|
|
|||
|
|||
![]()
Βασίλη ειδικά για nanoreef δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα πρέπει να δεις και διαβάσεις. Θέλω να πω μην το βλέπεις μόνο από οικονομικής απόψεως αλλά γενικότερα.
Το μεγάλο πρόβλημα με τα nanoreef, είναι ότι επηρεάζονται πολύ εύκολα απ΄ ότι οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά σε ένα ενυδρείο. Από την άλλη με μπόλικο μεράκι και πολύ διάβασμα όλα γίνονται. Τώρα σχετικά με την ερώτησή σου για τα υλικά, χρειάζεσαι και αλλά όπως κατάλληλο φωτισμό, refractometer, αντίστροφη όσμωση κυκλοφορητές κ.α. Μπορείς βέβαια να πας με πολύ μικρά βήματα και σιγά σιγά να το ολοκληρώσεις. Δες το nanoreef του Βασίλη http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14330.
|
||||
|
||||
![]()
αληθεια ειναι οτι αποθαρινομε με αυτα που βλεπω.τιμες και δυσκολια.εσεις τι λετε?να το προσπαθισω??
|
|||
|
|||
![]()
Βασίλη δεν στα λέω για να σε αποθαρρύνω…
Απλά επειδή δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία σε ενυδρεία (συμπεριλαμβανομένου και γλυκού νερού) και σου λείπουν πολλές βασικές γνώσεις, προτείνω είτε να περιμένεις και να «δοκιμαστείς» λίγο στο γλυκό νερό (άλλωστε στην τελική μπορεί να μην σου αρέσει σαν χόμπι και να γλιτώσεις τα extraχρήματα του θαλασσινού ενυδρείου), είτε να διαβάσεις πάρα πολύ και τα του γλυκού και τα του θαλασσινού και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάνεις την κίνηση.
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε Βασιλη ,
Επειδη ,οπως λες , εχεις αγαπη για τα ενυδρεια αλλα σου λειπουν οι γνωσεις και οι εμπειρια , θα ελεγα να βαλεις στα πλανα σου ενα μικρο Fish Only με live rock για αρχη , το οποιο στην πορεια θα μπορουσε να εξελιχθει σε ενα light ή και κανονικο ακομα full reef . Ετσι θα πετυχεις δυο πραγματα : 1) Θα μαθεις τα βασικα του θαλασσινου ενυδρειου και θα εξοικιωθεις με τις ρουτινες συντηρησης του θαλασσινου νερου 2) Θα μοιρασεις τα κοστη του reef σε βαθος χρονου (πχ 5-6 μηνες) ωστε να μην σου πεσουν μαζεμενα ολα στην αρχη Αν θες να διαβασεις μερικες διαφορες ενος reef με ενα Fish only ,ριξε μια ματια εδω : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14564 .Πιστευω οτι αυτο το μικρο αρθρο θα απαντησει και πολλες ερωτησεις σου σχετικα με το κοστος εξοπλισμου ενος reef. Εγω εχω ενα reef 80 λιτρων και ενα fish only 240 λιτρων και μπορω να σου πω οτι το μικρο μου τρωει περισσοτερο χρονο ... Αν σε βρισκει συμφωνο μια τετοια λυση , δηλαδη ενα fish only wannabe reef ![]() Με λιγο διαβασματακι και υπομονη κατα την εκτελεση, πιστευω πως θα μπορουσες να ξεκινησεις κατι τετοιο αρκετα συντομα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σε ενα fish only meta mporv na to κανω reef?τα παιδια στο πετσοπ μου ειπαν να ξεκινισω με skimmer αραγωνιτη αλατι και λιγο ζωντανο βραχο.με αυτα μου ειπαν οτι ειναι καλεσ συνθικες για τα ψαρακια.ειναι τα βασικια.και σιγα σιγα μπορω να το βελτιονω .καλα μου ειπαν?
θα με διευκολινεις αν μου κανεις μια οικονομικη προταση για fish only. θελω kati οικονομικο,ευχαριστω για την βωηθεια.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Βασίλης Μαιόπουλος : 10-03-07 στις 18:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Πες μας τι ακριβως εχεις ηδη στην κατοχη σου ... διαστασεις ενυδρειου , τυχον εσωτ. φιλτρα / κυκλοφορητες .
|
|
||||
|
||||
![]()
το ενυδρειο απο το κορφουρ/μηκος 1 μετρο.εχεις να μου προτινεις κατι?με αυτα που σου ειπα μπορω να κανω καλη δουλεια?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φτιαχνοντας ενα nano reef (log) | Tricky | Nano Reef | 73 | 19-05-09 23:16 |
Nano Reef 80 λίτρων | accnt | Nano Reef | 11 | 20-01-08 20:58 |
Nano fish only? | joman | Fish Only | 44 | 24-08-06 08:38 |
Βασικες ερωτησεις για το nano reef | jimismc | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 17-10-04 20:54 |