|
|
||||
|
||||
![]()
ΛΑΘΟΣ ειναι αυτό το σχεδιο.
Το σωστο ειναι αυτό που ποσταρε παραπανω ο crazyio... |
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδια εγω ειχα συνδεσει 6w λαμπες (2 τεμαχια) σε σειρα με ηλεκτρονικο ballast οτιναναι ισχυος 13w και αναψαν κανονικα. Παραλληλα δεν δοκιμασα να συνδεσω. Ποιος ο σωστος τροπος? Μιλαω για μονο κ οχι διπλο ballast.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πατεντες με ηλεκτρονικα μπαλαστ καταληγουν συνηθως σε καμενα μπαλαστ.
Ακολουθουμε τις οδηγιες συνδεσμολογιας των μπαλαστ.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ερωτημα ομως ειναι αν μπορουν 2 λαμπες με συνολικη καταναλωση μεχρι 13w να συνδεθουν σε αυτο το ballast. |
|
||||
|
||||
![]()
Με την προυπόθεση οτι συνδεονται σε σειρά και οτι ανάβουν... ισως...
Και παλι ομως, σε βαθος χρονου αν πχ καει η μια κινδυνευει να καει και η αλλη και το balast μαζι. Γενικά χρηση εκτός προδιαγραφών πρεπει να αποφευγεται. Μην ξεχναμε οτι τα φωτα στο ενυδρειο αναβουν πολλες ωρες και μαλιστα οταν δεν ειμαστε σπιτι. Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει, ποσο μαλλον οταν ειμαστε ηδη "εκτος προδιαγραφων.." |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν την ειχα σκεφτει την καταστροφη του ballast με ολα τα πιθανα σεναρια!
|
|
||||
|
||||
![]()
Παρατήρηση 1:
Η Hagen βγάζει και ένα μπάλαστ (κομπλέ πάντα) με ακροφύσια για 2 λάμπες, εν παραλλήλω.. (δε μπορώ να βρω το link.. το είχα βρει κάποια στιγμή, αλλά δε μπορώ να το ξαναπετύχω..) Και δε νομίζω να χρησιμοποιεί διαφορετικό ballast για το συγκεκριμένο.. Πιθανότατα η ίδια συσκευή είναι, απλά με διαφορετικά ακροφύσια.. Το έχει άραγε κανείς, να συγκρίνουμε τι γράφει? Παρατήρηση 2: Αυτά τα μπάλαστ, δεν έχουνε volt, amper, κ.τ.λ., ώστε να μπορεί κανείς να βγάλει συγκεκριμένο συμπέρασμα για το τι μπορεί να κάνει? Παρατήρηση 3: Όσο για τις προδιαγραφές της εταιρείας, ήδη δεν τις τηρώ, αφού έχω 15άρα λάμπα, σε 30άρι μπάλαστ! Η λάμπα λοιπόν γιατί δεν καίγεται? Παρατήρηση 4: Μάλλον καταλήγουμε στην πρόταση του crazyio, έτσι δεν είναι? Προτείνετε δηλαδή να το ανοίξω αυτό, και να το πειράξω, συνδέοντας 2ο στάρτερ?
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μπάλαστ | Iann_is | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 16-02-08 22:15 |
Λάμπες | vouros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 20 | 30-03-07 08:13 |
Guppy & Dropsy (Γκάπυ & Υδρωπικία) | filoxenos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 17-11-05 01:35 |
Angelfishes & Butterflyfishes των Allen & Steene | manosdr | Βιβλιογραφία θαλασσινού νερού | 0 | 26-06-05 22:02 |
Νεο ενυδρείο 860 λίτρα & Ερωτήσεις : Λάμπες και Υπερχύλη | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 27-11-04 21:19 |