|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με 30 που το βρισκω?!Βασικες εννοιες υδροστατικης μηχανικου/θερμικου εργου κτλ τα εμαθα φετος.Αγγλικα ειμαι οκ!Θα το καταφερω? ------------------------- http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=200115223501 Το βρηκα μεταχειρισμενο τσαμπα! 3$!!!!
~OPEL~ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimfytakis : 31-05-07 στις 14:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Επανερχομαι στο θεμα.Ρωτησα τη φυσικο μου και μου ειπε οτι η παροχη δινεται απο το τυπο v/t.Αρα αφου βρηκα οτι το εξωτερικο ανεβαζει 125λ/ω αν στη θεση του ογκου δοκιμασω διαφορες τιμες θα εξισωσω τα λιτρα που κατεβαζει και αυτα που ανεβαζει.Θελω ομως αν καποιος ειναι γνωστης της φυσικης,καποιο τυπο που θα βρω ποση ενεργεια χρειαζεται για να ανεβει σε μια στηλη νερο σε σχεση με το υψος.Προφανως θα εμπλεκεται το g στην βαρυτητα και το h στο υψος.Αλλα δεν ειμαι και σιγουρος....
|
||||
|
||||
![]()
Jim εγω λεω μιας και εχεις μπολικο ελευθερο χωρο κατω απο το ενυδρειο σου να το γεμισεις βαζοντας ενα ...
εξωτερικο φιλτρο! Δε νομιζω οτι εχεις τις γνωσεις ουτε την εμπειρια για να φτιαξεις ενα sump οχι οτι ειναι δυσκολο αλλα τη θελει τη ΜΕΛΕΤΗ του! Και εσυ βιαζεσαι.
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειχα τις καταλληλες γνωσεις θεωρητικα η πραξη δεν ειναι και τιποτα.Χωρις θεωρια δεν πας πουθενα.Και αυτα που ζηταω δεν τα μαθαινεις σε αυτο που λεγεται δημοσια παιδεια και δημοσιο σχολειο.Αυτο ειναι το προβλημα..
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αν μας εξηγουσες και τι ακριβως θελεις να κανεις....
|
|
||||
|
||||
![]()
ΣΤην αρχη ελεγα να συγχρονισω 2 φιλτρα,1 να ριχνει στο σαμπ και 1 να τραβαει...Αλλα μου ειπε ο Δημητρης δεν...Το διαπιστωσα και γω.Απο την αλλη με σωληνακι μπορω να το προσαρμοσω ετσι ωστε να μου βγαζει ακριβως τα λιτρα που θελω αλλα δεν ξερω πως να υπολογισω τι αντλια θα πρεπει να αγορασω για επιστροφη στο τανκ.Γιατι να εχω 130λ/ω δωρον αδωρον.Ετσι δεν ειναι?Τωρα βρηκα οτι αν το κανιστρο του ΣΕΡΑΦΙΛ 900 ειναι στο ιδιο επιπεδο με το σωληνακι εισροης και η φλογερα σε υψος 1,35 η αποδοση μειωνεται στο 1/8 περιπου.Αλλα αυτο δεν μπρω να το παρω σαν γενικο κανονα γιατι χθες το βραδυ δοκιμαζα μια αντλια ΕΗΕΙΜ 1000λ/ω και δεν μπορουσε να ανεβασει το νερο πανω απο μισο μετρο με σωληνακι 1,2εκ διαμετρο.
------------------------- Παράθεση:
~OPEL~ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimfytakis : 01-06-07 στις 15:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη ακριβως ειναι αδυνατο να συγχρονισεις ΔΥΟ αντλιες, γιαυτο βαζεις μια να ανεβαζει νερο, και φτιαχνεις μια υπερχειλιση που να μπορει να κατεβαζει παραπανω απο οτι ανεβαζει η αντλια. Πρακτικως, μετα απο λιγο κατεβαζει ΑΚΡΙΒΩΣ οσο ανεβαζει η αντλια.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
sump | Vasilis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 34 | 07-01-11 11:42 |
SUMP | accnt | Φίλτρανση | 0 | 23-04-07 11:20 |
Sump | koko | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 14-11-05 09:57 |
sump. | χοχλακας φωτης | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 09-09-04 02:53 |
Sump ή όχι sump? | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 13-06-03 08:40 |