Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nik25
Καταρχην ελπιζω να εκανες προβλεψη το καπακι να ανοιγει ολο και οχι μονο τα 12 εκ μπροστα.Επισης αν τα ανεμηστηρακια ειναι 12 εκ σου μενουν μολις 60 ποντοι για λαμπες(χωρις ακροφυσια κλπ)Κατ την γνωμη μου μπορεις να βαλεις μονο πλαινους ανεμηστηρες και να τους δωσεις κλιση προς την επιφανει του νερου.Ετσι τροποποιησα και τους δικους μου και κανουν δουλεια με τις ζεστες.Κοντρα πλακε θαλασσης εχει και 10 χιλ αλλα επειδη εγω την πατησα θα σου λεγα να βαλεις 14-16χιλ.Θα σου εξηγησω γιατι.
Δεν ξερω αν εφταιγε η ποιοτητα του κοντρα πλακε αλλα οταν το φερανε για κοψιμο ολα τα κομματια ηταν θεοστραβα(κανανε κοιλια σαν ραφλες ενα πραγμα )και για να τα "φερω" εβαλα πηχακια για να κοντραριστουν.Αν πας σε πιο μεγαλο παχος το ξυλο θα ειναι αλφαδι!Στο βαψιμο προτιμησε βερνικι νερου που δεν ειναι και τοξικο και βγαινει και σε πολλα χρωματα.Το αραιωνεις καλα και μετα περνας 2-3 χερια και ενδιαμεσα τριψιμο με παρα πολυ ψιλο γυαλοχαρτο.Καλη κατασκευη!
|
τα 12cm μπροστα θα ανοιγουν ευκολα για να αλλαξω λαμπες και τα σχετικα ειχα υπολογισει οτι το καπακι θα βγαινει ετσι και αλλιως 100λιτρα μικρο καπακι=σχετικα ευκολο να ξεφορεθει....
μηπως εχεις φοτο απο τους δικους σου ανεμηστηρες?να δω πως ακριβως τους στερεωσες...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Zorba_The_Freak
Να σου πω και εγώ την γνώμη μου...
Οπως είπε και ο Νικ25, φρόντισε να ανοίγει και το κομμάτι με τις λάμπες. 12 εκατ. είναι καλό για ορισμένες δουλείες αλλά όχι για όλες. Εϊναι εύκολο να το κάνεις. Απλά βάλε ένα μικρό σταθερό τμήμα πχ 3 εκατ. και σε αυτό στερέωσε με μεντεσέδες τα υπόλοιπα τμήματα.
Για ανεμηστηράκια εγώ θα έβαζα 2 Χ 8 εκατ. στο μπρόστινό κομμάτι που ανοίγει ώστε στο πίσω κομμάτι να μπούν οι λάμπες.
Για το ύψος, να ξέρεις ότι οι Τ8 θέλουν περίπου 4-5 πόντους με τα στηρίγματά τους. Προσωπικά μου αρέσουν τα καπάκια να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτά.
|
βασικα ειναι καλη ιδεα αυτο που λες μια λωριδα ξυλο στη μεση και να ανοιγει απ τη μια και απ την αλλη απλα φοβαμαι μηπως στο ματι ειναι πολυ φορτωμενο....