Nano Reef | 28 | 10-12-06 14:35 |
mini reef ή fish only ??? | Lsourtzo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 09-12-05 08:55 |
Mini Reef ή Ουτοπία? | medoc30 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 9 | 25-11-05 23:42 |