|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου και χαίρομαι να βλέπω χρυσοψαράδες! Για να βγουν πιο εντυπωσιακές οι φωτογραφίες του ενυδρείου πιστεύω πως με κλειστό το φως του δωματίου και ανοιχτές οι λάμπες θα υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα. Φαίνονται και οι λεπτομέρειες.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο !!
Αν και εγώ τώρα μαθαίνω και διαβάζω (άρα αρχάριος), έχω τη γνώμη ότι δεν πρέπει να έχεις το μηχανικό στο UPS, αλλά το βιολογικό. Αυτό γιατί σε περίπτωση διακοπής, θα μείνουν από οξυγόνο τα βακτηρίδια, θα τα χάσεις και θα μολύνουν και το νερό όταν ξαναπάρει μπρός το φίλτρο. Αντίθετα το μηχανικό, ακόμα και αν μείνει μέρες κλειστό δεν θα προκαλέσει τόσο μεγάλη "καταστροφή" (αν όντως έχει λιγότερα βακτηρίδια). Ελπίζω και σε νεότερες φωτογραφίες γιατί φαίνεται να είναι ωραιότερο από ότι το δείχνουν αυτές οι πρώτες. Εύχομαι να έχει πάντα καθαρό νερό, χαρούμενα ψάρια και ωραία φυτά. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά!
air: Δεν είναι και τόασο εύκολο να μείνεις από οξυγόνο και βακτηρίδια ειδικά σε ένα μεσαίο και καλά στρωμένο ενυδρείο. Πέρα από αυτό το να βάλω το ups στο 2329 δεν θα είχε την ίδια αντοχή. Θα τελείωνε η μπαταρία πολύ πιο γρήγορα και δεν θα δούλευε και σωστά λόγω του συστήματος wet - dry. Το μηχανικό δεν είναι κακό να δουλεύει μιας και "μαζεύει" στον υαλοβάμβακα τα περιτώματα. Στόχος μου είναι όταν μαζέψω κάποια χρήματα να βάλω ένα μεγάλο ups τύπου nigiko σαν και αυτά που χρησιμοποιούν στα rack για να κερδίσω περισσότερο χρόνο. Οποιός έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι . . . . Foxy: το ξέρω οτι οι φωτογραφίες είναι άθλιες. Πιστέψτε με είναι πολύ ομορφότερο από κοντά και πολύ πιο φωτεινό. Το θέμα είναι οτι το τζάμι είναι πομπέ (κοίλο) και δεν καταφέρνω να βγάλω καλές φωτογραφίες! καμία συμβουλή κανεις;;;; Pirate: Πες μου τι πιστεύεις οτι θα έδειχνε καλύτερο στο aquascaping; Ειμαί ανοιχτός σε οποιάδηποτε πρόταση! |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=kastmaniac]
Foxy: το ξέρω οτι οι φωτογραφίες είναι άθλιες. Πιστέψτε με είναι πολύ ομορφότερο από κοντά και πολύ πιο φωτεινό. Το θέμα είναι οτι το τζάμι είναι πομπέ (κοίλο) και δεν καταφέρνω να βγάλω καλές φωτογραφίες! καμία συμβουλή κανεις;;;; quote] Τι είναι το πομπέ (κοίλο) ; Αν βγάλεις φώτο με σβηστό το φως του δωματίου και ανοιχτό μόνο του ενυδρείου χωρίς φλας τότε θα είναι καλύτερα. Το έχεις δοκιμάσει? Το φλας καλό είναι να μην το χρησιμοποιείς γιατί στρεσάρουμε τα ψαράκια μιας και δεν έχουν βλέφαρα να προστατέψουν τα ματάκια τους.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εσυ που θες μικρή ισχύ αλλά μεγάλη μπαταρία, θα το έφτιαχνες πολύ φτηνότερα με ένα καλό inverter και μια marine deep cycle μεγάλη μπαταρία. (ή αν δε θες τεράστια μπαταρία, απλώς σύνδεσε μια μεγάλύτερη στο ups που έχεις τώρα) Εγώ θα βάλω ένα μικρό (~500va) ups, αλλά θα του αλλάξω τη μπαταρία με μια μεγάλη. (δοκιμασμένο από άλλη εφαρμογή) Η μόνη προσοχή που χρειάζεται είναι στο ρεύμα φόρτισης και αυτό μόνο αν την αδειάσεις πολύ (σε μεγάλη διακοπή). Πάντως, σύμφωνα με όσα διαβάζω, τα βακτηρίδια θα καταναλώσουν πολύ γρήγορα το οξυγόνο που υπάρχει μέσα στο φίλτρο αν σταματήσει η ροη του νερού. |
|
||||
|
||||
![]()
φανταστικό ενυδρείο!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Υ.Γ. αλήθεια φετα καθε πότε τα ταιζεις...? ηπειρος είπαμε..? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ΙΜΟ να βάλεις 2-3 βαλισνέριες στα πλαινά, και αν θέλεις και μερικά φυτα στο πίσω μέρος για να κρύβεται... Μπορείς, για να μην φαίνονται έτσι όλες εκείνες η πέτρες, δοκίμασε να βάλεις πάνω κανένα φυτό(anubias) ή java moss...
|
||||
|
||||
![]()
H Java moss με τα χρυσόψαρα την κόβω λίγο χλωμή!
|
||||
|
||||
![]()
εγώ την έβαλα βράδυ και την έφαγαν για πρωινό
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση Ενυδρείου 360 lt (Λίμνη Malawi) | mgiokas | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 44 | 02-03-15 19:19 |