|
Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Ποιά είναι τα ιδανικότερα ψάρια για την δεξαμένη μου και ποιές απαιτήσεις έχουν? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η πιθανη ημερομηνια τοκετου (Π.Η.Τ.) μιας εγκυου γυναικας υπολογιζεται απο την πρωτη μερα του τελευταιου "κυκλου" της (Τ.Ε.Ρ:τελευταια εμμηνος ρυση).....το διαστημα δηλαδη απο την Τ.Ε.Ρ. μεχρι την Π.Η.Τ. ειναι 10 σεληνιακοι μηνες....(δηλαδη η εγκυμοσυνη δεν υπολογιζεται σε 9 μηνες αλλα 10 σεληνιακους) επισης ο κυκλος καθε γυναικας οταν ειναι σταθερος συνηθως ειναι ενας σεληνιακος μηνας...(περιπου 28 μερες) αποδειξεις ισως η επιστημη να μην εχει...αλλα αυτο προβληματιζει..... η δικη μου αποψη ειναι πως ολα αυτα ειναι ΑΡΡΗΚΤΑ συνδεδεμενα... οι σεληνιακοι μηνες ειναι :ο αστρικος (διαρκεια:27,3217 μερες) και ο συνοδικος (διαρκεια!29,5306 μερες) ( http://www.teicrete.gr/users/kutruli...nits_sigma.htm )
|
|||
|
|||
![]()
Πανο λες και τα ζωδια?
![]() ![]() Περα απο την πλακα η σεληνη ειναι αιτια για το ζευγαρωμα οχι μονο των χρυσοψαρων αλλα και των μονομαχων ,αφου το ζευγαρωμα τους γινεται την πανσεληνο,για διαφορετικους μεν λογους... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ισως εδω να κρυβετε και το μυστικο της πανσελληνου αν οχι για ολες τις περιπτωσεις αλλα για πολλες περιπτωσεις οπως ζευγαρωμα ζωων, εγκληματικοτητα κλπ...για παραδειγμα τα ψαρια επειδη βλεπουν πιο ευκολα τα βραδυ της πανσελληνου και λειπουν οι ημερησιοι θηρευτες, οι ανθρωποι παλι με την εγκληματικοτητα, επειδη τους αρεσει να συντηρουν μυθους διαλλεγουν νυχτες με πανσελληνο για οποια εγκληματικη και βιαιη ενεργεια εχουν σκεφτει να κανουν.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]()
Εμένα πάλι μου αρέσει η λαογραφική πλευρά του θέματος.. μύθοι παραμύθια κλπ... Επίσης η πανσέληνος δεν επηρεάζει μόνο τα ζώα στο να ζευγαρώσουν, αλλά και τους ανθρώπους, παρατηρήστε το, ειδικά μετά από ένα γεύμα με πανσέληνο
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σωστος!!!!
Αλλα για αυτα που λενε για το ... μεσα στην θαλασσα,τι γινεται? ![]() ![]() γιατι με την πανσεληνο φωτιζει πιο πολυ η νυχτα και θα σε δουν και αλλοι!!! και σκεψου να βγεις αγκαλιτσα!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν κυκλοφορείς με DIY καπέλο moonlight έχει τα ίδια αποτελέσματα;
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() αληθεια γιατι τα χρυσοψαρα δεν ""κολλανε"???? α χα χα χα χα χα....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Κάπου είχα διαβάσει πως η σελήνη όπως επηρεάζει τα νερά (παλίροια - άμπωτη) έτσι επειρεάζει και το αίμα μας σαν υγρό που είναι κι αυτό.
Και όπως "φουσκώνουν" τα νερά στη θάλασσα έτσι "φουσκώνει" και το αίμα στις φλέβες μας και μας αναστατώνει. Πολλές φορές όταν είχα πολλά νεύρα χωρίς λόγο, το βράδυ διαπίστωνα πως είχαμε πανσέληνο!!!! ¶ρα (λέω τώρα εγώ) οι "φουσκοθαλασσιές" χτυπάνε τον καθένα εκεί που έχει αδυναμία, τα χρυσόψαρα στην αναπαραγωγή, τον Μιχάλη στον ρομαντισμό, εμένα στα νεύρα .... ![]() ![]() ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί το γεγονός οτι αποτελούμαστε 60% απο νερό δε λέει τίποτα???....Όσες φορές κοιμήθηκα ανήσυχος τα βράδια την άλλη μέρα μάθαινα ότι είχε πανσέληνο....
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Οι πιο κοινές ασθένειες των χρυσόψαρων και η αντιμετώπισή τους | memy | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 11 | 18-08-16 14:14 |
Αναπαραγωγή | puravlos | Bettas | 4 | 18-06-07 15:07 |
πληγές σε σώμα χρυσόψαρων | pet | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 22 | 12-10-06 10:47 |
Φύλο χρυσόψαρων | gkoutis | Αναπαραγωγή | 2 | 21-11-05 12:39 |
Περί χρυσόψαρων* | newfish | Χρυσόψαρα | 1 | 15-08-03 19:54 |