|
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πρότεινα να κρατήσεις μόνο το ζευγάρι. Και εξηγώ γιατί:
-Αφού θα έχεις γέννες κάθε τόσο, ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα "φορτώνεις" συχνά το ενυδρείο με τα μικρά, τουλάχιστον μέχρι να μεγαλώσουν λίγο. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι στο όριο (ή και παραπάνω) από πριν. -Οτι και αν βάλεις μέσα, όταν θα έχεις γέννες θα έχεις στρες και κυνηγητό (με δεδομένο ότι δεν υπάρχει και τρομερή άπλα στο ενυδρείο) -Τέλος, θα χάνεις και μικρά από τις γέννες αφού σχεδόν οποιοδήποτε ψάρι πλην των γονιων θα λιγουρεύεται τα νεογέννητα Υ.Γ. Το βατραχάκι θέλει τελείως διαφορετικές συνθήκες και περιβάλλον, γι'αυτό σου είπαν να το βγάλεις
1000lt Tanganyika: Cyphotilapia frontosa, Altolamprologus calvus, Glyptoperichthys gibbiceps, Synodontis decorus, Neolamprologus buescheri, Synodontis petricola "dwarf" 300lt Full planted: Cardinal tetra, Jordanella floridae, Ottos, SAE, Caridina japonica Betta breeding dripping system: Halfmoon & Plakat 20lt: 1 Betta splendens, 2 Corydoras aeneus, 1 Caridina japonica ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Κανενα ψιλό ψαράκι που να μην το πειράξουν? Δεν υπαρχει? Παράθεση:
Που μπορώ να βρώ φωτογραφίες απο αρσενικό και απο θυληκο ? Υπάρχει κάποιο link ? Θέλω να σιγουρέψω αν ειναι δυο θυληκα ή ένα και ένα. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα ρε Αντρέα κουκλί το έκανες το ενυδρείο,είχες δίκιο περί φυτών κτλ...Νομίζω πως τα ψαράκια έχουν αρχίσει να εξοικιώνονται με το καινούργιο τους το σπίτι,με τις γαρίδες απορώ πως είχες πρόβλημα είχα και εγώ 2 αμάνο και ούτε τους δίναν σημασία,anyway μπορεί οι δικές σου να ήταν ''περίεργες''
![]() ![]() Φιλικά Κώστας ![]() ------------------------- Νομίζω πως εδώ εξηγεί τις διαφορές σε male και female ξέρει κανένας ρώσικα να μας διαφωτήσει; http://www.vitawater.ru/aqua/fish/sp...hemi-lif.shtml
ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη COSTAS21 : 11-10-07 στις 19:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου Ανδρέα.
Σε καμία περίπτωση μην βάλεις άλλο ζευγάρι H. lifalili για θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα συμβίωσης στα 120 λίτρα! Για συγκάτοικο, μια πολύ καλή επιλογή είναι το Phenacogrammas interruptus (ή Congo tetra) που ζουν στο ίδιο περιβάλλον. Μπορείς να βάλεις 4 άτομα, όχι παραπάνω, καθώς μπορούν τα φτάσουν τα 12 εκ. μήκος. Επίσης, φρόντισε οι πέτρες να είναι ουδέτερες, αφού τα H. lifalili ζουν σε μαλακά, όξινα νερά των ποταμών της Δυτικής Αφρικής. Επίσης, καλό θα ήταν να φύτευες το πίσω μέρος και τις πίσω γωνίες του ενυδρείου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μάλλον έχεις δίκιο. Δυστηχως τα εβαλα και εφυγα. Τωρα που γυρισα, βλέπω τα δυο παλια (τα χτεσινα) στην μία μεριά του ενυδρείου και τα άλλα δύο στην άλλη μεριά. Πρέπει να έπεσε ξύλο... ![]() Αν συνεχίσει να ειναι ετσι η κατάσταση μερικές μέρες, θα τα πάω πίσω τα δύο καινούργια. Παράθεση:
Συγνώμη... αυτά τα ψάρια http://www.aquahobby.com/gallery/e_congot.php δεν θα γίνουν μια χαψιά απο τα Lifalili ? Παράθεση:
Δεν θέλω άλλα φυτά! Τα βαρέθηκα! Τωρα για τις πέτρες δεν ειχα ιδέα και δεν το κοίταξα. Θεώρησα οτι ως κιχλίδες δεν έχουν πρόβλημα. ------------------------- Παράθεση:
"SEX: Females have brighter colors while males are distinctly darker" Λές? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 11-10-07 στις 22:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις πρόβλημα με τα δύο ζευγάρια.
Αν αγοράσεις μεγαλόσωμα congo tetra, δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αφού, εκτός της ταχύτητάς που διαθέτουν, κολυμπούν στα πιο ψηλά επίπεδα του ενυδρείου. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν απλα ηταν αυγα, τοτε οκ! φαγώθηκαν γιατι δεν ηταν γονιμοποιημενα. Αν ομως ειχαν βγει και ουριτσες, για ποιον λόγο μπορεί να φαγώθηκαν? ------------------------- Παράθεση:
Εχω μια απορία ομως. Πως γίνεται στο ενυδρείο του καταστήματος να μπορούν να ζούν 20 μαζί σε ένα κουτάκι με νερό, και εδω να ζορίζονται 4 σε 120λίτρα? ------------------------- Παράθεση:
Το εχεις δοκιμάσει? Εχεις μήπως κάποιο Link που να εχει κάτι σχετικό? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreasp : 12-10-07 στις 10:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Ta 20 δεν εστιαζουν ποτε την επιθετικοτητα τους σε ενα ατομο, οντας και στριμωγμενα-αγχωμενα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μετα απο μερικες γεννες θα ξερουν τι πρεπει να κανουν. απο την αλλη αν δεν ειναι σιγουρος οτι ειδε οντως ουριτσες μπορει να ειναι και 2 θυληκα τα οποια κανουν αυγα και τα προστατευουν... εχει συμβει πολλες φορες αυτο το περιστατικο και με δικα μου ψαρια. Παράθεση:
Παράθεση:
ολοι στα ενυδρεια τους οταν εχουν επιθετικα ψαρια αναλογα με το μεγεθος τους χρησιμοποιουν και "target fish" για το μεγεθος των λιφαλιλι τα κονγκο ειναι τελεια (και απο αποψη της τιμης των νερων που ζουνε). |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Μήπως υπάρχει κανα άλλο ψαράκι λίγο πιο χρωματιστό? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
set up kribensis + lifalili | chris129 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία ποταμών Αφρικής - Μαδαγασκάρης | 10 | 11-06-07 08:26 |
hemichromis lifalili | anasios | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 24 | 10-09-06 20:27 |
Γεννα Lifalili | Tricky | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 15 | 09-06-06 09:24 |