Σόδα???
Διάβασα εδώ, http://www.aquatek.gr/vb/showthread....182#post224182
για την προσθήκη σόδας που ρυθμίζει το Ph και δεν επηρεάζει άλλες παραμέτρους. Τι ακριβώς είναι?:smt120 Πως χρησιμοποιείται?:smt120 Για τι είδους σόδα μιλάμε?:smt120 |
Την απλή μαγειρική σόδα που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι.
|
Παράθεση:
Για περισσότερες πληροφορίες όμως? Σε τι αναλογία?Επηρεάζει ψάρια ή φυτά?Κάθε πότε?Ποιος ο τρόπος εισαγωγής της στο ενυδρείο? Συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων:oops: . |
Σε ένα κουβά 190 λίτρων μέτρησε το pH. Μετά ρίξε σόδα με κάποιον τρόπο που μπορείς να μετρήσεις την ποσότητα (μεζούρες μαγειρικής για παράδειγμα) και μετράς ξανά. Επαναλαμβάνεις μέχρι να πάρεις το ζητούμενο pH. Μετά κάνεις την αντιστοιχία στα λίτρα σου (απλή μέθοδος των τριών), τη διαλύεις σε ένα κουβά, ποτήρι ή οτιδήποτε και το ρίχνεις στο ενυδρείο σου.
|
Παράθεση:
Αυτό δεν είναι κουβάς! Είναι βαρέλι! :p Ευχαριστώ πολύ! Επηρεάζονται ψάρια ή φυτά? Φαντάζομαι ότι πρέπει να γίνει σιγά-σιγά για να μην πέσει απότομα το Ph και δημιουργηθούν προβλήματα, έτσι? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Ανεβάζει? Ευτυχώς που συνεχίζω να κάνω ερωτήσεις.
Με την κέτσαπ ρίχνει το Ph??? Με τον ίδιο τρόπο? Επηρεάζονται ψάρια ή φυτά? Για το CO2 γνωρίζω αλλά ήθελα μια άλλη λύση προς το παρόν, κάποιο τέτοιο προσθετικό, ώστε να φέρω το Ph στο 6,5-6,9 από 7,5 περίπου που έχω τώρα. Σκαλάρια σε 250 λιτρα. Αργότερα έχω σκοπό να περάσω στο CO2. Η κέτσαπ αλλάζει άλλους δεικτες ή όχι. (όπως πχ kH) |
Κέτσαπ και μουστάρδες ?
Μην μπερδευόμαστε και το διαβάσει κανείς στα γρήγορα και κάνει το ενυδρείο σούπα!!! Επίσης με κεζάπ δεν θα συνιστούσα να ρίξουμε το ΡΗ. |
Μια σχετική ερώτηση......
Σε malawi με ασβεστολιθική άμμο και πέτρες, για εβδομαδιαία αλλαγή νερού 20% χρειάζεται σόδα ή κάποιο άλλο ζουμί για το ανέβασμα του pH ή δεν είναι απαραίτητο;; Η διαφορά στο pH υπολογίζω να είναι γύρω στην 1 μονάδα (7,6 της βρύσης και 8,5-8,6 του ενυδρείου). |
Αφού...
|
Παράθεση:
Μόνο CO2 με ρυθμιστή πίεσης και pH controller (από 200 έως 300 ευρώ). Με DIY δε θα καταφέρεις τόσο μεγάλες αλλαγές. Άλλη μια γρήγορη και σχετικά φτηνή λύση είναι η χρήση νερού αντίστροφης όσμωσης (το οικονομικό εξαρτάται από τα λίτρα σου - 4 λίτρα 70 λεπτά) |
Παράθεση:
|
Παρε απο πετ ενα μπουκαλακι της τετρα λεγετε ph/kh minus εγω που το ειχα δοκιμασει κανει καλη δουλεια και μονιμη
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Οπότε αν κατά την εβδομαδιαία αλλαγή το pH πέφτει τόσο λίγο, τότε είμαι ΟΚ. Παράθεση:
Ρώτησα αν χρειάζεται να το ανεβάσω "μηχανικά" κατά τις αλλαγές νερού μιας το pH της βρύσης είναι μικρότερο απο το pH του ενυδρείου. |
Μακρια απο pH minus plus και άλλα τετοια σκευασματα. Προσθετουν φωσφορικα στο νερο, και οι αλλαγες που κανουν ειναι αποτομες και βραχυπροθεσμες.
|
Toλη πανω σε αυτο σε 20λιτρα ενυδρειο πως θα φερω ΡΗ στα 6-6,2?Εχω ΚΗ 4 και βρυσης 5.Δεν μπορω να κανω καποια πατεντα για διαλυση Co2 γιατι αν βαλω διαχυτη δεν θα μεινει καθολου χωρος.Τυρφη?Ποσο θα μου το ριξει?
|
Προς Moutralewn:Φυσικά και είσαι ΟΚ!!!Διακύμανση κατα την αλλαγή νερού απ'το 8,6 στο 8,4 δεν είναι θέμα ανησυχίας!!
|
Παράθεση:
:-? :p Δεν έχω αυτό το περιθώριο αυτό το μήνα. Κάποια άλλη πρόταση? Θα ξεκινήσω το φίλτρο και θα έχω χώρο για τύρφη. Μέχρι να περάσω στην πρόταση σου macblack Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:43. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board