|
|
|||
|
|||
![]()
Την καμπούρα την αποκτούν τα αρσενικά άτομα (και κάποια θηλυκά όταν είναι σε απομόνωση) εφόσον αρχίζουν και ωριμάζουν. Δηλαδή αφού φτάσει τα 15-18 εκ. σε μήκος (και πάλι σε αυτή τη φάση είναι μικρή η καμπούρα). Το δικό σου υποθέτω ότι είναι αρκετά μικρότερο ακόμα.
Σίγουρα όμως αποκλείεται να είναι Aequidens rivulatus (δηλαδή το πραγματικό green terror) βάσει των πληροφοριών που έδωσα πιο πάνω. Από την φωτογραφία δεν μοιάζει καθόλου με Aequidens pulcher (blue acara) αφού θα έπρεπε να έχει περισσότερο μπλε χρώμα στο σώμα του και θα έπρεπε να λείπει το πορτοκαλί περίγραμμα από την ουρά. Επίσης, στο blue acara το ραχιαίο πτερύγιο έχει μπλε σε όλο του το μήκος ενώ στο green terror (το false αφού δεν υπάρχει περίπτωση να έχει το πραγματικό) λιγοστεύει το πορτοκαλί όσο φτάνει στις πρώτες ακτίνες του πτερυγίου (δηλαδή κοντά στο κεφάλι). Όσον αφορά τον υβριδισμό, το έχουμε συζητήσει σε πολλές ενότητες και επανηλειμένως. Πρέπει να ξέρεις τις απόψεις μας. Να το πω απλά, πρέπει να αποφεύγεται οπωσδήποτε!!! Έχεις σκεφτεί την περίπτωση να σου μείνουν πολλά μωρά; Τι θα τα κάνεις; Αν τα δώσεις σε χομπίστες ή σε κατάστημα θα ήταν εγκληματικό. Τέλος, βάλε μερικές καθαρές φωτογραφίες του "ζευγαριού". |
|
||||
|
||||
![]()
Ιδου και οι φωτο!Με πηρε λιγο να πετυχω καλες,οχι και τελειες,αλλα καλες!!
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μου είπες το μέγεθός τους όμως... αλλά βγάζουμε άκρη.
Το πρώτο ψάρι (πρώτες 3 φωτογραφίες) είναι 100% "Aequidens" sp. 'Gold Saum'. Το δεύτερο ψάρι σίγουρα δεν είναι "Aequidens" sp. 'Gold Saum'. Φαίνεται ότι έχεις ένα "Aequidens" pulcher. Απλά αν είχαμε καλύτερη φωτογραφία θα μπορούσα να καταλάβω αν είναι κάποιο άλλο είδος "Aequidens". Βλέπω σκισμένα πτερύγια. Φαίνεται να άρχισε να δείχνει την επιθετικότητά του ο Gold Saum. |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον ειναι 10εκ η θηλ και 12 ο αρσεν τον οποιο τον εχω 2 μηνες και δεν εχει μεγαλωσει χιλιοστο!Τη θηλυκια τη πηρα απο υδροκοσμο για μπλου ακαρα Aeqiudens pulcher.Δυσκολα ξεχωριζουν σα ψαρια.Τι να κανω ομως?Να βρω θηλυκια "ρατσας" του αρσενικου η εναν αρσενικο ακαρα?Απο την αλλη το βλεπω σαν να ειμαι σε σχεση με μια κινεζα πχ και να μου τη παιρνουν επειδη τα παιδια θα βγουν καπως.Εχει δεσει το ζευγαρι και ποκυ καλα.Οσο αναφορα την αναπαραγωγη μπορω να θανατωνω τα αυγα που ειναι γονιμοποιημενα και να κρατησω 1-2 για παρτυ μου αποκλειστικα
|
|||
|
|||
![]()
Το τι ψάρι θα κρατήσεις εξαρτάται καθαρά από τα λίτρα που τους παρέχεις. Βεβαίως συστήνω να κρατήσεις μόνο ένα είδος και να δώσεις το άλλο πίσω.
Όσον αφορά τον υβριδισμό... δεν το συζητώ καν. |
|
||||
|
||||
![]()
Δυσκολο να βρω θηλυκια μονο σαν τον αρσενικο γιατι τους περισσοτερους πετσοπαδες τους χαλαει το γκριζακι,δεν ειναι και πολυ εμπορικο και πως θα το ζητησω?!Αυτο που ειναι σαν γκριν τερρορ και οι επιστημονες το εχουν ακομα ανωνυμο?Δεν θα βγαλω ακρη
|
|||
|
|||
![]()
Σε πόσα λίτρα τα έχεις;
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα δικα μου ψαρια ειναι ακριβος ιδια , με τις 3 πρωτες φωτο , το " θυληκο" μου ( αν ειναι θυλικο ) ειναι ακριβος ιδιο με το αρσενικο μου , αλλα μικροτερο , και με λιγοτερα εντονα χρωματα . Ειναι οντος θυληκο , η ενα μικροτερο αρσενικο ???
|
|
|||
|
|||
![]()
Μια πιο καθαρή φωτογραφία (από το πλάι και να φαίνονται τα πτερύγια) θα βοηθούσε περισσότερο.
Κοιτάζοντάς το τώρα, είναι σίγουρα "Aequidens" sp. 'Gold Saum'. Δείχνει να είναι θηλυκό. Για να είμαι 100% σίγουρος όμως, θα ήθελα να δω και μια καλύτερη φωτό. |
|
||||
|
||||
![]()
OK ! , Θα βγαλω καλητερη φωτο . Ευχαριστω παντος !
|
|
||||
|
||||
![]()
giorgo polles fores ta arsenika pou einai underdogs allazoun kapos ta xrwmata tous kai fenontai san thilika. mi mas kanei na vialoume viastika simperasmata alloste kai ta 2 psaria einai poly mikra.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνωριση | ANEMOS | Malawi | 42 | 15-09-06 20:32 |
Αναγνωριση | Venestus13 | Malawi | 16 | 18-07-06 17:41 |
αναγνωριση | steady | Ζωοτόκα | 6 | 26-02-05 06:53 |
ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΘΗΛΥΚΗΣ ΚΙΧΛΙΔΑΣ [SCIANOHROMIS AHLI] | tasosbanana | Malawi | 2 | 13-12-04 15:16 |