Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-01-08, 16:16
Το avatar του χρήστη Tkagem
Tkagem Ο χρήστης Tkagem δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Athens
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Tkagem
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis Εμφάνιση μηνυμάτων
Η διαφωνια μου με τα γκαπι στο συγκεκριμενο ενυδρειο ειναι οτι απο οτι βλεπω στις φωτος, θα φαινεται απο λιγο μακρια. Οταν ενα ενυδρειο το βλεπεις απο μακρια, θες λιγο μεγαλυτερα ψαρια - τα γκαπι δεν θα φαινονται (εξαιρεση μεγαλα κοπαδια μικρων ψαριων οπως τα νεον οπου το εφφε γινεται απο το "κοπαδιασμα").
Το πρώτο πράμα που σκέφτηκα μόλις είδα τις φωτός (η απόσταση) αλλά μου δημιουργήθηκε η θετική εντύπωση ότι από μακριά θα φαίνεται ένα ουράνιο τόξο!Πρέπει πάντως να δούμε φωτογραφίες για το πώς πραγματικά φαίνεται από μακρια για να μας λυθεί η απορία,αλλιώς το μυαλό του καθενός απο εμάς μπορεί να φαντάζεται μια διαφορετική εικόνα.
Παλιά 02-01-08, 08:52
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Πάντως ο φίλος πειρατής, έχει τις βάσεις για ένα ωραίο θαλασσινό !!!

(Εκτός του φάρδους του ενυδρείου...)
Παλιά 02-01-08, 09:00
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Επίσης έχετε τρυπήσει το ίδιο το φωτιστικό για να περάσετε καλώδια και να βιδώσετε τα ντουί?

Σε παρόμοιο φωτιστικό που έχω φτιάξει, έχω βάλει από την μέσα πλευρά ένα κομμάτι παρόμοιο με το εξωτερικό, από καθρέπτη inoxλαμαρίνα μερικών δεκάτων του χιλιοστού (να είναι και σαν ανακλαστήρας) που πάνω εκεί έγιναν όλες οι τρύπες και κολλήματα. Έπειτα με δυο πριτσίνια «έδεσα» τα δυο κομμάτια. Στα πλάγια έχω βάλει μαύρο plexiμε τρύπες και βέβαια ανεμιστηράκια μέσα στην κατασκευή.
Με αυτόν τον τρόπο στο εξωτερικό κομμάτι του φωτιστικού (στην δικιά μου περίπτωση satineinoxλαμαρίνα) δεν φαίνεται η παραμικρή τρύπα.
Παλιά 02-01-08, 12:05
Το avatar του χρήστη Nik25
Nik25 Ο χρήστης Nik25 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Φιλε Γιαννη αποτελειται απο 2 κομματια σαν το δικο σου.Στο μεσα κομματι βιδωθηκαν τα παντα και το εξω κομματι ειναι σαν καλυμα.Τα δυο κομματια συρταρωνουν το ενα μεσα στο αλλο και αναμεσα τους περνανε τα καλλωδια.Τα καπακια γινανε και αυτα inox και μπαινουν σφηνωτα αναμεσα στο κενο που σχηματιζουν οι 2 λαμαρινες.Επισης τα μπαλαστ βρισκονται εκτος φωτιστικου.

www.dreamwaters.gr
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-01-08, 12:37
Το avatar του χρήστη Neoklis
Neoklis Ο χρήστης Neoklis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Προεπιλογή

Νίκο να σε ρωτήσω... Σε περίπτωση που μελλοντικά όμως θα θελήσει να βάλει metal halide δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα μπάλαστ των HQI....? Θα μπούνε μέσα στο φωτιστικό ή εκτός..? Γιατί ξέρω ότι δεν πρέπει να είναι πολύ μακρια από την λάμπα....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-01-08, 13:37
orck Ο χρήστης orck δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Π.Φαληρο
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην orck Send a message via Skype™ to orck
Προεπιλογή

πολυ ωραια και καθαρη δουλεια (το μονο που δεν μου φανηκε σωστο στην κατασκευη ειναι η ελειψη κανονικων ντουι για τις λαμπες, σκεψου ποση ωρα θα κανεις για να αλλαξεις μια λαμπα ετσι οπως ειναι τωρα)

θα μπορουσα να εχω περισοτερες φωτογραφιες σχετικα με το φωτιστικο
λεπτομεριες της κατασκευης, λεπτομεριες της στηριξης (δεν καταλαβα καθολου την πτυσομενη αναρτηση που αναφερε ο φιλος Peiratis)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-01-08, 14:55
Το avatar του χρήστη Neoklis
Neoklis Ο χρήστης Neoklis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από orck Εμφάνιση μηνυμάτων
το μονο που δεν μου φανηκε σωστο στην κατασκευη ειναι η ελειψη κανονικων ντουι για τις λαμπες, σκεψου ποση ωρα θα κανεις για να αλλαξεις μια λαμπα ετσι οπως ειναι τωρα
οι Τ5 λένε ότι θέλουν άλλαγμα κάθε 1,5-2 χρόνια, οπότε αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-01-08, 14:19
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nik25 Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε Γιαννη αποτελειται απο 2 κομματια σαν το δικο σου.Στο μεσα κομματι βιδωθηκαν τα παντα και το εξω κομματι ειναι σαν καλυμα.Τα δυο κομματια συρταρωνουν το ενα μεσα στο αλλο και αναμεσα τους περνανε τα καλλωδια.Τα καπακια γινανε και αυτα inox και μπαινουν σφηνωτα αναμεσα στο κενο που σχηματιζουν οι 2 λαμαρινες.Επισης τα μπαλαστ βρισκονται εκτος φωτιστικου.
Πολύ καλά τότε!!!!

Στο δικό μου τώρα και σύμφωνα και με αυτό που λεει ο neoklis, έκανα μια διαφοροποιήση και έχω βάλει πλεον όλα τα ballast μέσα. Το έκανα εκτός του λόγου της σωστής απόδοσης, αν τα ballast δεν είναι κοντά με τις λάμπες και για τον λόγο των πολλών καλωδίων που θα πρέπει να "τρέχουν" προς το φωτιστικό, για τις Τ5 - Τ8.
Α και μην ξεχάσετε την γείωση και όλου του φωτιστικού. Οι Τ5 "παράγουν" επαγωγικό ρεύμα με αποτέλεσμα αν βάλετε ένα δοκιμαστικό στο σώμα του φωτιστικού χωρίς γείωση, αυτό "ανάβει"....

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές