|
|
||||
|
||||
![]()
lifalili έχω εδώ και καιρό...είχα πάρει 5 κομματια στην αρχή.
τα θηληκά είναι πιο μικρόσωμα...και πιο ροζοκόκκινα απο τα αρσενικά. τα αρσενικά έχουν λίγο πιο καμπυλωτό το κρανίο τους. ζευγαρώνουν πάρα πολύ εύκολα και κοκκινίζουν έντονα αν αρχίσει το φλερτ...τα δικά μου έκαναν μικρά στον πρώτο μήνα. είχα 4-5 γέννες. οι γονείς δεν τρώνε τα μικρά και εναι στοργικοι και προστατευτικοί. αν θες γέννα καλύτερα μην βάλεις άλλο ψαρι γιατι δεν θα σου μεινει μικρό. οταν γενιουνται είναι πάρα πολυ μικρά, σαν ψείρες και εύκολα τρώγονται απο συγκατοίκους. έτσι έχασα τις πρώτες γέννες... την τελευταία γεννα την έσωσα με σουρωτήρη του τσαγιού...απο την αποχη βγαίνουν απο τις τρυπες (τοοοοοοσο μικρά είναι)...μετά σε γεννηστρα. η γεννήστρα θελει εξωτερικα καλσόν γιατι βγαίνουν απο τις τρύπες. ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙΣ ΑΛΛΟ ΨΑΡΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ επιβίωσαν και μεγάλωσαν καμια 25αρια. τώρα έχω ενα ενυδρείο με 18 περιπου Lifalili. χαρησα αρκετα. ένα ζευγαρι σε φίλο και στον πρωτο μηνα είχε μικρά!!!! είναι πολύ γλυκά και όμορφα ψάρια και κυρίως οταν βγάλεις ζευγάρι και πάρουν ένα ωραίο κακκινο χρώμα. το set up σου μου αρεσει...ομορφες πετρες...αν θες δώσε λίγο ύψος με κρυψώνες...τα δικά μου τους αρεσει να χώνονται σε σπηλιές. ταίζω στικς για κιχλιδες γενικά (μεσαίου μεγέθους) αλλα τρώνε σχεδόν τα πάντα... για να δεις πως μοιαζουν τα αρσενικά σου στελνω τον δικό μου...
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
έχω ρε συ να σου δωσω...τι να τα κανω τοσα πολλα...
αλλα καβαλα-αθηνα το βλεπω δύσκολα!!!
|
|||
|
|||
![]()
Ποτέ μην λές ποτέ! Παίζει σημαντικό ενδεχόμενο, μέσα στον μήνα να ανέβω στην Ξάνθη. Οπότε στον γυρισμό θα κάνω μία στάση.
|
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ ΦΙΛΕ
|
||||
|
||||
![]()
120 λιτρα για 2 ζευγαρια ψαριων που φτανουν τα 12-15εκ και ειναι πολυ προστατευτικα κατα τη διαρκεια της γεννας ειναι λιγα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πρότεινα να κρατήσεις μόνο το ζευγάρι. Και εξηγώ γιατί:
-Αφού θα έχεις γέννες κάθε τόσο, ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα "φορτώνεις" συχνά το ενυδρείο με τα μικρά, τουλάχιστον μέχρι να μεγαλώσουν λίγο. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι στο όριο (ή και παραπάνω) από πριν. -Οτι και αν βάλεις μέσα, όταν θα έχεις γέννες θα έχεις στρες και κυνηγητό (με δεδομένο ότι δεν υπάρχει και τρομερή άπλα στο ενυδρείο) -Τέλος, θα χάνεις και μικρά από τις γέννες αφού σχεδόν οποιοδήποτε ψάρι πλην των γονιων θα λιγουρεύεται τα νεογέννητα Υ.Γ. Το βατραχάκι θέλει τελείως διαφορετικές συνθήκες και περιβάλλον, γι'αυτό σου είπαν να το βγάλεις
1000lt Tanganyika: Cyphotilapia frontosa, Altolamprologus calvus, Glyptoperichthys gibbiceps, Synodontis decorus, Neolamprologus buescheri, Synodontis petricola "dwarf" 300lt Full planted: Cardinal tetra, Jordanella floridae, Ottos, SAE, Caridina japonica Betta breeding dripping system: Halfmoon & Plakat 20lt: 1 Betta splendens, 2 Corydoras aeneus, 1 Caridina japonica ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
set up kribensis + lifalili | chris129 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία ποταμών Αφρικής - Μαδαγασκάρης | 10 | 11-06-07 08:26 |
hemichromis lifalili | anasios | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 24 | 10-09-06 20:27 |
Γεννα Lifalili | Tricky | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 15 | 09-06-06 09:24 |