Eπειδή τα λίτρα και η σύνθεσή σου είναι πάνω κάτω τα ίδια με την δική μου θα σου πω τι σκέφτομαι ως καλύτερη σύνθεση :
1) Oι δίσκοι
2)Όπως λέει κι ο caverman τα cory να είναι 6-7
3) Επειδή κι εγώ έχω ένα κοπάδι ροδόστομους κι ένα καρδινάλιους νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο ένα μεγάλο κοπάδι (12-14) από ένα είδος. Οι ροδόστομοι είναι πολλοί πιο "κοπαδιαστοί" και πολλοί λένε ότι ταιράζουν καλύτερα (οπτικά) σε ένα δισκοενυδρείο, από την άλλη προσωπικά προτιμώ τους καρδινάλιους για το χρώμα που δίνουν
4)Όσον αφορά τους otto να αναφέρω γιατί έκανα την ερώτηση. Αγόρασα αρχικά 6, έμειναν 3. Πρόσθεσα άλλους 4 ξαναέμειναν 3. Πρόσθεσα άλλους 3 ξαναέμειναν 3. Πρόσθεσα άλλον ένα ξαναέμειναν 3. Μου θύμησε έναν παλιό καθηγητή μου στη σχολή που ότι και να γράφαμε μας έβαζε 3.

Δεν υπήρχε θέμα προσαρμογής ή καλής κατάστασης των ψαριών αφού είμαι αρκετά σχολαστικός στα θέματα προσαρμογής, στις ρουτίνες κλπ. ¶λλωστε οι συγκεκριμένοι 3 υπάρχουν πάνω από 1,5 χρόνο. Για αυτό και η ερώτηση
Σχετικά με αυτό που αναφέρει ο caverman:
Παράθεση:
Για τους οτο όμως κάποιοι δισκάδες έχουν επιφυλάξεις σε ενυδρείο με δίσκους
|
δεν παρατήρησα ποτέ καμία ενόχληση στην συνύπαρξη otto και δίσκων, μέχρι που νόμιζα ότι αυτή η αναφορά είναι μύθος. Σε διάφορες κουβέντες όμως που είχα με άλλους δισκάδες με διαβεβαίωσαν ότι έχουν παρουσιασθεί προβλήματα συμπεριφοράς (οι otto ενοχλούσαν τους δίσκους) σε αυτή την συγκατοίκηση.
Νομίζω ότι τελικά καταλήγω σε αυτό :
Παράθεση:
Εάν τελικά δεν θέλεις τους οτο στο δισκοενυδρείο διώξε και τον μόνο του κάπου αλλού που να έχει παρέα.
|
Τους "περίφημους" 3 τους έχω σε ένα 100άρι με ένα ζευγάρι macmasteri (caverman-access) και δεν νομίζω ότι νοούνται να ενοχλήσουν το ζεύγος.
Ελπίζω να μην κούρασα το θέμα, όπως προείπα στο προηγούμενο Post το ενυδρείο μου άρεσε πολύ, καλή συνέχεια ....