|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Mε "δέστρες" (tire-up νομίζω τα λένε) μπορείς άνετα να βάλεις άλλη μία , μπορεί και δύο. Στο αντίστοιχο καπάκι της Μ&Α -μοιάζουν πάρα πολύ- έχω βάλει τρεις λάμπες Τ8 (2χ30+1χ25).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannisg : 12-03-07 στις 08:30 |
|
||||
|
||||
![]()
τι εννοεις δεστρες?η λαμπα στερεωνεται και στον ανακλαστηρα
|
||||
|
||||
![]()
τα πρωτα αποτελεσματα δειχνουν πολυ ομορφα συνεχισε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eννοώ τις κλασσικές πλαστικές δέστρες των ηλεκτρολόγων. Επειδή εγώ δεν τα κατάφερα να τις στερεώσω στον ανακλαστήρα, με 4ρεις μικρές τρύπες στο καπάκι και 4ρεις δεστρες το πρόβλημα λύθηκε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια,αυτο που κανει την προσθηκη αλλης λαμπας δυσκολη,δεν ειναι το μηκος αλλα το πλατος.Αν δειτε την 1η φωτο,εκει που ειναι στερεωμενη η λαμπα(κι ο ανακλαστηρας),κανει ενα δοντι γυρω στους 5 ποντους,ετσι ωστε με κλειστο το καπακι να ερχεται σχεδον στον ποντο πανω απο την κοντρα.
Οπως καταλαβαινετε ετσι οπως ειναι δεν χωραει.Τωρα δεν ξερω αν ανοιξω αυτο το "κουτι"(γι αυτο εβαλα τη 2η φωτο,φαινονται οι 2 διαστασεις του),χαλασω την οποια στεγανοτητα εχει για τον ηλεκ/γικο εξοπλισμο που βρισκεται μεσα.Ψηνομαι να το ανοιξω,αλλα φοβαμαι μην το κανω χειροτερα. Κι αισθητικα...ειναι που ειναι ![]() Υπαρχει βεβαια κι η λυση να καταργησω το "πορτακι"αυτο που ανοιγει ξεχωριστα,κι εκει να στερεωσω ανακλαστηρα και λαμπα. Η λαμπα που εχω τωρα ειναι δικια του,Χing-Xing 30W (πως λεμε Ho Chi Ming,κατι τετοιο,χα,χα) Καπου θυμαμαι ειχα δει ενα post γι αυτο το καπακι,αλλα ποιος ξερει που? Ευχαριστω πολυ ολους σας για τις προτασεις-παρατηρησεις σας.
Στελιος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη s-vitzi : 12-03-07 στις 17:49 |
|
||||
|
||||
![]()
ισως αν ανοιξεις το κουτακι αυτο και βγαλεις εξω με καλωδια σταρτερ και ballast να χωρεσουν και δυο λαμπες το ξερω το καπακι αυτο ιναι οντως δυσκολο....εγω λεω ανοιξε το κουτακι να δεις τι παιζει μεσα βαλε και μια φοτο να δουμε...μετα λογικα ξανακλεινει δεν θα χαλασει και αμα πεχτει τιποτα με τη στεγανωτητα βαζεις λιγη σιλικονη δεν χαλασε ο κοσμος!
![]() και γιατι δεν βαζεις μια grolux αντι αυτης που εχεις κανει γυρω στα 5€ απο μαγαζι με λαμπες...
|
||||
|
||||
![]()
Σε ιδιο ενυδρειο (του Mizigr) σκεφτομαι να του κοψω(εαν δεν ξεβιδωνει) το μαυρο κουτι που ειναι μεσα το ballast (το οποιο και θα βγει εξω) και να στερεωσω 2-3 ακομα λαμπες με κλιπσακια και οχι ανακλαστηρες γιατι πιανουν χωρο. Μπορει να τοποθετηθει αυτοκολλητο ανακλαστηρας για να κερδισω σε φως.
Σιγουρα πρεπει να σκεφτειτε και την εξατμιση απο τη μεγαλη θερμοκρασια (θα θελει και καποιο ανεμιστηρακι).
|
|||
|
|||
![]()
Στο ιδιο ενυδρειο εχω κανει το εξης.
Ανοιξα απο πανω με ενα ψιλο κατσαβιδι το καπακι του ηλ.εξοπλισμου.Με ενα τρυπανακι ανοιξα 2 τρυπουλες στις ακρες του κουτιου του ηλ.εξοπλισμου για να μπορεσω να περασω τα καλωδια της νεας λαμπας τα οποια αργοτερα στεγανοποιησα με σιλικονη. -πηρα 2η λαμπα και αφου βιδωσα πανω της κλεμες και καλωδια περασα και θερμοσυστελομενο μακαρονι για μονωση στις δυο πλευρες της(αυτο δεν ειναι δικο μου αλλα καπου το ειδα). ![]() Στο δε κουτι του ηλ. εξοπλισμου εκανα τη αντιστοιχη συνδεσμολογια προσθετοντας ενα ballast & starter και κατοπιν εδεσα την λαμπα μου με κλιπσακι πανω στην ηδη υπαρχουσα(αφησα ενα κενο αναμεσα τους για να μην ακουμπανε) . Δεν ξερω αν βοηθησα.... ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΟΥ. | JONNY | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 9 | 30-10-15 09:25 |
Παρουσιαση Ενυδρειου | ANEMOS | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 21 | 06-10-06 18:37 |
παρουσιαση ενυδρειου 2,400L | ΣΤΑΥΡΟΣ | Malawi | 15 | 01-08-06 11:57 |
Παρουσιαση ενυδρειου | panos73 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 16 | 07-07-06 08:52 |