|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω διαφωνω για το ιδεολογικο που θετεις δηλαδη εσυ νερο απο ποταμι που ζουν τα ψαρια θα επινες?και επειδη δεν θα επινες παει να πει οτι κακο για τα ψαρια?δεν εχει καμια σχεση το θεμα που λες...
|
|||
|
|||
![]()
steady
Ναι επινα παλια οταν πηγαινα σε ενα χωριο εξω απο τη Ναυπακτο. Ειχε ενα ποταμι που ψαρευαμε και πιναμε και νερο γιατι ηταν πεντακαθαρο. Όπως και δεν θα πηγαινα ποτε να ψαρεψω πχ. κεφαλοπουλα που πανε μερικοι στα λιμανια πχ. Λαυριου και ψαρευουν. Απο την αλλη πλευρα μιλαμε για φιλτρα, αντιστροφη οσμωση, skimmer, sub, χρησιμοποιουμε απεσταγμενο νερο, καποιος άλλος ρωτουσε για βροχινο νερο και χιλια δυο αλλα πραγματα και στο τελος ...... βαζουμε νερο απο το θερμοσιφωνα...... Προσωπικη μου αποψη λοιπον και απλα την καταθετω χωρις να θελω να πεισω κανενα ..... ουτε δεοντολογικα ουτε τεχνολογικα ειναι σωστο. Και ρωτω .... εφοσον θελουμε να βαζουμε ζεστο νερακι γιατι δεν βαζουμε ταχυβραστηρα αντι για θερμοσιφωνο οπου το τρεχουμενο νερο ζεσταινεται άμεσα μεσω της αντιστασης που υπαρχει στον ταχυβραστηρα? Όπως ειπαμε ομως ο καθενας κανει τις επιλογες του και πραττει αναλογως ...... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το θεμα του θερμοσιφωνα ειναι λυμενο αν ειναι ακινουργια κατασκευης δεν υπαρχει προβλημα αφου ειναι τσεκαρισμενο και στην πραξη γιατι το κατηγορεις τοσο?εγω οσες αλλαγες εχω κανει οσο εχω ενυδρεια απο θερμοσιφωνα ειναι παντως! τωρα για το βραστηρα αμα λιγα τα λιτρα γινεται αλλα σε 600λιτρα φανταζεσαι να τρεχεις με το βραστηρα?? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το μεσημέρι έκανα την τακτική αλλαγή.
Θερμοκρασία ενυδρείου 26.5°C Θερμοκρασία νερού βρύσης 14°C Με 1 μέρος ζεστού και 2 μέρη κρύου, έφτασα την θερμοκρασία στους 27°C. Γνώμη μου είναι πως το ποσοστό αλάτων, που ίσως υπάρχουν στο νερό του θερμοσίφωνα, κάνουν λιγότερο κακό στα ψάρια από την διαφορά των 12,5°C. Μήπως αν έβαζα ένα τούλι, θα συγκρατούσα τα άλατα? υ.γ. Μήπως θα έπρεπει να γίνει μια διάσπαση του θέματος, ώτε να μην μπερδεύεται η φίλη μας? |
|
||||
|
||||
![]()
Οποιος εχει αμφιβολια για πιθανα επιπλεον αλατα που περιεχονται στο ζεστό νερό, δεν εχει παρα να παρει ενα tds μετρο, να γεμισει δυο καθαρα δοχεια με νερό (απο τη βρυση και το θερμοσιφωνα), και αφου τα αφησει να ερθουν και τα δυο στην ιδια θερμοκρασια, να μετρησει TDS..... και να πειστει.
Οσο για το τουλι.. η απαντηση ειναι οχι, σε καμμια περιπτωση. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγές νερού με άνθρακα ; | heiko27 | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 09-02-07 20:41 |
Αλλαγές νερού με φίλτρο... | passenger | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 23-09-06 10:04 |
Νερό βρύσης εναντίον νερού από Α/Ο | lasal | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 09-02-06 00:48 |
Αλλαγή νερού σε fish only ενυδρείο με φυσικό θαλασσινό νερό? | Cristos | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 35 | 28-09-04 21:54 |
πρόβλημα με αλλαγές νερού! | tasos | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 18-04-03 22:21 |