|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια φαινονται ολα ...
Ριακτορα μπορεις να παρεις ενα Αμερικανικο που κυκλοφορει ...ειναι για nano reef και κοστιζει καμμια 35 ευρω ...μια χαρα φαινεται (φυσικα θες εξτρα μπουκαλες co2 , μανομετρα κλπ κλπ αλλα αυτα απο Ευρωπη). Αν υπαρχει η δυνατοτητα , εγω ειμαι υπερ του ριακτορα ακομα και σε μικρα ενυδρεια ....
__________________
-Marine Fish only With Live Rock 400 lit. -SPS/LPS Mini Reef 80 lit. -Soft corals Mini reef 80 lit. |
#2
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μανομετρα και 3κιλη μπουκαλα εχω.και ph controller ![]() ![]()
__________________
Elta Reef Andros |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο ειναι το μηχανακι :
http://www.premiumaquatics.com/Merch..._Code=creactor Google it για reviews και ισως καλυτερη τιμη προιοντος / μεταφορικων σε σχεση με παραπανω λινκ. Θα σου στειλω πμ απο που και πως το αγορασα εγω ωστε να βγει 35 ευρω ![]()
__________________
-Marine Fish only With Live Rock 400 lit. -SPS/LPS Mini Reef 80 lit. -Soft corals Mini reef 80 lit. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ πάντως σε τόσο μικρό ενυδρείο δεν θα έβαζα CR. Και ούτε "πολύπλοκες" συσκευές. Θα προσπαθούσα να το κρατήσω όσο απλούστερο γίνεται. ¶λλωστε CR χωρίς πολλά SPS δεν έχει και πολύ νόημα.
Στο δικό μου, που είναι 250 λίτρα, κρατάω χαλαρά το Ca σε υψηλά επίπεδα με turbo calcium. Μην ξεχνάμε και τις "παρενέργειες" που έχει ένα CR.
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas... |
#5
|
||||
|
||||
![]()
να πουμε λιγα γι αυτο
![]() ![]()
__________________
Elta Reef Andros |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Τα μειονεκτήματα ενός CR είναι το αυξημένο κόστος απόκτησης του ίδιου του CR, αλλά και του συνοδευτικού εξοπλισμού, μείωση του Ph στο ενυδρείο, μεγάλη αύξηση του Kh στου ενυδρείο (με προσοχή και όχι υπερδοσολογία λύνεται), σωληνώσεις και χρήση αντλίας για την τροφοδοσία του.
Το σημαντικότερο είναι η μείωση του Ph. Στο μεγάλο ενυδρείο που είχα και με τα τόσα Sps η λύση του CR ήταν ιδανική. Μου έλυσε τα χέρια και στην τελική ήταν πιο οικονομική λύση από το να προσθέτω συνεχώς «ζουμιά». Όμως τώρα στο 250λιτρο (και με τα κοράλλια που έχω –λίγα Sps-) πραγματικά δεν χρειάζεται. Είναι καρφωμένο στο 450 και αυτό μόνο με το purple up που βάζω μόνο για την κοραλλίνη. Αν δω ότι πέφτει, βάζω λίγο turbo calcium και είμαι οk. Έτσι αυτό που σου λέω είναι να δεις αν πραγματικά τον έχεις ανάγκη. Είναι θετικό που έχεις ήδη τον εξοπλισμό και όντως το κόστος του είναι αμελητέο, αλλά αν δεν έχεις αρκετά Spsκοράλλια δεν είναι απαραίτητος. Και τα Lps χρειάζονται Ca, αλλά το καταναλώνουν πολύ λιγότερο από τα Sps και αυτό γιατί η ανάπτυξή τους, είναι πολύ μικρότερη από αυτή των Sps.
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas... |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Αν καποιος δεν διαθετει καθολου παρελκομενο εξοπλισμο co2 , τοτε ισως να μην αξιζει ...ο φιλος ομως εδω εχει αρκετα πραγματα.
ΙΜΟ ενα reef ενυδρειο με στρωμμενο ριακτορα ειναι οτι καλυτερο ακομα και στα λιγα λιτρα ...μαζι με ενα αξιοπιστο συστημα αναπληρωσης και μια ταιστρα μπορει να μεινει βδομαδες ολοκληρες χωρις ''κηδεμονια'' ...μονο αυτος ο αυτοματισμος αξιζει τον κοπο και την επενδυση ειδικα αν γινει εξαρχης οπου οι πειραματισμοι ειναι πιο ευκολοι και οι οποιες ακραιες τιμες προκυψουν (λογω χρησης ριακτορα) θα ειναι σχετικα ''ανωδυνες''. Απο προσωπικα εμπειρια , τα ζουμια ειναι ευχρηστα μονο στην περιπτωση που εισαι συνεχως ''απο πανω'' ...αρκουν καποιες μερες απουσιας και θα προκυψουν ανισσοροπιες. Συμφωνω φυσικα οτι η χρηση ριακτορα θελει προσοχη ...καποια ενυδρεια καταστραφηκαν εξαιτιας καποιας δυσλειτουργιας του ολου συστηματος CO2 + reactor.
__________________
-Marine Fish only With Live Rock 400 lit. -SPS/LPS Mini Reef 80 lit. -Soft corals Mini reef 80 lit. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κlaz mini reef! | klaz | Nano Reef | 62 | 03-09-07 18:56 |
φωτιστικό για mini reef 120 L | nikman | Φωτισμός | 5 | 12-04-07 16:20 |
Mini reef | deMetrIs | Nano Reef | 28 | 10-12-06 14:35 |
mini reef ή fish only ??? | Lsourtzo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 09-12-05 08:55 |
Mini Reef ή Ουτοπία? | medoc30 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 9 | 25-11-05 23:42 |