|
|
|||
|
|||
![]()
θα ηθελα να επαναλαβω της ερωτησεις μου
τι θα γινει εαν στον σωληνα που ειναι μεσα στο ενυρειο δεν κατεβει τοσο χαμηλα; παραδειγμα το παρακατω σχημα αριστερα ειναι το προτεινομενο δεξια ειναι αυτο που λεω εγω για ποιο λογο θα αδειασει το ενυδρειο εαν δεν εχει τον καθετο σωληνα; αν δεν υπαρχει αντλια τοτε η σταθμη του νερου θα χαμηλωσει, πως θα παρει νερο ο σωληνας Β για να αδειασει το ενυδρειο; (αφου η σταθμη θα εχει κατεβει πιο χαμηλα επισης το κομματι που ειναι μεσα στο ενυδρειο θα μπορουσε να γινει με ευκαμπτο πρασινο σωληνα Eheim καταλληλης διαμετρου; η ανεπιστροφη για ποιο λογο ειναι εκει; |
|
||||
|
||||
![]()
στην περιπτωση που λες εσυ, δεν θα αδειασει το ενυδρειο οπως πολυ σωστα λες. οταν ομως επανελθει το ρευμα για να συνεχισει η υπερχειληση να κατεβαζει νερο θα πρεπει καποιος να ξαναβγαλει τον αερα που θα εχει παρει η σωληνα...το αποτελεσμα, αν λειπεις απο το σπιτι, η αντλια θα παρει μπρος και θα μεταφερει ολο το νερο του σαμπ στο ενυδρειο και θα το πλυμμηρισει, αφου η υπερχειληση δεν θα δουλευει και κατα πασα πιθανοτητα θα καει κιολας η αντλια αφου θα συνεχισει να δουλευει εν κενω. για την τελευταια ερωτηση ναι μπορεις να βαλεις ευκαμπτο σωληνα και ολοκληρη την κατασκευη μπορεις να κανεις με ευκαμπτο σωληνα αρκει να βρεις τροπο να τον κανεις να μεινει κουρμπαρισμενος.
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω Νικητα
βρηκα αλλο ενα καλο σχεδιο που μου φαινεται πιο πρακτικο (γιατι μπορεις να βαλεις το μπαστουνι μεσα στο εσωτερικο φιλτρο του rio χωρις να φαινονται πολλα ποσα λιτρα κατεβαζει μια τετοια κατασκευη με 1 ιντσα και ποσα με 1/2 ιντσα; |
|
||||
|
||||
![]()
εχε στο νου σου οτι το σχεδιο αυτο που εβαλες προυποθετει την τοποθετηση του σωληνα μεσα σε ενα κλειστο κυλινδρο που θα μπορει να παρει νερο μονο απο πανω. στη συνεχεια κρυβεις το συστημα μεσα στο φιλτρο. μην κανεις το λαθος και βαλεις το σωληνα ξερο μεσα στο φιλτρο...μπορει να το εχεις καταλαβει ηδη, αλλα το λεω για να γλυτωσεις τα δυσαρεστα σε περιπτωση που το αγνοουσες. οτι και αν κανεις μην ξεχασεις να το δοκιμασεις να δεις πως θα συμπεριφερθει σε μια διακοπη ρευματος..
παντως οπως καταλαβες ολα το ιδιο πραμα ειναι με μικροπαραλλαγες υγ για το ποσα λιτρα κατεβαζουν οι σωληνες δεν ξερω να σου απαντησω με βεβαιοτητα...ενας φιλος χρησιμοποιει 1,5 ιντσα σωληνα για να κατεβαζει το νερο και εχει μια αντλια της eheim 3000λ/ω για να το στελνει πισω.
|
|||
|
|||
![]()
ναι σε ευχαριστω το ειχα καταλαβει μαλιστα επειδη εγω θελω να το βαλω μεσα στο εσωτερικο φιλτρο δεν χρειαζομαι το... χτενακι που εχει επανω γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να μπει μεσα ψαρι
υπαρχουν σωληνες pvc μισης ιντσας; θα ανεβασω φωτογραφιες μολις το ξεκινησω το συστημα (δυστηχως απαραιτητη προυποθεση ειναι να βρω το επιπλο για το ενυδρειο μου ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ο τίτλος του ποστ ειναι diy υπερχειλιση και εδω θα ήθελα να κανω μια παρατήρηση για όσους τυχών μελλοντικά διαβάσουν το ποστ.
Πρέπει να διευκρινίσουμε οτι την λέξη υπερχείλιση την χρησιμοποιούμε για συμπλήρωση νερου στο ενυδρείο, αλλα υπερχείλιση λεμε και για την επιστροφή του νερού σε ενα sub. Ίδια λέξη με δυο διαφορετικές απαιτήσεις ροής. Δεν κατάλαβα στις ερωτήσεις του φίλου ORCK τι θα ήθελε να κάνει από τα δυο, ουτος ώστε να απαντήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό το λέω διότι έχει μπει σαν Υπόμνημα: Πανος |
|
|||
|
|||
![]()
Panos δεν ειμαι φιλολογος και για να πω την αληθεια δεν εχω κοιταξει λεξικο για την λεξη αλλα θα σου πω τι εχω καταλαβει εγω για την σημασια της λεξης
υπερχειλιση λεμε τον τροπο που βγαζουμε νερο απο το ενυδρειο ειτε για φιλτρανση και επιστροφη ειτε για αποριψη, γινεται συνηθως μεσω καποιας τρυπας στο κατω η πισω μερος του ενυδρειου η μεσω αυτων των περιεργων σωληνωσεων που συζηταμε εδω, σχεδον παντα γινεται με την βοηθεια της βαρυτητας αναπληρωση λεμε το νερο που προσθετουμε για να καλυψουμε το εξατμιζομενο νερο απο το ενυδρειο μας η για να επιστρεψουμε φιλτραρισμενο νερο στη δεξαμενη μας, συνηθως γινεται με την βοηθεια αντλιας πρακτικα μιας και εγινε υπομνημα καλο θα ηταν να αλλαξει ο τιτλος σε diy υπερχειλιση, χωρις τρυπα στο ενυδρειο εγω θελω να κανω και τα δυο αλλα εδω ρωταω για τον πιο διακριτικο τροπο να βγαλω νερο απο το ενυδρειο μου μιας και δεν μπορω να κανω τρυπα πλεον Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπερχειλιση του φτωχου!!!! | Pritanis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 37 | 06-12-14 06:15 |
Υπερχειλιση... | Zorba_The_Freak | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 12-12-07 11:13 |
Υπερχειληση... | vasilakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 06-11-07 08:57 |
Υπερχείληση | ANEMOS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 14 | 26-07-06 13:46 |
Υπερχείλιση - προβλημα η οχι? | γαυρος | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 26-07-05 14:16 |