|
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη parrot η σειρά είναι απο κατω προς τα πάνω:
1.μακαρόνι (βιολογικό) 2.substrat pro 3.μπλε σφουγγαρι 4.και πάνω πανω υαλοβάμβακας? το μακαρόνι είναι πολύ? δηλαδή εάν το δούμε μέσα στο φίλτρο ομορφα στρωμένο είναι 5-6 εκατοστα αλλο τόσο και το substraτ |
|
||||
|
||||
![]()
Από τη στιγμή που βάζετε substrat θεωρώ το μακαρόνι περιττό!!
Αλλιώς η σειρά συνονόματε έτσι είναι όπως την έγραψες!!!
|
||||
|
||||
![]()
για να λέμε και την αλήθεια η κάλτσα με το μακαρόνι ήρθε από το προηγούμενο φίλτρο που ήταν εξωτερικό και ήταν στον πάτο για να κρατά τα χοντρά και να μη βουλώνει το substrat pro. Οπότε όπως αναφέρθηκε ίσως να μη χρειάζεται στο εσωτερικό του ενυδρείου σου που η ροή πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω.
|
||||
|
||||
![]()
να ρωτησω εγω κατι επειδη λεμε συνεχεια οτι ρουφαει μονο απο την επιφανεια πραγμα για το οποιο δεν αμφιβαλω τις κατω τρυπες τοτε γιατι τις εχει?
παντως ειναι φοβερος συνδιασμος με εξωτερικο αυτο το φιλτρο αφου σκιμαρει πολυ καλα την επιφανεια και εχεις νερο κρυσταλλο εγω του εχω βαλει κατω κατω χοντρο σπογγο μετα πιο λεπτο μετα 1λιτρο substrat μετα ενα σπογγο ακομα και μετα υαλοβαμβακα,λετε να το κανω μονο με σφουγγαρια μια που εχω αρκετα λιτρα substrat στο εξωτερικο? και κατι αλλο εχουμε 3 ειδη σπογγων με την μεγαλη τρυπα την μικρη και τη μεσσαια στο εμποριο οσο ποιο μικρη η τρυπα τοσο μικροτερη δυνατοτητα αποικησης βακτηριδιων δεν παει?
|
||||
|
||||
![]()
όταν κάνω αλλαγές νερού και κατεβαίνει η στάθμη το φίλτρο συνεχίζει να δουλεύει και παίρνει νερό από τις κάτω τρύπες... στο χώρο του θερμοστάτη.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αλλα όταν το νερό φτασει κάτω από την εξοδο της αντλίας τότε αυτή τραβαει αερα άρα οι κάτω τρύπες στην ουσια δεν στελνουν νερό στην αντλία κάτι αλλο εξυπηρετούν και εχω την εντυπωση οτι απλα γεμίζουν το χωρο με νερο γιατι απλα εκει βρισκεται ο θερμοστατης.
Ποια ειναι η γνωμη σας????? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(που λογικά έτσι και αλλιώς τραβάει νερό και από εκεί για να διαχέεται η θερμότητα).
|
|||
|
|||
![]()
[quote=steady;210907]
1)παντως ειναι φοβερος συνδιασμος με εξωτερικο αυτο το φιλτρο αφου σκιμαρει πολυ καλα την επιφανεια και εχεις νερο κρυσταλλο 2)εγω του εχω βαλει κατω κατω χοντρο σπογγο μετα πιο λεπτο μετα 1λιτρο substrat μετα ενα σπογγο ακομα και μετα υαλοβαμβακα,λετε να το κανω μονο με σφουγγαρια μια που εχω αρκετα λιτρα substrat στο εξωτερικο? /quote] 1.πραγματι ![]() 2.με αντιγραφεις?? ![]() Η αληθεια ειναι οτι μαλλον πρεπει απο πανω προς τα κατω υαλοβαμβακα,χοντρο σπογγο, substant-pro,λεπτο σπογγο ,με τον τελευταιο ισως και χωρις να υπαρχει(αν βαλεις αρκετο substant-pro) |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ που αγόρασα πριν μια εβδομάδα το rio 240,έχει 1000άρα αντλία!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Παλιοτερα το εδιναν με 600 λ. αντλια την οποια και αντικατεστησα με 1000.
Νερο παιρνει και απο τις επανω και τις κατω εισαγωγες.Οσο πιο μικρος ο πορος τοσο μεγαλυτερη επιφανεια,αρα τοσο μεγαλυτερη δυνατοτητα αποικισης.Αντλια υπαρχει και 1500αρα αλλα τη θεωρω υπερβολη για το συγκεκριμενο φιλτρο. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορείς να βάλεις μόνο το Pro χωρίς το μακαρόνι ακόμα καλύτερα .Η σειρά είναι από κάτω προς τα πάνω για το λόγο ότι το νερό περναει από πάνω προς τα κάτω στα φίλτρα τις Juwel
------------------------- Γράψαμε μαζί ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΧρήστοςΠ : 29-10-07 στις 14:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τοποθέτηση εξωτερικού φίλτρου σε JUWEL TRIGON 190 | LEON13 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 30-05-07 12:30 |
Μετατροπή Τ8 σε Τ5 | bvlahos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 06-02-07 14:54 |
Μετατροπή σε Θαλασσινο | GEORGIOS | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 17-03-06 09:06 |
Μετατροπή σε φυτεμένο... | galant | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 11-02-05 21:26 |
Μετατροπή γλύκου σε marine | Jimsfe | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 24-01-05 20:26 |