|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάπου είχε πέσει το μάτι μου παλιότερα αλλά δεν το κράτησα sorry.
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέμα βιοτοπικότητας με υβρίδια.
Πολύ απλά, όταν σε ένα ενυδρείο υπάρχουν υβρίδια ή βαμμένα ψάρια, παύει να είναι βιοτοπικό. |
|
|||
|
|||
![]()
Πιστεύετε όμως ότι έχει ουσία να φτιάξει κάποιος ενυδρείο βιοτοπικό για δίσκους και να βάλει δίσκους εκτροφής ή όχι ;
Το DNA των δίσκων εκτροφής έχει αλλάξει τόσο που δεν θα εκτιμήσουν το χαμηλό ph και το black water για παράδειγμα;; |
|
||||
|
||||
![]()
Το μονο σιγουρο ειναι οτι το DNA των δισκων εκτροφης ΔΕΝ εχει αλλαξει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως προσωπικά έχω περιπτώσεις ατόμων που έχουν δίσκους οι οποίοι μεγαλώνουν, αναπαράγονται κλπ με τιμές νερού δικτύου.
Χωρίς Α/Ο, black water κλπ κλπ ...αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με δίσκους δεν ξέρω "τί παίζει" |
|
||||
|
||||
![]()
οι δισκοι μπορει να επιβιωνουν και να αναπαραγωνται σε μετρια σκληρα νερα αλλα δεν ζουν εκει. ενα ενυδρειο με τιμες νερου δικτυου, θα σε εχει ολο στο τρεξιμο...χρειαζεται μεγαλη προσοχη και εξοπλισμο, μιας και το ανοσοποιητικο συστημα των δισκων δεν ειναι ανεπτυγμενο επειδη στα οξινα νερα που ζουν οι ασθενειες ειναι ελαχιστες. δεν ειναι ευαισθητο ψαρι, αλλα σε νερο γεματο βακτηριδια και χωρις ανοσοποιητικο συστημα ο καθενας θα ηταν επιρρεπης σε ασθενειες. τα πραγματα δε, γινονται ακομα χειροτερα οταν μιλαμε για αγριους δισκους.
|
||||
|
||||
![]()
Βιολογικα υπαρχει εξηγηση σε αυτό. Οι δισκοι εκτροφειου γεννηθηκαν και επιβιωσαν σε συνθηκες οπου υπηρχαν μικροβια που κανονικα δεν θα εβρισκαν ποτε στο φυσικο τους περιβαλλον. Οσοι καταφεραν να επιβιωσουν (οχι απαραιτητα λιγοι) ανεπτυξαν αντισωματα σε αυτα οποτε και σε αλλες συνθηκες δεν εχουν προβλημα. Γενικοτερα οι νεαροι οργανισμοι τα καταφερνουν καλυτερα στη δημιουργια αντισωματων απο οτι οι ενηλικες.
Οι αγριοι δισκοι παλι που δεν εχουν ξαναδει τετοια μικροβια, αν βρεθουν σε τετοιες συνθηκες ειναι ηδη ενηλικοι, οποτε δυσκολα θα τα καταφερουν.... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λιγο ατυχος... | thanasis76 | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 20-11-07 15:05 |
λιγο χαζη ερωτηση.... | klaz | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 12-04-06 09:51 |