|
|
||||
|
||||
![]()
να ρωτησω εγω κατι επειδη λεμε συνεχεια οτι ρουφαει μονο απο την επιφανεια πραγμα για το οποιο δεν αμφιβαλω τις κατω τρυπες τοτε γιατι τις εχει?
παντως ειναι φοβερος συνδιασμος με εξωτερικο αυτο το φιλτρο αφου σκιμαρει πολυ καλα την επιφανεια και εχεις νερο κρυσταλλο εγω του εχω βαλει κατω κατω χοντρο σπογγο μετα πιο λεπτο μετα 1λιτρο substrat μετα ενα σπογγο ακομα και μετα υαλοβαμβακα,λετε να το κανω μονο με σφουγγαρια μια που εχω αρκετα λιτρα substrat στο εξωτερικο? και κατι αλλο εχουμε 3 ειδη σπογγων με την μεγαλη τρυπα την μικρη και τη μεσσαια στο εμποριο οσο ποιο μικρη η τρυπα τοσο μικροτερη δυνατοτητα αποικησης βακτηριδιων δεν παει?
|
||||
|
||||
![]()
όταν κάνω αλλαγές νερού και κατεβαίνει η στάθμη το φίλτρο συνεχίζει να δουλεύει και παίρνει νερό από τις κάτω τρύπες... στο χώρο του θερμοστάτη.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αλλα όταν το νερό φτασει κάτω από την εξοδο της αντλίας τότε αυτή τραβαει αερα άρα οι κάτω τρύπες στην ουσια δεν στελνουν νερό στην αντλία κάτι αλλο εξυπηρετούν και εχω την εντυπωση οτι απλα γεμίζουν το χωρο με νερο γιατι απλα εκει βρισκεται ο θερμοστατης.
Ποια ειναι η γνωμη σας????? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(που λογικά έτσι και αλλιώς τραβάει νερό και από εκεί για να διαχέεται η θερμότητα).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ενα αλλο κακο παντως ειναι οτι δεν κανει αλλη μαρκα κυκλοφορητης ετσι? αυτο το μπιχλιμπιδακι πανω το χει ετσι για να μας τη σπασει και να μην αλλαξουμε κυκλοφορητη η αποσκοπει σε κατι? http://www.juwel-aquarium.de/en/bersicht193.htm
|
||||
|
||||
![]()
τωρα παιδια εδω ανοιξαμε αλλο θέμα αλλο νομιζω οτι αξιζει, το φιλτρο ειναι το Α και το Ω σε ενα ενυδρειο.
εγω εχω το rio 240 που απο τη μανα του δινει την pump set 400. Το ερώτημα ειναι : μπορώ να την αντικαταστήσω με την pump 600 ή ακόμα και 1000 ωστε να γυρναω μεσα σε ενα 24ωρο πιο πολλες φορες το νερο απο το φιλτρο? Το εχει κανει καποιος αυτό? και αν ναι έχει δουλεψει? Φτανει ο χωρος για πιο μεγαλη αντλια η θα πρεπει να μετακινηθει ο θερμοστατης? ευχαριστω Μανος 74 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι αλλά το δικό μου 240 όταν το αγόρασα πριν 10 μήνες είχε 1000άρα αντλία.
|
|||
|
|||
![]()
[quote=steady;210907]
1)παντως ειναι φοβερος συνδιασμος με εξωτερικο αυτο το φιλτρο αφου σκιμαρει πολυ καλα την επιφανεια και εχεις νερο κρυσταλλο 2)εγω του εχω βαλει κατω κατω χοντρο σπογγο μετα πιο λεπτο μετα 1λιτρο substrat μετα ενα σπογγο ακομα και μετα υαλοβαμβακα,λετε να το κανω μονο με σφουγγαρια μια που εχω αρκετα λιτρα substrat στο εξωτερικο? /quote] 1.πραγματι ![]() 2.με αντιγραφεις?? ![]() Η αληθεια ειναι οτι μαλλον πρεπει απο πανω προς τα κατω υαλοβαμβακα,χοντρο σπογγο, substant-pro,λεπτο σπογγο ,με τον τελευταιο ισως και χωρις να υπαρχει(αν βαλεις αρκετο substant-pro) |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ που αγόρασα πριν μια εβδομάδα το rio 240,έχει 1000άρα αντλία!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Παλιοτερα το εδιναν με 600 λ. αντλια την οποια και αντικατεστησα με 1000.
Νερο παιρνει και απο τις επανω και τις κατω εισαγωγες.Οσο πιο μικρος ο πορος τοσο μεγαλυτερη επιφανεια,αρα τοσο μεγαλυτερη δυνατοτητα αποικισης.Αντλια υπαρχει και 1500αρα αλλα τη θεωρω υπερβολη για το συγκεκριμενο φιλτρο. |
|
||||
|
||||
![]()
Στα 2 rio που έχω, 125 & 400 σε κάθε μία θήκη απ τις 2 του κάθε φίλτρου από κάτω προς τα πάνω 2 σφουγγάρια λεπτών πόρων και 1 μεγάλων πόρων.Για να χωρέσει και 3ο σφουγγάρι αντί για 2 που δίνει η juwel πρέπει να κοπεί η προεξοχή κάθε θήκης και λίγο τα πάνω σφουγγάρια εκεί που κουμπώνει η θήκη. Υαλοβάμβακα δεν βάζω, καθαρισμός κάθε 6 μήνες και νερό πεντακάθαρο.
|
|
||||
|
||||
![]()
γιατι δεν βαζεις υαλοβαμβακα?ενοω μονο καλο μπορει να κανει...
|
||||
|
||||
![]()
Για να μην χρειάζεται συχνή συντήρηση.Ειδικά όταν είναι πρώτος θέλει πολύ συχνά αλλαγή ή αλλιώς μπουκώνει και τραβάει απ τα πλάγια το φίλτρο.Βάζοντας πρώτο σφουγγάρι μεγάλων πόρων λειτουργεί ως προφίλτρο για τα χοντρά και μετά απ τα λεπτά δεν περνάει τίποτα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τοποθέτηση εξωτερικού φίλτρου σε JUWEL TRIGON 190 | LEON13 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 30-05-07 12:30 |
Μετατροπή Τ8 σε Τ5 | bvlahos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 06-02-07 14:54 |
Μετατροπή σε Θαλασσινο | GEORGIOS | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 17-03-06 09:06 |
Μετατροπή σε φυτεμένο... | galant | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 11-02-05 21:26 |
Μετατροπή γλύκου σε marine | Jimsfe | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 24-01-05 20:26 |