|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά ο μονομαχάκος μπήκε σε 10 λίτρα με θερμαντικό σώμα θερμοκρασία νερού 28-29 και 1 γραμμάριο αλάτι ανά λίτρο και ήδη δείχνει πολύ πιο χαλαρός.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να μπεί φιλτράκι κι έτσι θα αλλάζω το 70% του νερού κάθε 3 μέρες. Δεν πειράζει όμως αν είναι να ζήσει και να επανέλθει η ομορφιά του ας αλλαζω και κάθε μέρα. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας. |
|
||||
|
||||
![]()
Στις αλλαγές νερού να συμπληρώνεις το αλάτι που αναλογεί και να μην μειώσεις απότομα την αλατότητα.
|
|||
|
|||
![]()
Κατάλαβα.
Κάθε 3 μέρες 50% και συμπληρώνω και αλάτι. Για πόσες μέρες να τον έχω στους 28 και με αλάτι ? Μέχρι να συνέλθει? |
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω οτι σε μια εβδομάδα θα δεις βελτίωση οπότε από εκεί και πέρα απλά διατηρείς τις κατάλληλες συνθήκες και θα βελτιωθεί εντελώς!
|
|||
|
|||
![]()
Γράφω κι εγώ το πρόβλημά μου εδώ για να μην επαναλαμβάνουμε τα θέματα.
Και ο δικός μου μονομάχος έχει (υποψιάζομαι) fin rot. Η ουρά του έχει μείνει σχεδόν μισή και το κάτω πτερύγιό του είναι σε κακά χάλια. Μία ανοίγουν τρύπες, μία εμφανίζονται σκισήματα κλπ και τα ίδια στο ραχαίο πτερύγιο. Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται τώρα για περίπου 2 μήνες. Έχω δοκιμάσει Melafix σύμφωνα με τις οδηγίες, για λίγο έφτιαχνε διέκοπτα τη θεραπεία αλλά μετά από λίγες μέρες πάλι τα ίδια. Στη συνέχεια δοκίμασα ένα φάρμακο (από πετσοπ που είδικεύεται στα ενυδρεία και καλά) το Myzafix αλλά δεν δείχνει να κάνει κάτι. Από όσα διάβασα παραπάνω μόνο αλάτι δεν έχω δοκιμάσει...Να το δοκιμάσω ή να προσπαθήσω κάποιο άλλο φάρμακο? Το ενυδρείο του είναι 25 λίτρων, η χημεία νερού: NH3/4=0, NO2=o, NO3=5-10ppm pH=7.5, για υποστρωμα έχει χαλίκι, τα φυτά του είναι Elodea και κερατόφυλλο και η θερμοκρασία είναι στους 26C |
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από πολλές προσπάθειες και φάρμακα κι εγώ κατέληξα στο αλατάκι (ενυδρειακό-γλυκου νερού)! Σε συνδυασμό με αύξηση της θερμοκρασίας στους 28-29, η ουρά σταμάτησε να χαλάει και ξανασχηματίστηκε...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μαυρα ματια | jimfytakis | Ζωοτόκα | 15 | 06-06-10 13:06 |
μαυρα στιγματα στις anubias | bas_754 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 01-09-07 18:30 |
μαυρα σημαδια σε αρσενικο γκαπι | rita | Ζωοτόκα | 7 | 26-11-05 02:57 |
Μελανοταινια με μαυρα χειλη. | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 01-06-05 08:38 |
SOS SOS--- GUPPY ---SOS SOS--- ΓΕΝΝΑΜΕ --- SOS SOS | gordons | Ζωοτόκα | 3 | 19-09-03 00:02 |