|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω λεω να τον βαλω στο ενυδρειο αναπαραγωγης και εκει να αρχισει η προετοιμασια.δεν ειναι καλυτερα;Ο εγκλιματισμος πως γινεται οπως κανουμε την προσαρμογη στα καινουρια ψαρια;
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον δεν έχεις διαβάσει πολύ καλά... Προσαρμογή σε άλλη θερμοκρασία κάνουμε όπως στα άλλα ψάρια (ανάλογα με τη διαφορά θερμοκρασίας και ο χρόνος προσαρμογής). Μέσα στο ενυδρείο αναπαραγωγής δεν μπορείς να κάνεις προετοιμασία του ζευγαριού γιατί εκει τα ψάρια δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή μέχρι την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει τα ψάρια να είναι σε ξεχωριστά ενυδρεία και μετά την προσαρμογή μπαινει πρώτα το θηλυκό στο ενυδρείο αναπαραγωγής για να συνηθίσει το χώρο, μετά το βάζουμε σε μία γεννήστρα ή σε κάποιο πλαστικό κύλινδρο (από μπουκάλι κομμένο πάνω και κάτω πχ) και βάζουμε τον αρσενικό (έτσι ώστε να βλέπονται αλλά να μην μπορεί να την πειράξει). Την επόμενη μέρα και αφού ο αρσενικός φτιάξει τη φωλία (συνήθως το βράδυ) πριν κλέισουν τα φώτα αφήνουμε ελέυθερη τη θηλυκιά (αν φάινεται ότι είναι σχετικά έτοιμη) και την άλλη μέρα το πρωί αν όλα πάνε καλά θα τα βρεις να ζευγαρώνουν. Επίσης πρέπει να σκεφτείς την επόμενη μέρα (μωρά που μετά από κάποια ηλικία θέλουν χώρισμα). Περισσότερο διάβασμα γιατί είναι λίγο λεπτή η διαδικασία
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις δικιο.......αλλα εγω εννοουσα να ειναι το αρσενικο μονο του στο ενυδρειο κ το θυληκο αλλου.Τελος παντων.Ετσι οπως τα λες και επειδη δεν εχω αλλα διαθεσιμα ενυδρεια αυτο που σκεφτηκα ειναι να βαλω το θυληκο μεσα για προετοιμασια.......διπλα σε ενα μικρο τετραγωνο ''ενυδρειο'' (ας το πουμε) κ μετα αυτο που λες σε ενα μποκαλι κομμενο το θυληκο για να βαλω κ το αρσενικο μεσα στο ενυδρειο.Ειναι σωστο;Και sorry για αυτες τις ερωτησεις αλλα δεν το εχω ξανακανει.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα μικρα εχεις σκεφτει τι θα τα κανεις οταν χρειαστουν χωρισμα???
|
|
||||
|
||||
![]()
Καποια θα τα δωσω και καποια θα κρατησω.Παιζει ρολο η σκηροτητα για τα αυγα;
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια καμιά βοηθεια;Μετα απο ποσες μερες πρεπει να χωριστουν
τα μικρα;
|
||||
|
||||
![]()
Τα μικρά από τον πατέρα ή τα μικρά μεταξύ τους?
Τα μικρά (συνήθως τα αρσενικά μόνο) αρχίζουν μετά από 2-3 μήνες να έχουν επιθετική συμπεριφορά μεταξύ τους. Τότε είναι η ώρα να τα χωρίσεις. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ζευγαρωμα labidochromis? | fitilakias | Malawi | 15 | 21-03-07 22:13 |
tropheus ζευγαρωμα..... | mikele | Tanganyika | 5 | 27-12-06 17:34 |
Ζευγαρωμα | Θεοδωρος | Bettas | 17 | 09-07-06 00:32 |
Ζευγαρωμα! | filoxenos | Bettas | 82 | 02-06-06 00:53 |
ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΒΕΤΤΑ 2 | ASCCO1 | Αναπαραγωγή | 0 | 15-10-03 21:28 |