|
|
||||
|
||||
![]()
Μια σχετική ερώτηση......
Σε malawi με ασβεστολιθική άμμο και πέτρες, για εβδομαδιαία αλλαγή νερού 20% χρειάζεται σόδα ή κάποιο άλλο ζουμί για το ανέβασμα του pH ή δεν είναι απαραίτητο;; Η διαφορά στο pH υπολογίζω να είναι γύρω στην 1 μονάδα (7,6 της βρύσης και 8,5-8,6 του ενυδρείου). |
|
|||
|
|||
![]()
Αφού...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μόνο CO2 με ρυθμιστή πίεσης και pH controller (από 200 έως 300 ευρώ). Με DIY δε θα καταφέρεις τόσο μεγάλες αλλαγές. ¶λλη μια γρήγορη και σχετικά φτηνή λύση είναι η χρήση νερού αντίστροφης όσμωσης (το οικονομικό εξαρτάται από τα λίτρα σου - 4 λίτρα 70 λεπτά) |
|
|||
|
|||
![]()
Τρόμαξα με τον λογαριασμό ,όπως όταν έρχεται γράμμα από την εφορία!
![]() ![]() Δεν έχω αυτό το περιθώριο αυτό το μήνα. Κάποια άλλη πρόταση? Θα ξεκινήσω το φίλτρο και θα έχω χώρο για τύρφη. Μέχρι να περάσω στην πρόταση σου macblack Δεν θέλω να βάλω χημικά μέσα, φίλε μου. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Παρε απο πετ ενα μπουκαλακι της τετρα λεγετε ph/kh minus εγω που το ειχα δοκιμασει κανει καλη δουλεια και μονιμη
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οπότε αν κατά την εβδομαδιαία αλλαγή το pH πέφτει τόσο λίγο, τότε είμαι ΟΚ. Ρώτησα αν χρειάζεται να το ανεβάσω "μηχανικά" κατά τις αλλαγές νερού μιας το pH της βρύσης είναι μικρότερο απο το pH του ενυδρείου. |
|
|||
|
|||
![]()
Μακρια απο pH minus plus και άλλα τετοια σκευασματα. Προσθετουν φωσφορικα στο νερο, και οι αλλαγες που κανουν ειναι αποτομες και βραχυπροθεσμες.
|
|
||||
|
||||
![]()
Toλη πανω σε αυτο σε 20λιτρα ενυδρειο πως θα φερω ΡΗ στα 6-6,2?Εχω ΚΗ 4 και βρυσης 5.Δεν μπορω να κανω καποια πατεντα για διαλυση Co2 γιατι αν βαλω διαχυτη δεν θα μεινει καθολου χωρος.Τυρφη?Ποσο θα μου το ριξει?
|
|||
|
|||
![]()
Προς Moutralewn:Φυσικά και είσαι ΟΚ!!!Διακύμανση κατα την αλλαγή νερού απ'το 8,6 στο 8,4 δεν είναι θέμα ανησυχίας!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
PH KH plus vs Μαγειρική σόδα | nikman | Malawi | 8 | 01-10-06 16:37 |