|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Σιγουρα επιβαλλεται σε ψαρια που ειτε επειδη ειναι αρρωστα, ειτε επειδη εχουν μεγαλο προβλημα δυσμορφιας, το να ζουν ειναι πιο επωδυνο απ το να "φυγουν".
Οσον αφορα τα υβριδια ή βαμμενα ή ψαρια με μικρες δυσμορφιες (τετοιες που το ψαρι να μην υποφερει), προσπαθουμε να τους προσφερουμε οσο καλυτερη ζωη γινεται (πολλες φορες παιρνοντας υποψιν οτι αν εχουν καποια ελαττωματα θα πρεπει να εχουν τους καταλληλους - η καθολου - συγκατοικους για να μην εχουν ανταγωνισμο). Υπο τον σημαντικο ορο, να ΜΗΝ τα δωσουμε παραπερα στο χομπι. Λενε οτι ενας "ανθρωπινος" τροπος ευθανασιας ειναι τοποθετηση του ψαριου σε ενα δοχειο με λιγο νερο, και στην καταψυξη. Πολλοι ομως λενε οτι με αυτον το τροπο υποφερει το ψαρι. Ενας γρηγορος (αλλα βρωμικος και θελει νευρα) τροπος ειναι γρηγορο βγαλσιμο απο το νερο και γρηγορο κοψιμο του κεφαλιου με κοφτερο μαχαιρι. Θα ομολογησω οτι δεν εχω κανει ποτε ευθανασια, τις (ευτυχως λιγες) φορες που καποιο ψαρι ηταν αρρωστο, το αφηνα να τελειωσει ησυχα σε ενα απομονωμενο ενυδρειο. Ισως οχι ο πιο γρηγορος θανατος, αλλά προσωπικα δεν εχω το κουραγιο να μπω σε τετοιες διαδικασιες. |
|
||||
|
||||
![]()
Η καταψυξη κρινοντας οτι ειναι ομοιοθερμα τα ψαρια δεν πρεπει να ειναι επωδυνη
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οσο "ανθρωπινη" βρισκω την ευθανασια προκειμενου ενα ζωο να μην υποφερει...τοσο απανθρωπη τη θεωρω οταν γινεται γιατι το ψαρακι..."δε μας κανει πια".."ειναι ασχημο"..."εχει ενα ματι"..."δε μου αρεσει το χρωμα που εβγαλα απο επιλεκτικη αναπαραγωγη".."μου χαλαει την ψυχολογια"..
αν το "ελαττωμα" ειναι αισθητικο και οχι λειτουργικο θεωρω την ευθανασια απαραδεκτη... ειναι τοσο απλο να βρεις μια αλλη λυση...π.χ. στο ποστ για τα δισκακια ...δε του αρεσαν οκ αλλα τουλαχιστον φροντισε να βαλει μια αγγελια ωστε να τα χαρισει....και υπηρξε ανταποκριση..
|
||||
|
||||
![]()
Όντως είναι δύσκολο να κάνεις ευθανασία στο κατοικίδιο όταν το επιβάλει η κατάστασή του, δυστυχώς όμως όπως υπόθηκε πιο πάνω είναι κάποιες φορές που το ζωντανό υποφέρει τόσο που η ευθανασία είναι σωτήρια. Προσωπικά ευτυχώς δε μου έχει τύχει μέχρι τώρα, όσα ήταν τα έβρισκα νεκρά, άν όμως 'έπρεπε' να το κάνω για να σταματήσει να ταλαιπωρείται το ζώο εφόσον δεν υπήρχαν πιθανότητες να σωθεί, θα το έβαζα σε τάπερ με λίγο νερό και στο φούρνο μικροκυμάτων, 10 δεύτερα είναι αρκετά για να φύγει ακαριαία.
|
||||
|
||||
![]()
Συγνωμη αλλα δεν μπορω να ακουω για εκτελεσεις ειδικα με καταψυξη,δηλητηριαση και φουρνους μικροκυματων.
Φανταστειτε τον ευατο σας σε αυτη την κατασταση.(γιατι το θεωρειτε απτροπαιο βλεποντας ενα ανθρωπο να πεθαινει με αυτων τον τροπο "βλεπε χιτλερ" αλλα εσεις να το θεωρειτε αναγκαιο.Αν μπορουσατε να το ρωτησετε αυτο θα σας ζητουσε; Δεν θα ηταν πιο σωστο αντι για ταπερ στο μικροκυματων ενα μικρο πλαστικο ενυδρειο το οποιο θα εμπαινε εκει ωστε να φυγει μονο του και ησυχα το ψαρι; Τουλαχιστον εγω αυτο εχω κανει στις λιγες φορες που εχω αντιμετωπισει τετοιου ειδους καταστασεις. |
|
||||
|
||||
![]()
ωραια τα λετε, και δε διαφωνω...
αλλα, ολα αυτα τα ψαρια που τρωμε.. ανηκουν σε αλλο Θεο? (ας το παιξω και λιγο δικηγορος του διαβολου)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;;; | newfish | Σαλιγκάρια | 30 | 15-02-09 23:00 |
UV ναι η οχι? | ton12 | Λοιπός εξοπλισμός | 2 | 05-03-08 10:17 |
κερατοφυλλο ναι ή οχι | Dimi | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 27-12-07 13:17 |
Ναι μαι και γω! | jimfytakis | Bettas | 16 | 10-06-07 14:27 |