Το τυροκομικό αλάτι είναι το αλάτι όπως φτάνει στις αλυκές, συνήθως δε είναι και χονδρόκοκκο. Φαντάσου ότι σε μεγάλες γούρνες το νερό της θάλασσας εξατμίζεται και το αλάτι σε μορφή κρυστάλλων παραμένει εκεί όπου και συλλέγεται.
Για να έρθει στο τραπέζι μας, περνάει από διάφορες επεξεργασίες, μια από αυτή είναι η πρόσθεση άλλων στοιχείων που το βοηθάνε στο να ρέει έξω από τη συσκευασία του. Επίσης πολλές φορές περιέχει και ιώδιο. Για τελευταίο υπάρχει μια μεγάλη φιλολογία που άλλοι λένε ότι δεν κάνει κακό και άλλοι ότι κάνει (προσωπικά πιστεύω ότι δεν κάνει). Όμως επειδή έχουμε πει ότι στο ενυδρείο μας αποφεύγουμε να βάλουμε «στοιχεία» που δεν τα γνωρίζουμε, επιλέγουμε το τυροκομικό ή φυσικά το ενυδρειακό που περιέχει (αρκετές φορές) και άλλα στοιχεία εκτός του χλωριούχου νατρίου, που όμως είναι απαραίτητα στο ενυδρείο μας.
|