|
|
|||
|
|||
![]()
Στη φυση ειναι περισσοτερα τα λιτρα σιγουρα. Και στη περιπτωση των αναβαντιδων - συνηθως κανουν φωλιες σε συμπλεγματα ρυζιου - μπορει το μερος να ειναι απομωνομενο λογω των θαμνων - αλλα επικοινωνια του νερου με τον υπολοιπο ορυζωνα υπαρχει.
Τα 200 για μια γεννα δισκων η αλλων κιχλιδων ειναι καλα (στην αιχμαλωσια) μιας και μπορεις να κρατησεις την τροφη σε αρκετα συγκεντρωμενα επιπεδα για να τραφουν τα μωρα. Σιγουρα οσο αυτα μεγαλωνουν πρεπει να αυξανονται τα λιτρα, ειδικα αν δεν προκειται για νανοκιχλιδες. Και σιγουρα το νερο πρεπει να ειναι παντα της καλυτερης ποιοτητας απο την αρχη. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tolis : 22-07-07 στις 21:49 |
|
|||
|
|||
![]()
Και όταν βάζεις το χέρι για δουλειές στο 200λιτρο (που πολύ σπάνια είναι 200λιτρο... πολύ συχνά είναι 100λιτρο) τι γίνεται;;; και η μειωμένη ροή του φίλτρου για να μην χάσουμε κανένα μικρο, τι συνθήκες δημιουργεί; συχνότερες αλλαγές νερού; περισσότερο στρες... κτλ.
Τελοσπάντων έχω την εντύπωση πως έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εγώ είχα ένα ζευγάρι CT σε ένα φυτεμένο 200λιτρο και επειδή έπεσε ξύλο έβαλα τον αρσενικό σε διχτάκι. Σε τρεις μέρες είδα αυγά μέσα στο δυχτάκι (1 λίτρο έτσι ![]()
Λ.Μαραθώνος 45, ¶νοιξη Αττικής. Ωράριο 08:30-21:00, Σάββατο 08:30-18:00 Τηλ. 210-8004504, 6972 420813 Ανδρέας. |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως δεν ήταν 200λιτ και ήταν το 180 που ξέρω
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μην ανησυχείς Γιάννη, οι δικοί σου μια χαρά είναι σε σύγκριση με κάτι 60άρια, 80άρια, 100άρια, 150άρια... και είσαι και όλη μέρα από πάνω τους και με ό,τι υπάρχει από εξοπλισμό βέβαια!!!
Λ.Μαραθώνος 45, ¶νοιξη Αττικής. Ωράριο 08:30-21:00, Σάββατο 08:30-18:00 Τηλ. 210-8004504, 6972 420813 Ανδρέας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Στην Ταυλάνδη για παράδειγμα, υπάρχουν εκτροφείς που βάζουν τα ψάρια να ζευγαρώσουν σε μικρές λεκάνες (ούτε 10 λίτρα), αλλά μετά μεταφέρουν τα μικρά σε μεγαλύτερες δεξαμενές. Αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε χρησιμοποιοώντας μεγαλύτερο ενυδρείο εξ’αρχης. Αν έχεις 200 μικρά σε 20 λίτρα, πολύ δύσκολα θα κρατηθούν τα επίπεδα της αμμωνίας χαμηλά και μια στραβή να γίνει, χάνονται όλα (το λέω από προσωπική εμπειρία). |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Mav δεν αντιλέγω... και μάλιστα δεν έχεις καταλάβει το σκεπτικό μου. Για να σε βοηθήσω... είναι αρκετά τα 200 λίτρα για να μεγαλώσει μία γέννα δίσκων; ή κιχλίδων;;;
|
|||
|
|||
![]()
Είχα την θερμοκρασία σταθερά στους 30+ (ελάχιστα πάνω), Ph και σκληρότητα δεν θυμάμαι πόσο, αλλά όσο έλεγε στο tsamisaquarium. Μετά ο μονομάχος έφτιαξε μια τεράστια φωλιά. Έβαλα την θηλυκιά μέσα η οποία είχε πολύ έντονα ριγέ σημάδια στο σώμα της. Από τότε δεν έχω δει αυγά, η θηλυκιά εδώ και 4 μέρες είναι ζωντανή (αν και λίγο φαγωμένη) και η φωλιά δεν υπάρχει πια, παρά μόνο σαφώς λιγότερες φουσκάλες.
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος τελικά please;
|
||||
|
||||
![]()
Όταν λες ριγέ? Κάθετες ρίγες συνήθως εμφανίζουν όταν είναι έτοιμες για αναπαραγωγή!!!
|
|||
|
|||
![]()
Ναι!!! Κάθετες είναι και πολύ έντονες. Τα άλλα τα έχω κάνει σωστά; Τι μένει να κάνω τώρα;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() @ Paschalis: Όπως σου είπε και ο PascM, χώρισέ τα (δεν έχει νόημα να μένουν μαζί), τάισέ τα καλά για 1-2 εβδομάδες και ξαναπροσπάθησε. Η θηλυκιά σου δε φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα (αφού βγάζει και κάθετες ρίγες), μην την αντικαταστήσεις, απλά κάτι δεν πήγε καλά την πρώτη φορά - είναι το πιο συνηθισμένο. Επίσης υπάρχουν ορισμένες τεχνικές εισαγωγής του ζευγαριού στο ενυδρείο αναπαραγωγής (π.χ. βάζουμε πρώτα το θηλυκό για να εγκλιματιστεί, μετά το βάζουμε σε ένα διαφανή κύλινδρο ή γεννήστρα και εισάγουμε τον αρσενικό κτλ). Αν κάνεις μία αναζήτηση θα τα βρεις όλα… |
|
|||
|
|||
![]()
αν μπορείς να προμηθευτείς το περιοδικό ενυδρείο τευχος 7 υπάρχει ένα άρθρο για τους μονομάχους και την αναπαραγωγή τους που το έγραψε η Μάριελ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε καλησπερα κ απο εμενα, προφανως δεν εχει γινει τιποτα, ξερω οτι θελεις αυγα εδω κ τωρα , αλλα χωρισε τα για 2 εβδομαδες κ βαλτα ξανα μαζι παλι. Θα εχεις αυγα συντομα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
το ενυδρειο πως ηταν πως εγινε και μερικα ψαρακια | manolo | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 13 | 13-04-07 12:18 |
Πως θα αντικαταστησω την αμμο? | tekenas | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 09-02-07 08:44 |
Πως θα ανεβάσω φωτό??? | Theokyr | Greek Aquarist's Boards | 7 | 07-02-06 19:43 |
Black light σε ενυδρειο. Πως θα το επηρεασει? | mikenuke | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 30-05-03 21:59 |
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ "ΑΣΦΑΛΕΣ" ΕΝΥΔΡΕΙΟ ? | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-12-02 23:26 |