|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Πάντως ο φίλος πειρατής, έχει τις βάσεις για ένα ωραίο θαλασσινό !!!
![]() (Εκτός του φάρδους του ενυδρείου...)
|
|||
|
|||
![]()
Επίσης έχετε τρυπήσει το ίδιο το φωτιστικό για να περάσετε καλώδια και να βιδώσετε τα ντουί?
Σε παρόμοιο φωτιστικό που έχω φτιάξει, έχω βάλει από την μέσα πλευρά ένα κομμάτι παρόμοιο με το εξωτερικό, από καθρέπτη inoxλαμαρίνα μερικών δεκάτων του χιλιοστού (να είναι και σαν ανακλαστήρας) που πάνω εκεί έγιναν όλες οι τρύπες και κολλήματα. Έπειτα με δυο πριτσίνια «έδεσα» τα δυο κομμάτια. Στα πλάγια έχω βάλει μαύρο plexiμε τρύπες και βέβαια ανεμιστηράκια μέσα στην κατασκευή. Με αυτόν τον τρόπο στο εξωτερικό κομμάτι του φωτιστικού (στην δικιά μου περίπτωση satineinoxλαμαρίνα) δεν φαίνεται η παραμικρή τρύπα.
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε Γιαννη αποτελειται απο 2 κομματια σαν το δικο σου.Στο μεσα κομματι βιδωθηκαν τα παντα και το εξω κομματι ειναι σαν καλυμα.Τα δυο κομματια συρταρωνουν το ενα μεσα στο αλλο και αναμεσα τους περνανε τα καλλωδια.Τα καπακια γινανε και αυτα inox και μπαινουν σφηνωτα αναμεσα στο κενο που σχηματιζουν οι 2 λαμαρινες.Επισης τα μπαλαστ βρισκονται εκτος φωτιστικου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Νίκο να σε ρωτήσω... Σε περίπτωση που μελλοντικά όμως θα θελήσει να βάλει metal halide δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα μπάλαστ των HQI....? Θα μπούνε μέσα στο φωτιστικό ή εκτός..? Γιατί ξέρω ότι δεν πρέπει να είναι πολύ μακρια από την λάμπα....
|
|
|||
|
|||
![]()
πολυ ωραια και καθαρη δουλεια (το μονο που δεν μου φανηκε σωστο στην κατασκευη ειναι η ελειψη κανονικων ντουι για τις λαμπες, σκεψου ποση ωρα θα κανεις για να αλλαξεις μια λαμπα ετσι οπως ειναι τωρα)
θα μπορουσα να εχω περισοτερες φωτογραφιες σχετικα με το φωτιστικο λεπτομεριες της κατασκευης, λεπτομεριες της στηριξης (δεν καταλαβα καθολου την πτυσομενη αναρτηση που αναφερε ο φιλος Peiratis) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στο δικό μου τώρα και σύμφωνα και με αυτό που λεει ο neoklis, έκανα μια διαφοροποιήση και έχω βάλει πλεον όλα τα ballast μέσα. Το έκανα εκτός του λόγου της σωστής απόδοσης, αν τα ballast δεν είναι κοντά με τις λάμπες και για τον λόγο των πολλών καλωδίων που θα πρέπει να "τρέχουν" προς το φωτιστικό, για τις Τ5 - Τ8. Α και μην ξεχάσετε την γείωση και όλου του φωτιστικού. Οι Τ5 "παράγουν" επαγωγικό ρεύμα με αποτέλεσμα αν βάλετε ένα δοκιμαστικό στο σώμα του φωτιστικού χωρίς γείωση, αυτό "ανάβει"....
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συλλογή πληροφοριών για DIY sump | Βαγγέλης (Dearangelo) | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 28-09-07 09:20 |
DIY ενυδρειο | GODLIGHT | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 10-01-07 13:39 |
DIY Sump & Drip Tray | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 19-12-05 14:46 |
DIY All Glass Tank 875 Λίτρα - Sump Tank | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 13-07-05 10:39 |
DIY sump/refugium | theofilos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 14 | 28-10-04 05:00 |